Nouă modernizare în Buzău. S-au montat primele opt în centrul orașului

Ce vedeți în fotografiile din acest articol sunt primele parcometre din orașul Buzău.

„S-au montat opt zona centrală. Vor fi opt parcări cu taxare progresivă. Clienții vor putea plăti la parcometru cu cardul sau cash, cu bancnote sau monezi. De asemenea taxa de parcare se va putea achita prin SMS sau folosind o aplicație pe mobil”, a anunțat Ileana Bănucu, director executiv în Primăria Buzău.

Cele opt parcometre vor deveni funcționale într-o săptămână-două, când se va realiza conexiunea cu băncile.

Cele 8 parcări cu parcometre

 1. Zonă Parc Primărie, BCR, Bancpost
 2. Zonă Parc Sf. Îngeri, MCDonalds
 3. Str. Ostrovului – zona pieței
 4. str. Ion Băieșu – sediu PNL
 5. str. Ion Băieșu – Șc. nr. 5, Pizza Marina
 6. str. Ostrovului – zona catedrală Sf. Sava
 7. str. Arh. Petre Antonescu – zona tribunal + Hotel Coroana
 8. str. Traian Săvulescu – spate ANAF spre sediul Poliției Locale

În afara celor 8 parcări cu parcometre și taxare progresivă, în restul parcărilor publice cu plată din oraș (și cu taxă fixă) clienții vor putea plăti prin SMS sau folosind aplicația de pe mobil.

„Taxatorii nu vor fi dați afară. Unii vor verifica prin parcări dacă s-a achitat taxa, va fi și o echipă care va aplica în prezența poliției locale blocatoare la roți în caz de neplată, altora li se vor găsi alte posturi în cadrul Urbis”, a anunțat Alin Radu, director în cadrul Urbis Serv, societate care administrează parcările, cu plată și rezidențiale, din orașul Buzău.

În acest an ar urma ca și în stațiile de autobuz să apară automate de eliberare a biletelor și abonamentelor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

7 comentarii la „Nouă modernizare în Buzău. S-au montat primele opt în centrul orașului

 • Ar trebui redus tariful de la 2 lei/oră la 1,5 lei/oră. Nu suntem niciun oraș turistic și niciun oraș unde nivelul veniturilor oamenilor este foarte ridicat.
  Așa ar fi de bun simț, dar tare mi-e că tariful va crește.
  Nu există nicio prevedere legală care să permită blocarea roților!

  P.S. Taxatoriilor le vor scădea veniturile. Adio ciubucuri.

 • Lăudabil doar scopul montării acestor obiecte. Facem încă un mic pas spre civilizaţie.

  Aspectul lor, însă, e de-a dreptul SINISTRU….MORTUAR…FUNEBRU… sau LUGUBRU, cum vreţi să-i spuneţi.

  Trebuiau alese nişte parcometre de bun-gust, cu culori vesele, să delecteze trecătorii, deci şi cu rol de înfrumuseţare a zonei…. NU astfel de ciudăţenii negre !

 • Ei anunta ca vor face ceva ilegal?
  Nu sunt constienti ca blocatoarele la roti, chiar si in prezenta paznicilor de la politia locale e ilegala?
  Macar de ar fi mers cu politia rutiera, nu cu paznicii de la locala.
  La nivel local vad ca incepe sa se aplice iar acelasi principiu aplicat de grupul Iohannis-Orban-Vela in perioada asta: stim ca e neconstitutional si ilegal ce facem poporului, dar o facem oricum ca avem o armata de oameni gata sa abuzeze pe oricine spune asta.
  Doar ca strategia asta nu poate tine pe termen lung, va tine pe moment, sub amenintarea cu corectii fizice, financiare si lipsire de libertate abuziva de catre paznicii de la politia locala, dar va pica in momentul in care vor incepe sa se judece contestatiile pentru masurile luate in mod abuziv si vor trebui sa plateasca despagubiri oamenilor abuzati.
  Au mai facut asta si cu deciziile cu privire la parcul Crang, decizii anulate apoi pentru ca erau ilegale si abuzive, lucru care era evident, dar au zis ca scapa neobservati cu abuzul incercat, doar ca unii au fost vigilenti si au contestat masurile ilegale si abuzive intaurate in mod dictatorial si au reusit anularea masurilor.

 • Tariful e mare in continuare. In orase mult mai mari si cu o putere financiara a populatiei mai mare sunt tarife mai mici.
  Modelul de parcometre e unul prost ales si greu de utilizat, poate era mai bine sa se fi uitat chiar prin orasele vecine sa vada ca au modele mult mai bune si mai usor de utilizat.

 • În sfârșit o dovadă de civilizație. În sfârșit suntem luați în considerare, ca oameni cu creier, cu creier cât să apăsăm doua butoane incât sa putem parca legal. Cei care nu sunt in stare, loganiștii de sâmbăta, pot parca la gară… gratis.

 • Nu sunt un rau platnic, chiar o sa-mi platesc parcarea masinii in conditiile date. Dar informez autoritatile ca blocarea rotilor este ilegala, si sfatuiesc soferii care intampina o astfel de practica din partea Primariei, sa se indrepte in instanta impotriva ei si sa ceara si despagubiri pentru sechestrare de bunuri peesonale. Poate in momentele alea am urgent nevoie de masina.
  Exista amenda care este mult mai eficienta…

 • Domnule Tereacă, de ce nu spuneți cât va fi tariful de parcare pe oră?
  1,5 lei/oră ar fi de bun simț într-un oraș prăfuit ca al nostru.
  Și încă ceva, v-ați uitat cu este făcută parcarea către b-dul Unirii? Fără nicio formă, fără nicio noimă. Au rămas cele două scuaruri plus mult spațiu. Cum se ca ieși dinspre piață cu mașina?
  De asemenea, clienții McDonald’s și locatarii din zonă cum vor ajunge în parcările proprii?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.