Noua organigramă a Poliției Locale a trecut. De luni, noi preavize pentru cei 300 de agenți locali. În schimb, agenții vor da din nou primăria în judecată

Așa cum se prefigura, noua organigramă a Poliției Locale, cu doar 135 de posturi, a fost votată azi de consilierii locali. Au fost 12 voturi pentru (PSD + ALDE), cinci împotrivă (PMP, PSRO și C-tin Ionescu) și două abțineri PNL (Ion Barbu și Liviu Bănică). În aceste condiții, zilele următoare vor fi emise pentru a doua oară previze pentru cei 300 de agenți locali de la pază. La final, primarul Toma a fost întrebat ce se va întâmpla în continuare.

„Ce să se întâmple ? Probabil luni se vor emite din nou previze. N-am nimic personal cu acești oameni, nu-i nicio ambiție la mijloc. Nu fac decât să respect legea. Vă spun acum, ca să știți, că și în urmă cu două zile am avut supracontrol de la Curtea de Conturi. Nu doar că mi s-a cerut să intru în legalitate, adică să-i disponibilizez, dar mă forțează să recuperez 11 milioane de euro, salariile plătite ilegal timp de trei ani acestor oameni. Din păcate pentru ei au fost angajați ilegal, prea mulți și cu salarii prea mari. Dacă nu vom mai plăti salariile celor 300 de polițiști locali vom face o economie de 4 milioane de euro pe an, bani care se vor duce în investiții, adică în modernizarea acestui oraș”.

De partea cealaltă, polițiștii locali par mai liniștiți de această dată. N-au mai venit în sala de ședințe pentru a încerca să-i influențeze pe consilieri. Au încredere în avocata angajată că va reuși din nou să blocheze în justiție intenția municipalității.

„Am vorbit cu avocata noastră. Vom contesta în justiție ambele hotărâri. Atât cea de azi, cât și cea de data trecută privitoare la noua organigramă a primăriei. Suntem încrezători că vom câștiga din nou și poate apoi se va încheia toată această poveste tristă”, a spus Vali Ene, reprezentantul celor 300 de polițiști locali. 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.