Nu-i corect ca pentru zece inși să sufere câteva sute

„Se face coloană până la Cornovac!”.

E mesajul, de nemulțumire, al unui șofer buzoian în legătură cu str. Col. Buzoianu.

Care e cauza


Ieri a trecut pe Col. Buzoianu și reporterul buzoienii.ro.

Coloana de mașini nu era până la Cornovac, dar reporterul a remarcat ceva.

Mașini parcate pe ambele laturi ale străzii, carosabil îngustat și circulație doar pe o bandă!


Ce se poate face ?

O propunere, logică, ar fi ca pe segmentul îngustat din fotografiile de mai sus parcarea mașinilor să se poată face, măcar la orele de vârf, doar pe o singură parte.

Nu-i corect ca pentru zece inși, care își lasă mașinile aici, să stea în coloană câteva sute de buzoieni aflați în trafic.

Dacă s-ar putea circula pe două benzi aici nu s-ar mai face dop. Unii șoferi s-ar încadra pe dreapta, către centru, iar alții pe stânga, către Bariera Ploiești.

Reporterul așteaptă comentarii/propuneri de la cititori și reacția Poliției Rutiere și a Primăriei Buzău (administratorul drumului).

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Nu-i corect ca pentru zece inși să sufere câteva sute

 • Domnul reporter, coada aia se face din cauza craterelor prezente de cateva saptamani in intersectia cu Unirii si din cauza carora atunci cand se face culoarea verde la semafor, se creeaza niste ambuteiaje de nedescris deoarece doua benzi sunt blocate si soferii care se afla pe acele doua benzi trebuie sa ii „incalece” pe ceilalti care se afla pe benzile ce pot circula iar astfel fluxul de masini care pot intra in Unirii atunci cand este verde la semafor scade vertiginos, asa creeandu-se astfel de cozi. In loc sa fi facut articolul asta si sa veniti cu asa zise solutii, mai bine v-ati fi deplasat cativa zeci de metri mai in fata si a-ti fi luat la intrebari muncitorii care mai mult stau la tigara in loc sa faca ceva, cam cand se va termina cu dezastrul de acolo.

  Răspunde
  • E adevărat și ce ati scris dvs. Într-o săptămână-două se va repara și acolo, atunci vom mai vedea cum stă treaba.

   Răspunde
   • Doar daca nu uita careva, ceva pe-acolo și trebuie sa mai scape ulterior încă de 3 ori !

    La intersecția cu Unirii, la celebrul punct de joncțiune unde a fost găsită pârdalnica țeavă de fonta care nu s-a dat tăiată cu una cu două de-au trebuit vajnicii tăietori de țevi, ca brazii, sa-ntarzie încă 5 – 6 ore, se desface groapa pentru a treia oară deja.
    De ce ?!
    Are cineva vreo explicație ?!

    Tot mai devreme, un mare meșter, din asta extrem de priceput, angajat să facă Buzăul frumos cu ce bani or fi mai ajuns până la firma de la ultima mână incerca să potrivească niste pavele in jurul viitoarei stații de autobuz și fiindcă pavele nu se potriveau, incerca sa le ajusteze spargandu-le cu un târnăcop. Urmare a procedurii, a spart vreo 3 pavele, aiurea, nu doar cate un colțișor cum încerca el, însă le-a pus la loc așa, sparte, de asemenea o grămadă de cioburi au sărit pe carosabil, însă n-a catadicsit cumva sa le ia de-acolo, cât tip am așteptat eu la o tura de semafor, deși pe sensul acela era roșu și ar fi avut timp s-o facă, între timp a venit verdele și mașinile au trecut peste ele.

    Huooooo, meșterii de 2 bani angajați de firme de balcoane de apartament sa deruleze contracte de milioane de Euro !!!

    Răspunde
    • Da, se desface pentru a așterne straturile pentru terasament. Cei de la Strabag nu vor să dea „buleală”.

     Răspunde
 • Oprirea, staţionarea şi parcarea

  În localităţi, pe drumurile cu sens unic, oprirea sau staţionarea voluntară a vehiculelor este permisă şi pe partea stângă, dacă rămâne liberă cel puţin o bandă de circulaţie.

  (extras din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din 04.10.2006)

  Răspunde
 • Chiar si cu masini parcate legal doar pe o singura parte, la bordura, tot pe un singur sir s-ar circula dar ar fi mai putine locuri de parcare si pietonii ar putea sa aiba loc suficient pe cele doua trotuare. Ar fi practic aceeasi fluenta de trafic pentru autovehicule, ar fi mai bine pentru pietoni dar mai rau pentru cei care cauta un loc de parcare. Situatia de acum reprezinta practic compromisul romanesc perfect.
  La intersectie sunt practic trei benzi care ar putea fi ocupate mult mai rational. Inca sunt prea multi soferi care nu s-au invatat cu sensul unic si pentru virajul la stanga au o teama nejustificata de a se incadra pe banda din stanga contribuind astfel la lungirea cozii.

  Răspunde
 • Ieri am trecut si eu prin zona dupa ora 16.00, coada de masini era de la Cornovac pana in Unirii.
  Cihar si asa, daca sunt masini parcate pe ambele parti, sunt si multi soferi care circula exact pe mijlocul drumului! Congestionarea segemntului de drum, apare de la acea reparatie de la intersectia cu Unirii, insa in anumite zile si de la cei care isi parcheaza masinile in zona Medinvest ca sa-si ridice tot felul de rezultate medicale.
  Daca s-ar fi asfaltat sectiunea de Independentei de la Col. Buzoianu, pana la Pod Dragaica, s-ar mai fi fluidizat traficul, insa cum acea sectiune este „varza”…. Primarul a promis de la primul mandat ca se rezolva si iata ca suntem aproape de alegerile pentru al 3-lea… si nu s-a schimbat nimic.

  Răspunde
 • Corect ar fi sa se parcheze pe una din benzi și pe cealaltă sa se circule, dar cu 50m sau 100m înainte de intersecția cu Unrii, sa fie interzisa parcarea și astfel sa înceapă preselecția de către șoferi a direcției de mers, adică spre stânga dreapta sau înainte.

  Răspunde
 • Daca ar exista politie in dreptul Cornovac, ar vedea zeci de masini ce ies de pe Pompiliu Stefu si merg spre Gara, pe interzis , unele fac apoi drepata sau stanga le Vulcan etc. La orice ora este una, dar cine sa.i vasa ?

  Răspunde
  • Dacă ar exista poliție ar vedea asta cam pe străduțele cu sens unic din centru.
   Și să nu mai vorbim de bicicliști și trotinetisti care nu știu ce înseamnă sens unic!

   Răspunde
 • … dacă s-au dat autorizații ptr construirea de clinici medicale în zonă ăsta e rezultatul….!…..

  Răspunde
  • Foarte bine punctat. Circulatia este ingreunata din cauza masinilor parcate „a nesimtire” in zona clinicilor. Seara sunt 3-4 masini parcate, ale locuitorilor din zona.

   Răspunde
   • Adica este vina clinicilor ca niște oameni mai puțin civilizați parchează aiurea ? Serios ? În logica asta nu ar trebui sa mai existe nici măcar un butic pe unirii

    Răspunde
 • Multumim Politiei Romane care isi face treaba !!@

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.