Nou director la Biblioteca Județeană. Iată cine concurează pentru șefia Teatrului George Ciprian

Iulia Irimia, 37 de ani, absolventă de Limbi Străine, are șanse mari să fie noul director al Bibliotecii Județene din Buzău.

Bibliotecară la secția de copii, Irimia a rămas singură în concursul organizat de CJ Buzău, după ce dosarul celui de-al doilea candidat, Sorin Burlacu, jurnalist și fost director al bibliotecii înainte de 2012, a fost respins pe motiv că nu are studii în filologie.    

Irimia a terminat Hasdeul și apoi Facultatea de Limbi și Literaturi Străine de la București la secția  Rusă- Bibliologie și Știinta Informării. A avut burse de studii la Moscova, iar la final și-a luat licența cu nota 10. Are un master in Bibliologie și participări la conferințe internaționale despre știința bibliotecilor. Lucrează la biblioteca din Buzău din 2004, iar mama sa, Marcela Chiriță, înainte de a ieși la pensie, a fost tot bibliotecară.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a deveni în scripte director al bibliotecii județene, Irimia mai trebuie să obțină avizul comisiei care îi va analiza proiectul de management. 

La Muzeul Judeţean singurul candidat rămas în concurs este Daniel Costache, actualul director adjunct. S-au respins dosarele actulului director Laurenţiu Grigoraş  şi ale Mădălinei Oprea, de asemenea angajată a Muzeului. 

Concurență ceva mai acerbă pentru ocuparea postului de director va fi la Teatrul „George Ciprian”. Aici se vor duela Gina Chivulescu, actualul director, și Cristian Dumitru Șofron. Ambii au avut dosare eligibile și urmează să-și prezinte proiectele de management în fața comisiei. 

 

Auraș Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.