Nou director la Colegiul Hasdeu. Cine a înlocuit cuplul Banu – Țepeluș

Profesoara de fizică Virginia Mândruță Tănăsescu (58 de ani) este noul director plin al Colegiului BP Hasdeu din Buzău.

Până la organizarea unui concurs (cel mai târziu în august) dna Tănăsescu este o alegere excelentă. A condus Centrul de Excelență înființat la Hasdeu, a pregătit mulți olimpici, are o cultură vastă, iar atunci când a luat cuvântul la diverse evenimente a lăsat o impresie deosebită.

În plus, această numire dă satisfacție profesorilor și absolvenților claselor de real din Hasdeu, după ce în ultimii 13 ani la conducere s-au aflat profesorii de limba română, Ionel Banu, și cel de filozifie, Laurențiu Țepeluș.

Pentru a menține un echilibru (real-uman), dar și o continuitate a echipei manageriale, inspectoratul a numit-o ca director adjunct pe Anca Florea, (profesoară de științe sociale) – care a făcut parte și din fosta conducere.

Fostul director plin Ionel Banu se va pensiona, iar adjunctul Laurențiu Țepeluș a trebuit să renunțe după ce a fost ales deputat.

Citește și:

loading...

25 de comentarii la „Nou director la Colegiul Hasdeu. Cine a înlocuit cuplul Banu – Țepeluș

 • Dacă au fost sau nu o alegere inspirată, se va vedea în timp..le doresc succes! Să vedem dacă două femei fac mai mult decât doi bărbați..

 • Mult succes,Doamnelor!Sunt convins ca stacheta calitatii actului educational in aceasta prestigioasa unitate de invatamant, se va mentine cel putin la nivelul care a facut din acest Liceu,mandria Buzaului.

 • Ţepeluş a plecat deputat. Corect. Dar s-a întrebat cineva cât va reuşi Ţepeluş să se menţină în această funcţie (unde şi aşa a ajuns accidental) ? Că doar printr-o minune să apuce să stea 3 sau 4 luni maxim printre deputaţi ? Motivele le ştim cu toţii şi nu mai are rost să le înşirăm aici. Trebuie regândită deci această formulă managerială şi cu Ţepeluş din nou director (fie tot adjunct , fie plin de data aceasta) pentru momentul când acesta se va întoarce în Haşdeu , dat afară din Parlament, deci nu tocmai fericit.

 • … bine-bine, dar de ce nu se organizează, totuși, un concurs?!?

  IAR numiri?!?

  Dacă oamenii aceia sunt chiar buni, pot ocupa funcțiile și prin concurs si nu ar mai fi nicio suspiciune de ocupare a funcțiilor prin concurs … de împrejurări 😉

 • Țepeluș va rezista 4 ani așa cum au rezistat alții mai slabi ca el. Oricum, în actualul parlament sunt numai unul și unul, iar Țepeluș nu este chiar ultimul. Unul mai slab ca celălalt și mai dornic de îmbogățire.
  Nu este nicio pagubă pentru Hașdeu că a plecat Țepeluș. La fel nici în cazul lui Banu, zis Johnny Cash.

 • Io, chiar daca e concurs, iese tot cine e pus de inspectorat, ca e cu interviu. De obicei nici nu indraznesc sa se inscrie decat cei pusi anterior cu delegatie de inspectorat, ceilalti stiu ca nu au sanse, deoarece chiar daca faci perfect partea scrisa, la interviu te trimit acasa si gata.

 • Sunt fost elev al Haşdeului, 4 ani din viaţă mi i-am petrecut aici (cu bune şi cu rele), de aceea urmăresc cu mare atenţie tot ce se petrece aici… Părerea mea e următoarea:

  CEL MAI ÎNDREPTĂŢIT să obţină funcţia de director al Haşdeului, măcar acum, în al 12-lea ceas (dacă n-a fost posibil până acum şi e PĂCAT MARE că n-a fost posibil !!!) e strălucitul profesor de matematică BOGDAN ENESCU , omul care a contribuit cel mai mult la prestigiul Haşdeului ! Şi singura SOMITATE, cu adevărat, pe care o mai are Haşdeul în prezent !
  Asta dacă ar fi să se meargă pe criteriul MERITOCRAŢIEI , după cum ar fi şi normal , mai ales când e vorba de învăţământ !

  P.S. O ştiu şi pe d-na Tănăsescu, să admitem că vechimea dânsei în acest liceu ar recomanda-o cât de cât pt. ocuparea acestei funcţii, dar nu mi-e clar CE ANUME O RECOMANDĂ CA DIRECTOARE TOCMAI PE ACEASTĂ Anca Florea (care mi se pare prea tânără + fără vechime în liceu) pentru această funcţie ???!

 • Și în ce constă interviul ăsta, @Username?

 • @Dumitru, ce știu să vă spun despre Anca Florea e că a terminat Hasdeul în 1993 și a început să predea în 1997. A, și a ocupat funcția de consilier educativ în fosta conducere.

 • Acum, alte informații nu dețin..

