„Nu mai e loc”. Decizie importantă a autorităților de la Buzău

„Un număr de 60 de buzoieni cu test pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, au fost trimiși în izolare la domiciliu.

Aceasta deoarece la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării celor cu coronavirus sunt ocupate”, a anunțat azi DSP Buzău într-un comunicat de presă.

Nu mai e loc nici la Rm. Sărat și nici la Gârlași. DSP Buzău a cerut alocarea inclusiv a Spitalului CFR pentru coronavirus

Opinie. Decizie corectă, lege proastă.

DSP Buzău a luat, forțată de împrejurări, decizia corectă prin trimiterea acasă a asimtomaticilor. Legea e proastă, cea care a impus internarea forțată, pentru cel puțin 48 de ore inclusiv a celor fără simptome. Spitalele trebuie să fie unități de acordare a ajutorului medical, nu hoteluri. Pacienții trebuie să fie suferinzi, nu indivizi care se simt excelent.

DSP Buzău a mai anunțat azi că 141 de buzoieni se află în carantină la domiciliu, iar 134 în izolare la domiciliu.

Un număr de 26 de buzoieni au avut test pozitiv în ultimele 24 de ore. Au vârste între 11 luni și 73 de ani. Trei dintre ei s-au testat la laboratoare private.

DECES NR. 34 la Buzău

Pacient în varstă de 77 ani din Buzău confirmat cu SARS CoV2 pe 9 iulie, internat inițial la spitalul din Rm. Sărat. Ulterior, starea de sănătate i s-a agravat progresiv. Pacientul a fost transferat vineri la Buzău, în Micro XIV, la Terapie Intensivă.

Comorbiditati: HTA, insuficienta renala cronica stadiul IV in program de hemodializa, insuficienta cardiaca congestiva cl. IV.

loading...

3 comentarii la „„Nu mai e loc”. Decizie importantă a autorităților de la Buzău

 • Legea nu e proasta deloc. Avem insa politicieni, medici, ziaristi slab pregatiti si cel putin inconstienti care tampesc oamenii. Adaugam si mii de Gigei care au avut 5 la biologie si acum sunt experti pe FB.

  Poti sa fii infectat si in acelasi timp euforic din cauza lipsei de oxigen iar dupa cateva minute te faci albastru si mori daca nu primesti ajutor. Plamanii pot fi afectati si afli in ultimul moment. 2 zile de analize la spital pot indica daca pacientul va avea sau nu o evolutie dramatica. Analizele de sange si CT sau macar o radiografie sunt esentiale.

  Acest virus ataca tot ce poate. Complicatiile la plamani sunt doar o parte. Toata lumea numara mortii dar o alta mare problema este ca multi infectati vor avea diverse probleme toata viata. Probleme neurologice, boli autoimune, cardiovasculare, hematologice, cancer.

  Alte tari au internat doar cazuri grave din cateva motive:
  1. Au avut prea multe cazuri si nu era loc pentru toti (o sa patim si noi)
  2. Sunt zgarciti
  3. Au vrut sa protejeze cadrele medicale insuficiente

 • Asa si trebuie, eu si familia mea, 5 membri, am fost infectati aici in Anglia, avem comfirmarile testelor pozitive, am avut simtome usoare sau chiar deloc, am fost izolati la domiciliu 14 zile,am fost sfatuiti sa luam paracetamol si in caz de agravare sa sunam la urgente, si daca va uitati totul merge spre bine aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.