„Nu e doar pentru prematuri, poate fi folosit și la noi la pediatrie”

E o componentă a scandalului laptelui praf, despre care unul dintre liderii USR Buzău are informații că ar fi fost „furat și vândut” din Spitalul Județean Buzău.

Sebastian Silvestru susține că din informațiile sale laptele respectiv era pentru copiii născuți prematur și că acesta era destinat exclusiv maternității și că nici n-ar fi trebuit să fie scos pentru uzul secției Pediatrie din Spitalul Județean.

„Nimic din tot ce se întâmplă în spital nu m-a surprins mai mult decât furtul de pe secție al medicamentelor și laptelui pentru născuți prematuri, lapte care nici măcar nu avea voie să ajungă pe secția respectivă! Cum, mă, să furi de la niște copii născuți prematur??? Deși managerului spitalului, directorului economic, directoarei de îngrijiri, juristei, șefului de secție li s-au adus la cunoștință faptele, că s-a furat și vândut în afara spitalului laptele unor copii prematuri, produse în valoare de aproape 10.000 de lei (o sută de milioane vechi), nimeni nu a luat nicio măsură până azi! Nimeni n-a denunțat furtul! Toți cei menționați mai sus încearcă să “acopere” furtul, astfel au devenit complici. Da, e vorba chiar de liderul sindicatului Sanitas – Buzău, domnul Mihai Ștefan”, susține Sebastian Silvestru

Totuși, surse din Spitalul Județean susțin că laptele respectiv, pe lângă că n-a fost furat, putea fi totuși folosit și la pediatrie.

„Da, e o formulă de lapte mai special, folosit îndeosebi pentru cei născuți prematur. Dar poate fi folosit între 0-6 luni și pentru copiii distrofici care se internează la pediatrie. Acuzațiile sunt tendențioase, e o anchetă care va face lumină”, susține Luminița Turcu, director de îngrijiri al Spitalului Județean.


„Nu e adevărat, laptele respectiv se folosește și la noi în secția de pediatrie. Și nu e adevărat că s-a furat, e o eroare a programului informatic, deși s-a luat fizic, el nu a fost scăzut în scriptele farmaciei spitalului. Se încearcă discreditarea mea, probabil pentru că sunt liderul de sindicat”, a declarat Mihai Ștefan, asistent șef la Pediatrie și lider sindical.

Mai multe despre acest caz puteți citi AICI.

Ulterior, Sebastian Silvestru a revenit cu o replică la cele declarate mai sus (click pe săgeată pentru a trece la pagina 2):

Buzoienii1

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Investiție în viitor de 16.700 de euro. „Ne ajută mult, le mulțumim!”CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„Nu e doar pentru prematuri, poate fi folosit și la noi la pediatrie”

 • “deși s-a luat fizic, el nu a fost scăzut în scriptele farmaciei spitalului”
  ASTA E CHIAR DEFINITIA FURTULUI. Cand iei fara sa declari ca iei.
  Nici macar nu s-au complicat sa se ascunda dupa hartii false cum ca au utilizat in scopul in care era destinat, ci pur si simplu au umplut duba si au plecat cu el, sau poate ca el nici macar nu a mai fost livrat fizic in spital, ci a ramas undeva pe drum, la cine trebuie.
  Deci cum vine asta ca “nu e adevărat că s-a furat”?

  Daca esti gestionar la magazinul de carne si pleci acasa cu duba plina de carne fara sa o declari si sa incasezi banii pe ea in sistem nu e furt? Ca exact asta s-a intamplat aici la spital, conform declaratiei celui de la Pediatrie, Mihai Stefan.
  Asta ar trebui demis numai pe baza declaratiilor pe care le da, care denota o vinovatie clara si o incercare de musamalizare.

 • despre acest asistent sef… ar merita sa fie declansata o ancheta a politiei si a parchetului aici, nu ancheta interna … ca asa se va musamaliza, se scapa intre ei!

 • As putea produce multe “valuri” legat de acest articol dar prefer sa ma abtin!!!

 • @CA Te rugam nu te abtine.. Face rau sa tii in tine…poate asa copii, nepotii, nostrii vor fi ingrijiti mai bine. Spit it out my friend. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.