Nou motiv de scădere a notei la purtare. Ultimele evoluții

După ce în Consiliul Profesoral s-a decis acordarea notei 2 la purtare, elevul Andrei Voicu (clasa XI-a la Hasdeu) se poate alege azi chiar cu nota 1 în catalog.

Aceasta întrucât elevul – pe lângă scandalul cu profesoara de desen – a acumulat pe primul semestru mai mult de zece absențe. Conform regulamentelor școlare, la zece absențe nemotivate, elevul se poate alege cu un punct scăzut la purtare.

Mama elevului susține că a depus o cerere către diriginta lui Andrei pentru absențelor din două zile, dar că solicitarea ei ar putea să nu fie luată în considerare.

În aceste condiții, cu nota 1 pe un semestru și, automat, cu media generală la purtare sub 6, elevul va fi declarat în stare de repetenție, cel puțin.

„În limita a 20 de ore de curs pe semestru, absențele pot fi motivate doar pe baza cererilor scrise ale părintelui, tutorelui sau susținătorului legal al elevului sau ale elevului major, adresate învățătorului/institutorului/profesorului pentru învățământul primar/profesorului diriginte al clasei, avizate în prealabil de motivare de către directorul unității” – ORDIN privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar

UPDATE: Elevului i s-a pus nota 2 la purtare în catalog. Mama elevului susține că în Consiliul Profesoral de azi au fost profesori care ar fi abordat varianta mai blândă. Nota 6 la purtare și închiderea în acest fel a scandalului care a produs prejudicii de imagine Hasdeului. Însă, directorul Banu și-a impus punctul de vedere de a se păstra decizia inițială. 

A dat Hasdeul în judecată

Pentru a anula nota 2 la purtare decisă de Consiliul Profesoral, Andrei Voicu a dat Hasdeul în judecată.

Elevul și-a luat avocat (plătit se pare de Monica Tatoiu), iar acțiunea a fost înregistrată la Tribunalul Buzău.

Speranțele elevului de a absolvi clasa a XI-a (și apoi a XII-a, tot la Hasdeu) se leagă acum de deciziile judecătorilor (fond și apel).

O întrebare care se pune e ce se va întâmpla dacă procesul nu se va termina până în septembrie – când va începe anul școlar viitor ?

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Două tuneluri uitate, dar care pot rezolva o mare problemă! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

4 comentarii la „Nou motiv de scădere a notei la purtare. Ultimele evoluții

  • Hoașca imposibilă Monica Țațoiu nu poate compărea în instanță în calitate de avocat al nimănui fiindcă nu are studii juridice și nu este membru al nici unui barou. Cotoroanța securisto-comunistă propulsată și îmbogățită ca „(p)oamă de afaceri” după loviluție a fost profesoară de matematică, iar ca studentă la Timișoara se băga în seamă peste tot, inclusiv pe la UASCR (Uniunea Asociațiilor Studenților COMUNIȘTI, nu Creștini!), și încă de pe atunci se fâțâia cu mașina proprie la facultate!…

  • Femeia a cunoscut succesul in mediul privat, unde totul e pe bani, nu pe pile. Mai ales in vanzari: produci – ai, nu produci – nu te tine nimeni.
    Asa ca….aberezi. Cred ca esti un mic pensionar comunist, invidios ca toata generatia voastra distrusa.

  • Bouleanu, ești chior! Nu Tatoiu este avocatul copilului, ea doar plătește un avocat, citeste dracului articolul cum trebuie…

  • Nota la purtare a fost încheiată. 2.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.