„Nu am propus eu și nici măcar nu sunt de acord”. Cine a venit cu ideea

Beștelit de unii dintre buzoienii nevoiți să-și schimbe buletinul (din pricina schimbării numelui străzii), Toma a fost luat acum în tărbacă – dar fără a fi vinovat.

Pe facebook s-a propagat știrea că Toma vrea să schimbe numele Pieței Dacia în Piața Revoluției din 1989.

În primul rând, informația nu-i adevărată. Nu Toma a propus schimbarea numelui, ci consilierul ALDE Silviu Roșioru (cine citește proiectul va vedea scris, mare, numele inițiatorului).

Apoi, nici nu se va înfăptui, întrucât în Consiliul Local, propunerea lui Roșioru nu va strânge decât 3-4 voturi din 23.

„N-am făcut eu propunerea, ci Silviu Roșioru. Eu nu sunt de acord, propunerea mi se pare perimată. Suntem la 30 de ani de la Revoluție. Poate ar fi avut șanse, dar propunerea să se fi făcut atunci, în 90-91”, a spus primarul.

Cum informația a fost dată trunchiat (voluntar sau involuntar), Toma s-a ales cu mustrarea unora dintre buzoieni, marea majoritate fiind pentru păstrarea actualei denumiri – Piața Dacia.

Trebuie spus că propunerea nu-i aparține nici lui Silviu Roșioru, ci Asociației „22 decembrie” de la Buzău. Consilierul ALDE doar a preluat-o și a promovat-o în Consiliul Local.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „„Nu am propus eu și nici măcar nu sunt de acord”. Cine a venit cu ideea

 • Piaţa Revoluţiei din 1989… Sună ca dracu’! Numai un lache de aşa-zis ,,revoluţionar” putea propune aşa ceva, crezându-se interesant prin asta… Deci, dacă propunerea asta vine din partea Asociaţiei 22 Dec., să înţelegem că, de fapt, e a lui Lio Zosmer ??

  Să fie lăsată denumirea de PIAŢA DACIEI, aşa cum o ştim cu toţii, că aşa sună cel mai frumos !

 • In primul rand, nu sunt consilier ALDE. In al doilea rand am propus acest proiect pe care l sustin, nu de dragul schimbarii sau pentru a bulversa populatia. S-au schimbat atatea strazi in nume de flori, in balade si alte trasnai, dar sa pastram memoria acelor eroi nu suntem in stare! Daca acest proiect e perimat cum spune d nul primar l-as ruga ca in data de 22 decembrie sa nu mai apara public sa participe la” vesnica pomenire” si sa-i curga lacrimile siroi! E absolut jenant sa poti juca asemenea teatru. Oamenii aceia au murit sa poata si el sa fie patronul unei fabrici, pe care mai apoi a falimentat-o fara scrupule.!

 • Da, domnule Toma…cei 3 sau 4 consilieri inca au demnitate. Inca au moralitate. Inca le pasa de buzoieni. Ce teatral se plange in 22 decembrie la Buzau, an de an! Ma intreb: daca nu erau saracii oameni care au iesit in strada, mai erati dumneavoastra, clasa politica postdecembrista “la putere” vreme de 30 de ani? Poate ca daca propunerea venea din partea PSD-ului ar fi primit toata sustinerea dvs. Sau daca ar fi venit Rosioru asta cu o denumire mai nastrusnica: Piata Eurovision…sigur trecea! Hai, sa traim bine…la Sfantu’ Asteapta!

 • Trebuie schimbată Piata Daciei in modul cum arată. Dar numele ,nu.

 • Care revoluționari, ai lui Boșcodeală, care peste noapte au fabricat revoluționari ? Nu vă e rușine . Cei care au luptat cu arma-n mâna nu au primit nimic și nu se plâng nici acum. Adevărații revoluționari ar trebui luați după fisele de internare din spitale din acea perioadă și nu făcuți din prietenii peste noapte. Ba mai vreți să schimbați și denumirea unei piețe ca să ne aduceți aminte cât de prosti am fost noi și deștepti voi falșii revoluționari.

 • Laurentiule,ai mare dreptate in ceea ce ai spus.Eu as completa si as vrea sa intreb doar atat: care revolutie?Stiti macar ce inseamna aia o revolutie?

 • Mai domnule Tereaca chiar suntem luati de prosti , adica noi nu stim ca tot ce se decide in CLM Buzau este doar vointa Domnului Primar , cine nu e cu el e dusman , si nu mai dau exemple .

 • Revoluțiile autentice duc la evoluții nu la depopulare, dezindustrializare, defrișare, debusolare, deposedare de resurse, colonizare. Publicați lista revoluționarilor beneficiari de indemnizații, terenuri, apartamente, scutiri de taxe și veți vedea care este calitatea majorității dintre ei.

 • Roșiorule, dacă te muți la… alde Mocanu & co, dai o bere?

 • Viespeo, ai dreptate dar nu prea are cine să te asculte! Se apropie alegerile si a-nceput campania! Care cu Toma, care cu Bosco, care cu nesimtitii de traseisti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.