Slider

Deputat de Buzău: „Nu-i corect ca unii să aibă nevoie de declarație, iar alții nu”

„Consider că aici avem de a face cu o discriminare. Nu e corect ca locuitorii din vecinătatea unui oraș cu zonă metropolitană să poată circula fără declarație dintr-o localitate în alta, iar cei de lângă un oraș similar, dar fără zonă metropolitană constituită, să aibă nevoie de declarație. Ce vină au locuitorii că într-o parte administrația locală s-a preocupat, iar în alta nu ?” – Sebastian Radu, deputat PSD Buzău

Noutăți în această polemică

*Două orașe vecine, interpretări diferite. În jurul Brăilei se poate circula fără declarație, dar în jurul Galațiului nu! Știre Digi 24

*Modificare la Pitești. După cinci zile cu declarație, de azi nu mai e nevoie. Știre ePitești.ro

*Buzoienii.ro a informat ieri că „Zona Metropolitană” e de fapt o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, iar Buzăul și comunele din jur au această asociație, legal constituită, doar că ea nu are cuvântul „metropolitan” în titlu . E vorba de Asociația Buzău – Mărăcineni care reunește mun. Buzău și comunele Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, V. Pașii, Gălbinași, Vernești, Țintești, Stâlpu, Smeeni, Merei și Tisău. Asociația îndeplinește deja principalul rol al unei Zone Metropolitane, transportul în comun, asigurat de Trans Bus. Știre buzoienii.ro

Pentru a deservi „zona metropolitană” a Buzăului, Trans Bus a achiziționat aproape 100 de autobuze. Serviciul de transport din „zona metropolitană” a Buzăului e printre cele mai moderne din țară.

În polemica generată la nivel național de „Zona Metropolitană”, Sebastian Radu consideră și că „Grupul de Comunicare Strategică a inventat el niște reguli. Definiția lor despre zona metropolitană este ușor diferită de cea din legea 351/2001, forma acum în vigoare, în sensul că au uitat de partea în care zona trebuie constituită

Deocamdată statul român nu a emis niciun document care să ateste câte Zone Metropolitane sunt legal constituite în România și care sunt acestea. Nu se știe nici dacă referirea la „Zona Metropolitană” e una cu aspect juridic sau e vorba doar de o formulare generalistă. Au trecut cinci zile, iar problema e lăsată în continuare în ceață. E drept, nici nu s-au dat amenzi pe acest subiect.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

5 comentarii la „Deputat de Buzău: „Nu-i corect ca unii să aibă nevoie de declarație, iar alții nu”

  • Oare cine a condus administrația locală și nu a făcut zonă metropolitană?

  • @ulise
    Avem zona metropolitana, doar ca nu înțelegi tu ce inseamna lucrul acesta. Zona metropolitana a Buzăului este legal constituită prin asocierea dintre primaria Buzău si mai multe primării din județ.

  • Atunci faceți-mă să înțeleg, putem circula pe distanță de 30 km în jurul orașului fără teama de o eventuală amendă dacă nu avem declarație pe propria răspundere?

  • Ce e asa greu sa scrii pe o foaie sau pe telefon cateva cuvinte? Stam atata sa facem polemici. Ne cramponam de toate prostiile zici ca cine stie ce trebuie sa facem.

  • Nu, deocamdata trebuie declaratie. Prefectura Buzau nu recunoaste Zona Metropolitană Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.