 • Deci Anca Florea a terminat BPH în ’93…. Cam de-o seamă cu UDREA carevasăzică… Bun, şi ce o recomandă mai exact pt. această funcţie , că tot nu e clar ??!
  Absolvenţi de BPH mai sunt şi alţii acolo… Mai e şi Dănuţ Solcan (un foarte bun profesor de istorie), mai e şi Gh. Tarara (un alt elev excepţional al liceului şi cel mai bun prof. de Filozofie) , mai e şi Iulia Lazăr, mai sunt şi alţii…

  Deci tot nu ne putem explica cum de această Anca Florea, de Sociale fiind, a putut fi numită în echipa managerială (consilier educativ sau cum s-o fi numind respectivul post)…. Cum de tocmai ea şi nu Tarara , de pildă , care tot de Sociale e şi el (Filozofia intră tot în Sociale) şi e unul din profesorii cu cea mai mare reputaţie ai liceului (numai câţi olimpici a scos) ???

  Dar poate ne lămuresc cei doi unşi politic, Banu şi Ţepeluş. Ia ziceţi mă unşilor PSD , cum de aţi luat-o tocmai pe dna Florea între voi ??
  Să înţeleg că aia de Desen nu era sosită încă (că probabil aia avea principala prioritate dacă ar fi fost) ??
  Pentru voi n-a mai contat capacitatea şi prestigiul marelui profesor Tarara…. Putea să fi fost el distins, săracul, şi cu Premiul Nobel !

 • Mai las-o usor cu Tarara. Citeste presa vremii si mai vezi cum e cu atinsul elevelor….

 • @Catalin, eu îl ştiu pe Tarara ca un profesor cât se poate de serios , demn de tot respectul, deci nu pot crede aşa ceva !
  Cred că îl confunzi cu altii!

 • Daaaa, asa am crezut si despre Petrisan – de matematica,
  Da-i un search pe google….

 • Lasati-o mai moale cu somitatile Hasdeului, au pacatele lor. Functia aia de director inseamna cu mult mai mult decat continut stiintific predat la clasa. E vorba de hatis legislativ, de masuri administrative, de resursa umana riguros selectata si nu doar pe criteriul apartenentei la niste familii hasdeene etc.

 • Tarara are problemele lui si nu spun povesti de pe net. Ma mir ca e lasat sa predea si nu a fost dat afara pana acum.

 • @Anonim, eu nu am vorbit de ,,somităţi” aici , ci doar de o SOMITATE… Că doar o singură somitate mai are Haşdeul în prezent, una singură !…Iar aceea se numeşte BOGDAN ENESCU !
  Or mai fi şi alţii buni, chiar foarte buni (Solcanu, Lazăr, Tarara… d-na Tănăsescu, că tot face subiectul articolului, şi alţii), însă niciunul dintre ei nu se poate compara cu Enescu !
  Nici măcar însumaţi toţi profesorii Haşdeului la un loc (ăştia actuali) nu se pot ridica mai sus de unghia piciorului lui Enescu !
  Valoarea acestui mare om, a acestui GENIU AL MATEMATICII (comparabil doar cu Moisil, Ţiţeica şi alţi asemeni lor) , nu poate fi descrisă în cuvinte!!!

  Nu am nimic cu d-na Tănăsescu ( e o profesoară care o apreciez) , nu am nimic nici cu cea tânără (nici măcar nu o cunosc, doar că nu-i înţeleg algoritmul accederii în această funcţie), însă atâta vreme cât BOGDAN ENESCU este în acel liceu, socotesc că fotoliul de director e totuşi prea înalt pentru ele !

 • Cum era zicala aia? „Am scăpat de dracu’ și am dat de ta-su”? Parcă așa

 • Încetaţi cu prostiile la adresa d-lui Tarara !!!… Că nu e adevărat ce se spune ! E unul din cei mai exemplari profesori ai colegiului… O confirm chiar eu, în calitate de fost elev !

 • Tot respectul pentru dl profesor Bogdan Enescu!
  Acelasi anonim.

 • Ideea e ca niciun actor bun, nu poate neaparat sa fie si un regizor bun. Sunt 2 lucruri diferite.
  Exista posibilitatea sa pierzi un profesor bun si sa castigi un manager prost. Nu il cunosc pe dl. Enescu, doar zic, ca si principiu.

 • @Dumitru, da! Domnul Tarara o fi fost exemplar..acum 30 de ani! Dar a cam deviat discuția..

 • Hai că și-a îndeplinit domnișoara Florea și ambiția de a fi director adjunct..în vreo 5 ani auzim că ajunge director plin! :))))

 • Pt. comentatorul @Despre ,,noua” conducere,

  Hai să-ţi zic şi eu o zicală, mai puţin ştiută, dar pe care o mai rostesc înţelepţii bătrâni de la ţară atunci când văd doi câini în faţa lor:

  ,,Câine cu căţea nu se muşcă… În schimb, câine cu câine ori căţea cu căţea , atunci când se găsesc laolaltă, se muşcă rău de tot !”

  Hehehehe…. Sper să nu ajungem să vedem şi noi asta !

 • Daca pana acum se prezenta director adjunct, desi nu era, inca,probabil ca de acum s eva prezenta drept Directorul Colegiului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.