Nou motiv de conflict între polițiștii locali și șefii din Primărie

Astăzi dimineață primul lot de polițiști locali ar fi trebuit să susțină probele fizice la stadionul de atletism din Buzău.

Deși agenții locali s-au prezentat în echipament la locul indicat acțiunea nu mai avut loc.

Au existat lipsuri procedurale atât din partea organizatorilor, cât și a localilor.

În primul rând, nu s-a reușit aducerea la fața locului a unei ambulanțe cu echipaj specializat.

În plus, din comisia de examinare din care au făcut parte câțiva profesori de educație fizică a lipsit un medic de la Medicina Muncii.

Apoi, nici polițiștii locali nu au avut asupra lor adeverința de la medicul de familie cu mențiunea „Apt pentru efortul fizic”

„Astăzi nu am reușit. Poate mâine. Sunt mai multe serii, agenții au fost programați în fiecare din zilele acestei săptămâni. N-am reușit să aducem o ambulanță la teren, trebuie un protocol cu cei de la ambulanță, trebuie și plătit acest serviciu, a fost o încurcătură la mijloc. În plus, niciun polițist local nu a venit la teren cu adeverința medicală. Nu vreau să mă pronunț dacă aceștia vor fi sancționați sau nu. Ei au contestat și în justiție legalitatea susținerii acestor probe fizice, dar mie mi se pare în primul rând un lucru de bun simț ca un polițist local să fie în stare să alerge două ture și jumătate de teren”, a declarat Eduard Pistol, secretarul Primăriei.

De partea cealaltă, Vali Ene, liderul de sindicat al polițiștilor locali buzoieni, afirmă că e ilegală acțiunea Primăriei.

„Hotărârea de Consiliu Local nu are avizul Prefecturii. De altfel, noi am și contestat-o în justiție, pe 29 e primul termen. Nu scrie nicăieri în niciun act că o dată angajați polișții locali trebuie să susțină probe fizice, ci doar să efectueze lunar pregătirea fizică. În plus, prin această acțiune se încalcă și hotărârea judecătorească prin care s-a blocat funcționarea Poliției Locale ca structură de sine stătătoare”

Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla în zilele următoare. Majoritatea polițiștilor locali refuză susținerea acestor probe, dar par să existe și unii – bine pregătiți – dispuși să alerge.

Hotărârea de Consiliu Local prin care localilor li se impune susținerea testelor fizice a fost inițiată de liberalul C-tin Ionescu și i-a venit mănușă primarului C-tin Toma care urmărește subțierea efectivului de agenți pentru a folosi la investiții banii rezultați prin neplata salariilor celor 250 de „locali” de la Serviciul de Pază.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Iată cine este acuzat de apariția petei de grăsime. FOTO + VIDEO CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Nou motiv de conflict între polițiștii locali și șefii din Primărie

 • ,,Povestea,, asta îmi amintește de o ,,snoavă,, auzită de la străbunici care spune :,,Când fu Tică nu fu Tache…,, bine…mai concret :,,când futică nu futache…!,,

 • Este absolut nevoie de oameni apți pentru a fi prezenți în cartierele municipiului, mai ales seara, în parcuri, pe străzi. Sunt singurii care se văd și prin prezență, fermitate și profesionalism pot asigura cerințele cetățenilor.

 • Doresc sa-l vad si pe Pistol ca doar lucrează în primărie daca poate sa îndeplinească baremul (la burta si tupeul pe care-l are) nu cred ca va reusi !

 • Dar de cand sportul omoară oameni? Ca polițist local trebuie să intervii rapid,iar pt asta trebuie sa ai condiție fizică! La ce burti au unii dintre ei cred si eu ca le e frica sa nu isi piardă posturi asa bine remunerate!

 • Si puturosi si analfabeti…majoritatea! De asta nu sunt buni de nimic cand au ceva de rezolvat. Se plimba si iar se plimba.

 • Se plimba din cauza conduceri primăriei , pt că au fost dați afară de la instituțiile de învățământ abuziv și au fost aduși alți deai casei . Dar lumea nu cunoaste acest aspect și este normal sa isi de-a cu părerea .Unul dintre aceștia este dl Pistol care este băgat la înaintare , probabil a făcut sport de performanta si acum își dă cu părerea . Fraților puneți mana la munca nu vb numai aberați, Buzăul are numai de suferit din acesta cauza .

 • Daca ar fi sustinut probele fizice cred ca,
  80% dintre ei nu ar fi fost apti pentru meseria pe care o practica.

 • Au boicotat. Atat din interior cat si din exterior.
  Ce e ciudat e ca politisti care nu au adeverinte ca sunt apti pentru efort nu sunt concediati imediat pentru ca NU SUNT APTI PENTRU EFORT si prin urmare expun institutia din punct de vedere legal daca acestia mor maine din bolile pe care le au si care ii impiedica sa fie apti pentru efort.

 • Domnule primar în tara asta nu mai merge nimic normal PSD a stricat mersul bun prin cei care conduc . Acești polițiști au făcut mult pentru cetățenii Buzăului a scăzut infracționalitatea și cetățeni au încredere în ei sunt văzuți peste tot in orașul nostru . Poliția națională mai rar o vedem s-au deloc . Ei au contact cu lumea rea care nu respectă legea merita Respectați suntem oameni și să din civilizați

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.