Nouă lovitură pentru RAM Buzău. Se pregătesc trei debranșări importante

Lovitură după lovitură pentru societatea de termoficare din municipiul Buzău.

Mai întâi a fost majorarea prețului unui gigacalorii pentru populație de la 185 la 230 de lei.

Mai apoi a urmat valul record de debranșări din acest an. Unele surse avansează o cifră de aproape o mie de locuințe care au optat pentru centrală murală pe gaze.

Mai nou, s-a anunțat că RAM Buzău riscă să rămână de anul viitor fără alți trei consumatori importanți.

E vorba de Școala nr. 11, Liceul Henri Coandă (fost CFR) și Grădinița cei 7 pitici.

Pentru cele trei unități de învățământ, Primăria Buzău va depune proiecte de reabilitare termică pe fonduri europene.

Iar încălzirea ar urma să se facă având ca sursă principală pompele de căldură, sistemul centralizat fiind păstrat conform documentației doar ca sursă de rezervă.

„Este o mare risipă a energiei termice în școli. Ați scris și voi de la presă despre cazul Școlii nr. 11, cu facturi de aproape un miliard într-o lună de iarnă. Nu se mai poate continua așa, e o bătaie de joc a banilor publici. Pentru Școala nr. 11, Liceul CFR și grădiniță vom depune aceste proiecte de reabilitare. Conform expertizei, la final, consumul de energie termică se va reduce cu 80%”, a anunțat primarul C-tin Toma.

Edilul șef a mai adăugat că inclusiv pentru Școala generală nr. 16 de pe strada Victoriei se va achiziționa o centrală pe gaze.

Citește și articolul: Decizie importantă privitoare la spațiile verzi de lângă blocuri. Iată ce condiții pune primăria!

Pentru RAM, plecarea din sistem inclusiv a școlilor din Buzău, înseamnă o lovitură sub centură care poate aduce sfârșitul sistemului centralizat la Buzău.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Nouă lovitură pentru RAM Buzău. Se pregătesc trei debranșări importante

 • daca nu ati vazut primar mai slab pregatit, il vedeti la Buzau, habar nu are pe ce lume traieste…cum poate sa afirme ca dupa reabilitatrea sistemului de incalzire la unitatile de invataman, costurile o sa scada cu 80%, doar un dobitoc poate crede asta, avand in vedere , nu investitia in sine, ci costurile lunare cu gazele naturale, care vor depasi lejer 1 miliard dupa introducerea noului sistem, lucru ce il stiu majoritatea oamenilor ce mai citesc/studiaza, mai putin primarul nostru, cel ce face afirmatii de tot rasul, in colaborare directa cu acolitii din presa directa , cei ce ii propovaduiesc ideile ca pe ale unui mare sfant.

  Răspunde
 • Dane nu t mai ambala,ca nu ai inteles nimic,mai citeste odata articolul,va ramane aceleasi tevi d caldura,numai ca se va debranja d la RAM,si isi va face propria centrala termica,nu pe gaz,ada ca nu t mai ambala degeaba,ca a gandito iel,tu iedti cel frsier,nu primaru,d asta a spus ca va fi consumul la 80%,fat d acum,ptr ca acum RAMu lu cacat bolnav,umfla preturile aiurea atat noua cat si la scolile si gradinitele din oras,si casa termine odata ptr totdeauna cu scandalul,primarul va debransa scolile si grdinitle d la RAM,acum ai inteles?!

  Răspunde
 • Pentru Dan.
  Cred ca nu stii cum functioneaza o pompa de caldura. Nu e nevoie de gaz ! Documenteaza-te, apoi vino si comenteaza aici.

  Răspunde
 • Sa sustii ca iesi mai ieftin cu o solutie individuala de incalzire, fata de una centralizata, e o ineptie. Sa nu subventionezi gigacaloria si sa distrugi un sistem centralizat in favoarea unuia individual, costisitor si care necesita investitii pe care nu le poate suporta oricine e cel putin nesimtire. Posibil ca incompetentul frustrat care sta pe fotoliul primului gospodar al prafuitului oras Buzau vede in asta inca o victorie in razboiul personal cu ultimele societati care mai supravietuiesc cu chiu cu vai intr-un oras demult distrus de ciuma rosie. Vrajit si imbatat de ce a vazut la Vaslui, un oras si un judet de luat exemplu pentru orice gospodar din tara asta dupa capul si mintea primului cetatean, Toma. Si cand eram pe punctul de a spune ca mai rau nu se poate, dupa domnia de durata si de un real succes a lui Boscodeala!

  Răspunde
 • da sa se faca centrale proprii in scolii ca pe perioada de iarna cind copii sunt in vacanta pot reduce caldura dar de la ram merge si esti bun de plata

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.