„Nu-i corect să-i subvenționați din banii întregului oraș!”

Primarul Toma este certat pe site-ul de sesizări și propuneri de un buzoian care îi reproșează subvenționarea în continuare a gigacaloriei.

Prețul real e de 1100 de lei, dar abonații RAM plătesc doar 400 de lei. Pentru fiecare gigacalorie primăria plătește (inclusiv din banii celor cu centrale) 700 de lei. Avantajați sunt îndeosebi cei din Micro XIV, acolo unde au rămas 90% din abonații RAM.

RECLAMANT: „Nu este corect ca primăria, din banii întregului oraș, să subvenționeze prețul gigacaloriei pt. unele persoane care profită că se afla în zone unde RAMUL încă furnizează căldura și nu vor să-și monteze centrale proprii sau de bloc. Peste 75% dintre aceștia își pot permite acest lucru. Dar este mai convenabil să fie subvenționați de primărie. Cred că era normal să plătească la prețul corect și să fie ajutați de primărie doar cei care aveau cu adevărat nevoie. Mie nu-mi subvenționează nimeni gazele. Unii dintre cei racordați la RAM au 27-28 de grade în casă, iar eu încerc să țin centrala în limitele bugetului. Gazul a fost pe ultima factura 3,38 ron metrul cub”.

Toma i-a răspuns acestui cetățean, susținând că și el beneficiază de o anumită subvenție, dată de stat, prin plafonarea prețurilor la gaze și energie:

PRIMAR C-TIN TOMA: „Prețul gazului și al energiei electrice este plafonat și la consumatorii casnici, deci și la dumneavoastră până la o anumită valoare. Această subvenție, este foarte posibil ca și în ultimii ani, să fie plătită de Guvern și nu de Primărie.
Asa cum știti, de multi ani am descurajat subvenția, mărind factura la abonați și plătind mai puțin din bugetul local sau de la cel național.
Încercăm să trecem de această iarnă cu toții, fără să existe totuți mari sacrificii.
Vă mulțumesc!”

Norocoșii din MICRO XIV

Cei din Micro XIV au fost și sunt privilegiații administrației Toma. Pe lângă cele aproape 2 milioane de euro pe an (!) cheltuite de primărie ca subvenție la apă caldă și căldură, cei din Micro XIV au beneficiat în ultimii ani de asfaltarea a 75% din cartier, modernizarea grădiniței, asfaltarea curților școlii și liceului, centrale termice noi la școală și liceu, sală de sport și teren nou pentru liceu etc.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„Nu-i corect să-i subvenționați din banii întregului oraș!”

 • Dar este corect ca statul român să dea Republicii Moldova energie la prețuri mai mici decât propriilor cetățeni? Deciziile politice nu sunt întotdeauna corecte. Și nici nu vor mulțumi vreodată pe toată lumea.

  Răspunde
 • ….deci răspuns de rahao!….mai votați?…

  Răspunde
 • Cumva subvenționarea gazelor și a energiei este făcută din banii primăriei?

  Răspunde
 • Plătim însă taxe către primărie pt a se bucura de școlile din oraș copiii celor cu bani din satele de lângă Buzău.E corect asa?Doar verificați averile directorilor de scoli din Buzău și veți vedea cum este posibil sa fie jumate din copii din alte zone decât cele arondate școlilor.

  Răspunde
 • Domnule primar. Subvenția la gaze și electricitate se face la toți locuitorii României nu numai la unii. Cetățeanul de mai sus care a sesizat ca în Buzau numai unii sunt suubventionati la căldură are perfecta dreptate. Ceia ce faceți se numește discriminare.

  Răspunde
 • Ha,ha!De pe vremea lui Bosco ,am ridicat problema!Aceleasi raspunsuri de cacao ,de politicieni !Voturile conteaza!Daca ar da din buzunarul lor banii nu stiu daca ar gandi la fel!Capitalism de rahat!Si politicieni la fel!

  Răspunde
 • Halal răspuns a dat dl. Toma!
  Dar Neagu care dă bani moldovenilor de peste Prut? Este corect, în timp ce drumurile județene buzoiene sunt neasfaltate?

  Răspunde
 • Nu cumva și gazele consumate de RAM Termo Verde au preț plafonat?

  Gaze cu preț plafonat pentru RAM Termo Verde + preț final plafonat al gigacaloriei = DISCRIMINARE pentru ceilalți buzoieni + CAPITAL ELECTORAL pentru aleșii locali.

  Răspunde
 • Moldovenii nu vor unirea cu Romania, ucrainenii nu vor scoli in limba romana pentru etnicii romani, asadar ce mai e de zis?
  Viata e nedreaptaaaaaaa……

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.