emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

„Nu contează că nu mai am un picior, important e că trăiesc”. Ce cadouri a primit azi

„E fata de suflet a spitalului nostru. Îi încurajează pe ceilalți copii și, uneori, chiar pe noi, cadrele medicale”, spune medicul Florin Rădulescu de la secția oncologie a spitalului de copii „Marie Curie” din București.

„Da, Simona ne mobilizează și pe noi, medicii. Îmi aduc aminte, înainte de operație ne-a impresionat în momentul în care ne pregăteam să intrăm în operație, ne-a pus să zâmbim, că ea se va întoarce bine”, a adăugat medicul.

„Este foarte atașată de ceilalți copii bolnavi de cancer de aici. Sunt copii mici, cazuri grave, Simona este foarte afectată când merg la tratament sau la operație, suferă pentru ei. Stă cu ei înainte de operație, le vorbește, îi incurajează, îi face să râdă. Nici pe mine nu suportă să mă vadă căzută. Îmi ridică moralul, îmi spune, mami, nu contează că nu am un picior, e bine că trăiesc”, a povestit Ionica, mama Simonei.

Simona Pătrașc e din Spătaru, comuna Costești, județul Buzău. Are 15 ani, e în clasa a opta la școala din localitate. În urmă cu câțiva ani a primit o veste cruntă. Suferea de cancer. Din păcate, tratamentul n-a eradicat cancerul, iar medicii au fost nevoiți în luna martie să-i amputeze piciorul stâng. Ce cruzime din partea bolii, nu s-a mulțumit cu atât! Acum Simona e din nou în spital (după câteva săptămâni în care a mers la școală și s-a bucurat de viață chiar și fără un picior) și face chimioterapie.  

VISELE SIMONEI

A. „Visez să mă fac bine și să mă pot întoarce la școală. Mi-aș dori să fac Medicina și să ajung să descopăr leacul pentru această boală”

B. „Visez să scriu o carte despre viața și lupta mea cu boala. N-aș face-o din vanitate, ci din altruism, pentru a-i ajuta pe alți copii să lupte până la capăt”

C. „Îmi doresc să merg la Cluj la tabăra unde se adună copiii care au învins cancerul. Vara e tabără, iarna e o gală”

Azi, cadouri. I se va publica viitoarea carte

Astăzi, de Moș Nicolae, Simona a fost invitată de Vlad Petreanu la Europa FM, postul de radio organizând alături de Dedeman campania „Urmează-ți visul”.

Buzoianca i-a molipsit și pe cei din redacție cu zâmbetul ei, iar la final a fost copleșită cu daruri. În primul rând, editura Humanitas a anunțat-o că o va sprijini și îi va tipări cartea.

Ca s-o poată scrie, i s-a oferit un laptop. Apoi, pentru că e fan Harry Potter a primit toată colecția, așa că va avea ce citi în această iarnă. În încheiere, Simona a primit biletele de avion și de cazare pentru a merge în tabăra mult dorită.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Cine vrea să o ajute ? Se întâmplă joia viitoareCLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Nu contează că nu mai am un picior, important e că trăiesc”. Ce cadouri a primit azi

  • copii minunati….

  • ȘI CÂND TE GÂNDEȘTI CĂ TOCMAI ASTFEL DE COPII SUNT LOVIȚI AȘA DE CRUNT DE VIAȚĂ .NU A APUCAT SĂ-ȘI TRĂIASCĂ NICI MĂCAR ADOLESCENȚA .CUM POATE FI RĂSPLĂTITĂ O ASEMENEA FĂPTURĂ ? UN ASEMENEA SUFLET ȘTIU CĂ PENTRU EA AR FI NEVOIE DOAR DE O PROTEZĂ DE PICIOR .DAR CINE SĂ I-O DEA ? SUNTEM CONDAMNAȚI LA SĂNĂTATE .ȘI NIMENI NU FACE NIMIC PÂNĂ NU E LOVIT DE BOALĂ ȘI DE MULTE ORI NICI ATUNCI .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.