Nu mai e speculație. A fost emis comunicat oficial

„Bubuitură deasupra Buzăului”, a titrat aseară păresa locală.

Subiectul a fost de interes maxim, dovadă numărul mare de comentarii pe facebook și de cititori la articolele legate de acest subiect.

Au apărut și înregistrări de pe camerele de supraveghere:

Astăzi, Forțele Aeriene Române au răspuns cererilor mass-media (și ale oamenilor) și au făcut comunicarea oficială.

Într-adevăr bubuitura de aseară, care se auzit în jud. Buzău, Brăila și chiar Constanța, a fost provocată de un avion Eurofighter 2000 Typhoon care a efectuat un zbor supersonic.

Avioanele aparțin Forțelor Aeriene Italiene și sunt dislocate la aeroportul militar d ela M. Kogălniceanu (jud. Constanța).

loading...

9 comentarii la „Nu mai e speculație. A fost emis comunicat oficial

 • O minciuna gogonata .
  Bangul sonic se aude la maxim cativa km si nu la sute de km .
  Bubuitura a fost explozia unui meteorit in atmosfera dar se prefera minciuna ca sa nu se panicheze populatia .

  Răspunde
  • Da un meteorit explodat ii sperie pe mioritici mai tare ca un supersonic.Bine ca n au zburat pavelele „primarelui” ca din toamna se termina lucrarea la anul si la multi ani!

   Răspunde
  • Arealul in care se aude bubuitura creste mult odata cu altitudinea, iar daca s-a facut la peste 10km altitudine, cum declara, e posibil sa se fi auzit pana la marginea judetului Constanta (nu pana in oras, ar fi mult prea mult), e chiar intuitiv sa fie asa, nu doar stiintific.
   Iar cum zici tu, ca se aude normal la cativa Km maxim, e o aberatie, pai nu ajungea sunetul nici la sol sub avion asa, ca avionul era la 10Km+ fata de sol, deci vezi ce prostii spui?
   De asta in tarile civilizate, bariera sonica se sparge in zone nepopulate si mai ales deasupra apei, mai ales in apele internationale in unele tari, unde nici pe langa coasta nu isi permit sa faca asta.
   Iar daca era meteorit, de ce s-ar panica populatia? Din contra, statistic vorbind, sansele sa fie lovit iar deveneau infime, ar fi fost motiv de sarbatoare.

   Răspunde
   • Cum va explicați cutremurul de.dupa? Imediat

    Răspunde
    • Care cutremur ?

     A fost unda de soc, cam ca atunci când ai un subwoofer zdravăn in mașină și se ondulează tabla pe mașină, îți fâlfâie parul ca la crivăț, de-astea….

     În funcție de magnitudinea lor, undele de soc pot face ocolul întregii planete, chiar de mai multe ori, cazul erupției vulcanului Krakatau, când unda de șoc a făcut înconjurul planetei de 7 ori.

     Răspunde
  • Avionul nu sta pe loc ăla merge drept urmare bangul sonic se aude peste tot

   Răspunde
 • Ce rahat… daca Fortele Aerieni erau asa profi, anuntau din timp, vedeti, ma, ca ne jucam de-a supersonicele, nu va speriati… asa, au incercat sa dea o iegzplicatie, asa, ca sa fie… yak.

  Răspunde
 • Daca Statul Major se preocupa de impactul asupra populatiei, o ardeau pe boom sonic deasupra apei, cum se face in tarile cu apa calda. Pe langa Roma nu cred ca isi permit sa faca asa baietii astia italieni. Bine, nici nu mai zic nimic, sa spunem merci ca nu ne-au bagat in razboi ca pe saracii ucrainieni, de le-a dat cu ue si cu nato pe la nas, au pus botul, iar acum stau in noroi prin transee, vai mama lor…

  Răspunde
 • Prima si ultima oaie din aceste comentarii sa-si ia turma si sa mearga la ruznaci.
  Acolo nu e UE.
  Acolo nu e Nato.
  Acolo e perfect !!!

  Hai, inaintati, trenul si poporul rus va asteapta !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.