NOUTĂȚI. Ce s-a făcut + ce se va face

Vești bune pentru locatarii careului de blocuri unde s-a montat cazanul RAM care produce apă caldă.

1În primul rând porțiunea dintre clădirea centralei termice și coșul de fum a fost îmbrăcată în panouri fono-absorbante. Iar zgomotul exterior s-a redus sensibil. Urmează acoperirea cu cărămidă a primelor două ferestre (sus și jos).

Celelalte ferestre care mai rămân pe partea cu blocurile vor primi tâmplărie din termopan cu trei straturi. Ușa va fi la rându-i schimbată. În plus, se va înlocui și ventilatorul cazanului cu unul mai silențios.

De asemenea, stația de reglare și măsurare a gazului va fi îmbrăcată la rându-i cu zidărie pentru a se elimina complet acel fâsâit.

La final, speranța/credința celor de la RAM e că locatarii blocurilor – cu geamurile închise – nu vor mai auzi niciun zgomot.

2Vestea cea mai bună pentru locatari e că în aceste zile se lucrează la punerea în funcțiune a cazanului mic – de 2 Gcal/h.

Acest cazan nu va emite niciun zgomot în afara clădirii și va fi folosit primăvara, vara și toamna pentru producerea apei calde.

Cazanul cel mic, a fost echipat, se lucrează la amplasarea coșului de fum

Astfel că, pe timpul sezonului cald, cazanul cel mare nu va mai fi folosit, iar locatarii vor putea sta și cu geamurile deschise.

În concluzie, problema cazanului de la PT4 din Dorobanți I e pe cale de a fi rezolvată. Pentru cei 2-3 ani cât va mai funcționa, probabil, sistemul centralizat.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „NOUTĂȚI. Ce s-a făcut + ce se va face

 • Deci…nenea primarul toma,a anuntat cu surle si trambite (mai ales a sustinut) ca buzoienii trebuie sa se debranseze intr-ucat RAM va da faliment.
  Zis si facut,oamenii cu mic cu mare s-au debransat cum au putut si-au montat centrale. Si acum acelasi nenea primar toma, investeste 1,2,3 milioane de €,ca de “el are bani pt orice” am incheiat citatul…in ceva ce putea fi investit de cand a venit primar si putea salva RAM BUZAU.
  Intrebarea este?cand ai gresit tomo?atunci sau acum?
  Tereaca,rsp tu in locul lui ca ai raspunsurile la tine si oricum esti vesnic sustinator al lui.

 • Cat a costat toata operatiunea ???Pt 2-3 ani ?Mai bine se dadeau banii celor inca bransati si terminam toata poveatea!Asa bani pe cazane si altele ,plus subventionare -care e un furt din banii nostri- si ce-am facut???Am amanat o moarte sigura dar cu bani dati degeaba!
  ps Banii cheltuiti de RAM pt aceasta operatiune ,de unde ???Din pusculita lor sau tot de pe spinarea noastra ,a celorlalti???Ca subventionatii ,de unde??/

 • Asa Auras, deschidem geamurile si aerisim in functie de programul cazanelor! Sa ne facă eventual RAM un program cand trebuie sa deschidem geamurile si ce fel de termopan sa montan pt.a nu simti zgomotul! Apoi, dl.Toma …renunțăm sau nu la sistemul centralizat! Iar la intrebarile oneste ale cititorilor de mai sus ar trebui sa rasp.cineva!

 • Nu era posibilă oprirea bruscă a RAM. Există încă vreo câteva mii de branșați cu probleme sociale care nu pot fi rezolvate pe loc ci treptat. De aceea se spune că RAM va mai funcționa, probabil, încă 2-3 ani, timp în care se vor crea condițiile legale, tehnice și financiare pentru lichidarea sistemului centralizat de furnizare a agentului termic, gaura neagră care a înghițit după 1990 miliarde de lei subvenții guvernamentale, împrumuturi din bănci românești și străine, subvenții din bugetul primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.