„Nu e corect să plătească toți la fel!”
E a treia propunere a lui C-tin Ionescu agreată de primarul C-tin Toma.
După cele cu închiderea traficului auto spre Crâng și instituirea de probe fizice pentru polițiștii locali, „Bebe” Ionescu a cerut impunerea – în funcție de venituri – a unui prag de la care buzoienii să nu mai primească subvenție la căldură.
Date fiind desele atacuri, unele mai puțin ortodoxe, dintre cei doi (foști și probabil viitori contracandidați la primărie), cazurile în care Ionescu și Toma sunt pe aceeași lungime de undă în Consiliul Local constituie o surpriză pentru asistență.
S-a întâmplat azi, când Toma a cerut urgentarea înființării unei comisii care să analizeze în ce măsură propunerea lui Ionescu poate fi aplicată și la cât s-ar putea ridica acest prag.
„Cred că suntem cu toții de acord că nu e corect ca toți buzoienii să beneficieze de subvenție la căldura furnizată de RAM. Cu siguranță cu sunt buzoieni care au posibilitatea de a plăti prețul întreg. Pentru aceștia nu trebuie să existe acest ajutor din partea primăriei. Subvenția trebuie să rămână doar pentru acele familii nevoiașe. Nu m-am gândit cât să fie pragul, dar pentru asta se face comisia, probabil că va fi și o dezbatere publică”, a spus Ionescu pentru buzoienii.ro.
Primarul Toma e de acord cu propunerea, dar se teme că e tardivă.
„În iarna aceasta foarte probabil că nu mai e timp. Până se întrunește și dezbate comisia, până se redactează hotărârea, cât va sta apoi în dezbatere publică, se termină iarna. Apoi, din iarna viitoare nu se vor mai acorda subvenții. Deci, propunerea e bună, dar mă tem că e tardivă”, a comentat primarul.
Ionescu nu e convins că impunerea UE – de a nu se mai acorda subvenții – se va aplica din 2020 și că această hotărâre de Consiliu Local s-ar putea aplica din iarna viitoare.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: „Va fi GRATUIT pentru toți buzoienii!” CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Ce măscărici local!!!
A avut si Ionescu niste idei bune, dar pe care nu a reusit sa le realizeze din cauza intereselor clanurilor de bisnitari, cum ar fi interzicerea totala de intrare in Padurea Crang cu masina.
Dar ideea asta e una proasta, ar trebui sa militeze pentru scoaterea oricarei subventii, nu introducerea de noi subventii pe langa cele existente.
In plus gigacaloria in prezent nu e platita la fel, ci e platita in functie de baremul de subventie in care te incadrezi ca venituri pe persoana declarata la locatie.
Cu cat e mai mic venitul pe persoana declarata la locatie cu atat factura scade.
Sunt situatii in care cei cu centrale proprii carora nu le trec tevi pe nicaieri prin apartament sunt facturati de RAM mai mult decat vecini care sunt conectati la RAM si au caldura 24/24 dar beneficiaza de aceasta subventie, sau mai bine spus ajutor de incalzire.
Sa se gandeasca Ionescu la un proiect care sa impiedice astfel de situatii, nu e posibil ca unul neconectat la RAM si care nu beneficiaza de caldura sa plateasca la fel ca unul conectat la RAM care sta cu caloriferele fierbinti 24/24.
Anonimule, nu ai gândit bine aici. Nu ai dreptate deloc în ceea ce privește prețul gigacaloriei și așa-zisa modalitate de calcul dedusa de tine. Spui numai inepții pentru ca deși nu cunoști problema, încerci sa o deduci și îți cam dă cu virgulă. Nu se potrivește deloc. Ideea lui Bebe Ionescu nu e rea, problema este ca tot se vor găsi unii sa fenteze procedura și să profite, atâta vreme cât nu poate fi controlat fenomenul muncii „la negru”.
Iar primul anonim e de-a dreptul penibil!
Corect. Să existe un prag. De ce sa suportam toți prețul gigacaloriei unora care câștigă foarte mult. Cei cu centrale termice nu beneficiază de nicio reducere la prețul gazului.
ProPatria, daca nu cunosti nu mai comenta, citeste OUG 70/2011 si vei afla acolo ca:
– ajutorul de incalzire se acorda celor cu venituri pe persoana autodeclarate intre salariul minim (1082lei) si Venitul Minim Garantat cunoscut sub numele de ajutor social (155 lei) si este acordat ca o reducere a facturii intre 100% si 5%.
– un apartament debransat, desi nu ii trec tevi prin casa si nici nu are casa scarii incalzire, va fi facturat cu minim 10% din factura reala si intreaga (adica inainte de reducerea acordata ca ajutor de incalzire) a unuia bransat.
Adica inevitabil vor exista oameni debransati care vor plati mai mult decat cei bransati.
Deci cum zici tu ca gigacaloria e platita la fel de toti cand e clar ca nu este?
Ca sa iti exemplific: factura reala luna asta este de 280 lei, se acorda reducere 90% pentru cel bransat care se declara ca castiga putin si va plati doar 28 lei factura.
Tot 28 lei va fi suma minima cu care va fi facturat unul debransat care se incalzeste cu centrala proprie.
Ce zici, e corect asa ceva?
Aici intervine si ticalosia politicienilor care pentru a cumpara voturi acorda asistatului social dreptul la toate ajutoarele posibile, pentru ca ajutoarele sociale oricum in practica nu se iau in considerare ca venituri la calculul de venit. Astfel incat pe langa faptul ca primeste bani in mana degeaba, va primi si caldura degeaba, si ajutor de mancare, si toate celelalte ajutoare… ajungand prin cumul sa aiba un trai mai bun decat un salariat, care nu se mai incadreaza la nici un ajutor din cauza ca e angajat si plateste facturile fara mari reduceri.