Nou proiect cu fonduri europene al CJ Buzău în favoarea copiilor defavorizați

Vor fi mutați din actualul internat de pe strada Horticolei, în două case moderne de tip duplex.

E vorba de copiii cu deficiențe psihice încadrați în „Centrul
rezidențial pentru copilul cu handicap nr 9”.

Aceștia se vor muta în două case moderne (4 structuri X 12 copii) prevăzute cu dormitoare, bucătorie, grup sanitar, sufragerie etc. Scopul este de a crea pentru copii o atmosferă familială și, cât mai puțin, una instituțională.

În cadrul aceluiași proiect de aproape un milion de euro (fonduri europene nerambursabile), în locul actualei cantine se va amenaja un centru de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilități.

„Casă nouă în drumul spre acasă” este proiectul în valoare de 1 milion de euro, prin care D.G.A.S.P.C. Buzău va construi două case duplex tip familial, cu o capacitate de 48 de copii şi va înființa un Centru de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilități, cu o capacitate de 90 de beneficiari! Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor sociale oferite de către D.G.A.S.P.C. Buzău prin închiderea centrului clasic de plasament „Centru rezidențial pentru copilul cu handicap nr 9”. Felicit conducerea şi angajații D.G.A.S.P.C Buzău şi mulțumesc domnişoarei Luminița Mihailov, director A.D.R. Sud-Est pentru toată susținerea oferită pentru accesarea fondurilor europene!”, a anunțat Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău

Emanoil Neagu, alături de Luminița Mihailov de la ADR Brăila și de Loredana Dorobanțu, director DGASPC Buzău.

Mai multe detalii puteți citi în documentul oficial de mai jos (click pe săgeată pt. a trece la pagina următoare).

Casă-nouă-în-drumul-spre-acasă_compressed

loading...

7 comentarii la „Nou proiect cu fonduri europene al CJ Buzău în favoarea copiilor defavorizați

 • Copii cu dezabilităti la etaj !!!!

 • Astia au facut vile pentru cei ce de curand s-a aflat ca erau facuti cu dizablitati doar in acte ca sa fure banii de ajutoare sociale si alte avantaje ce decurgeau din faptul ca erau declarati cu dizabilitati?
  Facem un pariu ca cei ce vor primi vilele in primire vor fi tot aia care fraudeaza sistemul si se dau bolnavi doar in acte cu ajutorul autoritatilor corupte?

 • Unde vor fi construite vilele, cumva in centrul orasului, eventual pe niste spatii verzi ce vor fi taiate cum s-au facut si cu ANL-urile?
  Cred ca suntem singurul oras din tara unde ANL-urile s-au facut pe spatii verzi macelarite, in restul tarii ANL-urile si locuinele sociale s-au facut la periferie, nu inghesuite prin oras unde si asa era inghesuita situatia si lipsita de spatii verzi.

 • 1milion de euro pentru 2case? Cam „putina” suma nu credeti. Am uitat ,e de la alti.

 • Intradevar cam mare suma pentru doua case.
  Altii cu aceeasi suma au construit bloc cu peste 30 de apartamente gata de mutat in ele (dotate cu tot ce trebuie, gresie, parchet, termopane, centrala termica, calorifere, usi, sanitare, iluminat, etc). Si nu ma refer la domeniul privat (unde ar fi fost mai ieftin), ci tot din bani publici ca locuinte sociale de stat (deci cu „comisioane” incluse la contracte).

 • tara pe care nu o pot locui decat cei angajati la ,,stat,, restul ne ducem unde vom vedea cu ochii sa scapam de dobitoci!

 • Ce se mai aude de reabilitarea DJ dintre Vintila Voda si Bisoca ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.