Nouă apariţie pe străzile din Buzău. Primăria a cumpărat o sută!

 

Cresc şansele ca pe trotuare, alei şi spaţii verzi din municipiul Buzău să nu mai vedem ori să călcăm pe excrementele câinilor de companie. Primăria a achiesat la plângerile buzoienilor şi a hotărât că e cazul să intervină pe două paliere.

Noutatea este că municipalitatea a comandat o sută de coşuri precum cel din imaginea alăturată. În acestea ar urma ca proprietarii câinilor de companie să arunce fecalele culese cu ajutorul unor mănuşi şi pungi din plastic. 

În al doilea rând, poliţiştii locali au primit undă verde să-i amendeze pe proprietarii de câini zăriţi că nu ridică murdăria de pe caldarâm. 

„Cele o sută de coşuri vor fi amplasate în parcurile din Buzău, pe străzile şi bulevardele principale şi în preajma spaţiilor verzi de prin cartiere, pe acolo pe unde proprietarii îşi scot câinii la plimbare. Fiecare coş va fi dotat şi cu pungi, în caz cazul în care posesorii se întâmplă să nu aibă la ei. În al doilea rând, am dat dispoziţie poliţiştilor locali să manifeste toleranţă zero pentru proprietarii care nu respectă această regulă de bun simţ, de a ridica murdăria câinelui. Am fost informat că deja s-au dat în ultima lună 28 de amenzi pentru acest lucru” a anunţat, azi, viceprimarul Ionuţ Apostu. 

Rămâne să vedem şi să sperăm că după montarea coşurilor şi vigilenţa poliţiştilor locali nu vom mai zări, la tot pasul, murdărie de câine.

De asemenea, rămâne în obligaţia municipalităţii şi sarcina, mai grea e drept, de a elibera domeniul public de câinii fără stăpân.

Auraş Tereacă

 

loading...

4 comentarii la „Nouă apariţie pe străzile din Buzău. Primăria a cumpărat o sută!

 • Foarte bine. Totul e sa se si respecte.

  Răspunde
 • Corect! Da’ mai intai, sa-i vad pe politistii astia comunitari cum aduna dupa cainii cu acelasi nume. Macar atat sa faca si ei. Ca, altfel, tot in rahat de caine vom calca. Ce usor e sa gasesti solutii!

  Răspunde
 • Cum s-a ajuns la expresia „excrementele cainilor de companie”???? Sta politia locala si pandeste cainii comunitari care se plimba in voie pe strazi si in parcuri…si pune etichete???

  Răspunde
 • 100? Putin..cred ca nu ajung nici pentru Bulevardul Spiru Haret. Iar politia locala si-ar scoate lejer salariu din amenzile de pe acest bulevard. Uneori am impresia ca posesorii de caini de pe cele doua bulevarde (N.Balcescu si Unirii) vin cu cainii la „WC-ul canin” Spiru Haret (sau Spiru Haret este de departe cartierul cu cei mai multi posesori de caini de apartament din tot Buzaul).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.