Nu mai e demult un moft. Iată care este soluția pentru evitarea blocajelor din preajma podului de la Mărăcineni

„Zece mii de mașini trec zilnic pe podul de la Mărăcineni”, spunea deunăzi primarul C-tin Toma.

La un asemenea trafic, orice accident sau lucrare de asfaltare de o parte și de alta a podului produce imediat coloane kilometrice de mașini.

La anumite ore, în special dimineața și după-amiaza, când intră sau ies oamenii de la serviciu, deja nu mai e nevoie de accident pentru a se forma aceste cozi.

Cei mai afectați sunt șoferii care vin dinspre Căpățânești și Potoceni pe DJ203 către municipiu.

O soluție pentru reducerea și chiar eliminarea acestor coloane este…construirea încă unui pod, fie el și mai mic, doar pentru autoturisme.

Deocamdată în spațiul public a vorbit despre acest lucru C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni:

„E clar că mai e nevoie de un pod. Dar cine să-l facă și cu ce bani ? Noi, la Mărăcineni, n-avem bani. Noi avem drum asfaltat, chiar până la marginea râului Buzău. Și de partea cealaltă a răului este drum, prin spatele la Dedeman și se ajunge la Șoseaua de Centură. Mai trebuie făcut podul. Fie și unul mai mic, doar pentru autoturisme, ar fi excelent”.

Varianta propusă ar ocoli zona podului de la Mărăcineni.

Dinspre Buzău s-ar folosi str. Transilvaniei sau Bd. Stadionului (și str. Veteranilor) până la Șoseaua de Centură – Dedeman – drum până la noul pod – traversare pod – drum asfaltat până la Poliția din Mărăcineni – strada Principală din Mărăcineni – ieșire în dreptul unității militare pe DN2E85.

Se pare că un astfel de pod metalic, dar temporar, va fi amenajat anul viitor atunci când podul mare de la Mărăcineni va fi închis pe un sens pentru reparații. Atunci se va vedea utilitatea podului mic și, poate, autoritățile vor decide permanentizarea lui.

Citește și articolul: O mie de buzoieni au venit la derby-ul Gloria – Săgeata. Iată cât s-a terminat!

Numărul tot mai mare de mașini, ca și dezvoltarea continuă a zonei Șoseaua de Centură de Est – Mărăcineni – Săpoca, constituie suficiente argumente pentru construcția acestui nou pod chiar dacă într-un an doi se va termina și podul de la V. Pașii.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Nu mai e demult un moft. Iată care este soluția pentru evitarea blocajelor din preajma podului de la Mărăcineni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.