Noutăți despre sensul giratoriu de la Autorolla (V. Pașii – DN2E85). „Mai degrabă nu se va face!”

Există o cerere a unui număr însemnat de șoferi ca la Autorolla, la intersecția drumului județean dinspre V. Pașii cu DN2E85, să se realizeze un sens giratoriu.

Scopul vizat e ca șoferii ce vin dinspre V. Pașii să vireze mai ușor stânga, și, la fel, cei care vin dinspre Poșta Câlnău să acceseze mai lesne DJ203 K.

Astăzi, Leon Velicu, șeful Secției Drumuri Naționale Buzău, a anunțat că specialiștii Ministerul Transporturilor găsesc inoportună realizarea aici a unui sens giratoriu.

„Da, mai degrabă nu se va face. Va rămâne ca și până acum. Există riscul ca prin amenajarea acolo a unui rond să apară mai multe accidente decât până acum. În primul rând nu este indicat, întrucît cei care vin dinspre Buzău accesează atât o curbă, cât și o rampă, iar vizibilitatea înainte de rond ar fi diminuată. În al doilea rând, cei care vin dinspre P. Câlnău circulă pe acel sector cu mare viteză. Avem experiența rondului de la Hanul lui Țintă, unde în ciuda presemnalizării corespunzătoare, avem săptămânal cazuri de șoferi care urcă peste parapet cu mașinile. Specialiștii n-au dat încă verdictul final, dar din ce am discutat eu cu ei, mai degrabă înclină să respingă propunerea”.

 

Sens giratoriu la Spătaru

În schimb, un sens giratoriu ar urma să apară la intrarea în Spătaru dinspre Buzău, însă și aici există probleme, dar de altă factură.

Despre acest viitor rond, buzoienii.ro va scrie un articol mâine.

Citește și articolul: Reclamație: „Se toarnă asfalt, fără a se freza stratul vechi”. Iată unde se întâmplă, dar și explicația drumarilor

De asemenea, pentru intersecția problematică de la Florica se va trece la realizarea unui benzi suplimentare, de stocare, pentru șoferii care vin dinspre Buzău și vor să vireze stânga înspre Florica.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Noutăți despre sensul giratoriu de la Autorolla (V. Pașii – DN2E85). „Mai degrabă nu se va face!”

  • D-lui Leon Velicu i-as recomanda, desi nu sunt specialist in domeniu ci numai sofer, sa iasa din birou si sa stea in teren la fata locului sa vada cozile de peste un kilometru dinspre Vadu Pasii in perioadele aglomerate (si nu sunt putine).
    Justificarile nu stau in picioare pentru simplul fapt ca soferii cu instinct de autoconservare vor reduce viteza cand nu au vizibilitate. In plus daca mai sunt si atentionati cu niste denivelari transversale (NU bampere) atunci problema este ca si rezolvata. Nu vi se pare ca seamana cu povestea din realitatea romaneasca a drobului de sare?
    Eu va dau si un termen cand totusi se va rezolva problema sensului giratoriu in acea zona. Este suficient sa se mute in zona rezidentiala de la intrarea in Focsanei cativa secretari/consilieri guvernamentali sau parlamentari si sefi de deconcentrate dupa care intr-o luna gata lucrarea!
    Cat priveste sensul giratoriu de la han eu sincer nu prea am vazut presemnalizarile despre care face vorbire domnul de mai sus!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.