Nu a revenit acasă. Iată ultimele noutăți despre băiatul de 12 ani agresat de tatăl său în pădure la Bozioru

Adrian Ilie, băiatul de 12 ani agresat de tatăl său în pădure la Bozioru, unde a fost legat de un copac și crestat cu cuțitul, a fost externat ieri din Spitalul Județean Buzău.

O veste bună e că mama sa a revenit de urgență în țară din Spania și de atunci s-a ocupat îndeaproape de fiul ei.

„Da, până ieri, minorul a rămas în spital. În toată această perioadă copilul a fost asistat și suținut de un psiholog din cadrul DGASPC Buzău. În acest timp s-a realizat și o evaluare a stării și situației minorului, dar și a familiei. Mama sa revenit de urgență în țară, manifestându-și dorința de a se ocupa în mod corespunzător de fiul ei”, ne-a declarat Cristina Niculescu, șef serviciu DGASPC Buzău.

După ieșirea din spital, copilul și mama sa au fost internați într-o unitate rezidențială a DGASPC.

„Mama și copilul vor beneficia în continuare de asistență și suport din partea DGASPC Buzău. Au fost internați într-unul din centrele noastre unde vor primi consiliere psihologică și juridică din partea specialiștilor noștri. Mama sa și-a exprimat dorința fermă de a lua pe viitor copilul în îngrijirea sa”, a precizat Cristina Niculescu.

În acest timp, tatăl agresor a fost internat la rândul său, dar la Spitalul de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Săpoca.

Aici se analizează dacă bărbatul de 39 de ani are sau nu discernământ. Funcție de verdictul specialiștilor se va decide asupra internării sale într-un ospiciu precum cel de la Ojasca sau arestul preventiv, urmat de un proces rapid.

În ultima perioadă, copilul a stat mai mult la Bozioru, în îngrijirea bunicii paterne. El nu a mers deloc la școală în acest an școlar din cauză că a avut piciorul rupt și a fost transferat de la Școala nr. 7 din cartierul Dorobanți la Școala din Bozioru.

Citește și articolul: Despre agresorul din Bozioru: „E un nenorocit. A mai făcut pușcărie de două ori!”. Iată cum a fost părăsit de soție în urmă cu două săptămâni

Familia de comun acord cu reprezentanții DGASPC vor hotărî dacă minorul se va stabili la Bozioru sau la Buzău, a doua variantă fiind în acest moment mai plauzibilă.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Nu a revenit acasă. Iată ultimele noutăți despre băiatul de 12 ani agresat de tatăl său în pădure la Bozioru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.