Noutăți în privința celebrului cort de nunți din Parcul Crâng

Mai mulți cititori buzoieni mi-au reproșat constant în comentariile de pe site cât și de pe facebook că mă ocup de nimicuri și nu de adevăratele probleme ale Buzăului. Critică pe care o înghit (și aceștia sunt cititorii buzoienii.ro), chiar dacă nu reprezintă adevărul.

Printre aceste probleme mi s-a prezentat și situația terenului din Crâng unde de aproape cinci ani s-a înființat un cort de nunți aparținând omului de afaceri buzoian Ninel Brebeanu. Iată care este situația la zi legată de acest teren, unde cu cinci ani în urmă unii dintre buzoieni jucau fotbal, iar acum  joacă hora în sezonul de nunți. De asemenea, în articol, se vor face și câteva considerații.

 1. La momentul actual există o veste bună și una proastă atât pentru Ocolul Silvic Buzău, administratorul terenului aflat în proprietatea statului, cât și pentru omul de afaceri Ninel Brebeanu.
 2. Începem cu vestea proastă pentru Ocolul Silvic care consideră că terenul a fost ocupat ilegal în urma unui contract măsluit. Mai exact, se acuză că de la un an cât se înțeleseseră părțile, contractul a fost măsluit la cinci ani. Ocolul Silvic Buzău a făcut plângere în urmă cu aproape cinci ani la poliție și la parchet. Numai că, după trecerea acestui timp, procurorii n-au dat niciun verdict. Dosarul a urcat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău la DNA Ploiești, iar în urmă cu câteva zile, DNA Ploiești, l-a trimis înapoi la Buzău pe motiv că nu este de competența sa. Așadar, justiția românească nu e în stare să rezolve un banal litigiu între două entități, nici măcar nu s-a ajuns la un judecător pentru a se decide cine are dreptate.
 3. Nini Brebeanu, sursa Facebook

  Vestea bună pentru Ocolul Silvic e aceea că în luna august se vor împlini cinci ani de la ocuparea considerată abuzivă terenului. Expiră și contractul pe cinci ani, considerat legal de către afacerist. Cum Ocolul Silvic, rămas cu buza friptă după această tevatură, nu va mai încheia un nou contract, omul de afaceri ar urma să-și strângă cortul și să piardă o afacere extrem de bănoasă.

 4. În toți acești cinci ani, omul de afaceri n-a plătit nici măcar un leu pentru folosirea terenului. Adevărat este că Ninel Brebeanu și-ar fi dorit să plătească chiria simbolică trecută în contract, dar n-a avut cui. Ocolul Silvic n-a recunoscut contractul, a făcut plângere penală, și nu putea emite factură pe așa ceva. În schimb, Ocolul Silvic Buzău solicită în justiție câteva sute de mii de euro despăgubiri pentru ocuparea considerată ilegală a terenului. Bani pe care, la cum merg lucrurile, probabil că nu-i va mai vedea niciodată. Avantaj are afaceristul care a câștigat zeci sau sute de mii de euro în acești ani folosindu-se gratuit de o locație exclusivistă.
 5. Primăria Buzău face demersuri pentru a intra în posesia întregii păduri Crâng, domeniu pe care se află și terenul cu pricina. Parlamentarii PSD Buzău au depus un proiect de lege pentru ca pădurea Crâng să intre din proprietatea statului în cea a Primăriei Buzău. În caz că acest demers se va finaliza e de văzut cum va proceda municipalitatea. Va prelungi contractul pentru cortul de nunți sau va folosi terenul în alt scop.
 6. sursa foto: http://www.salon-nunti.ro/saloane/cort-la-serrata/

  Cortul de nunți ridicat în parcul Crâng are și critici, dar și mai mulți susținători. Numeroși sunt buzoienii care s-au distrat pe cinste în această locație, considerată a fi una cu stil. Aceștia sunt mai puțin spre deloc interesați de starea juridica a terenului și consideră că ar fi bine ca acest cort să rămână pe mai departe în locația actuală. 

 7. Sper că acei critici ai mei vor fi mulțumiți după scrierea acestui articol. A face mai mult, adică îndepărtarea acelui cort din Crâng, cum mi se cere, nu-i în sarcina unui jurnalist, câtă vreme statul plătește cu zeci și sute de milioane de lei vechi pe lună funcționari care ar trebui să rezolve această problemă.  

  Auraș Tereacă

loading...

3 comentarii la „Noutăți în privința celebrului cort de nunți din Parcul Crâng

 • destul de elocvent explicat.
  Cand eram copil, in locul cu pricina se faceau chiar si picnicuri

  Răspunde
 • Cortul va ramane acolo si la anul ce vine, si la urmatorul…..veti vedea.

  Răspunde
 • Domnule Auraș , mă bucur că ,în sfârșit s-a găsit cineva care să „„observe”” cortul sau mai degrabă iahtul din Crâng dedicat momentelor frumoase din viața noastră .Până să fie ridicat ,obișnuiam să mă duc acolo .unde mă uitam la băieții care jucau fotbal sau tenis și luam o gură de aer în liniște mai ales că de multe ori în locul respectiv nu era nimeni , și puteam medita fără probleme .Numai că odată cu cortul ,au apărut cine credeți ….? Câinii ,hrăniți a la carte puși pe digerat la o partidă de alungat vizitatorii .De atunci nu am mai trecut pe acolo .După părerea mea ,cortul trebuie desființat iar animalele duse în padocuri ,Mai câștigăm și noi în felul ăsta ,un petec de verdeață ,puțină liniște ,un loc unde să fii doar tu cu tine și ce se întâmplă în natură ,mai bine zis cu natura .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.