„Nu mai merge doar cu șase inși. E nevoie de mai mulți”

Doar șase angajați lucrează la Biroul Fonduri Europene în Primăria Buzău. O șefă, Luminița Colțeanu, și cinci angajați. Cu doi-trei ani în urmă erau și mai puțini: patru cu toții.

„Ăștia șase care suntem am reușit să atragem pentru Buzău 82 de milioane €. Bani care au început deja să intre în investiții în oraș. Am adus orașul Buzău pe locul 7 în topul marilor orașe din România la atragerea de fonduri europene”, a declarat Luminița Colțeanu

Luminița Colțeanu:„ I-am solicitat domnului primar suplimentarea numărului de angajați ce se ocupă de fondurile europene. deja se vor scoate la concurs două posturi de ingineri”

Șefa Biroului Fonduri Europene spune că e nevoie urgentă de mai mulți specialiști pe zona tehnică – funcția exactă e de manager tehnic de proiect.

„Rolul lor e de a superviza implementarea proiectelor în execuție. Dacă pentru a depune și câștiga proiectele pe fonduri europene ne-am descurcat ăștia șase, pentru a verifica pe teren execuția lucrărilor e nevoie de alți oameni”, a explicat Luminița Colțeanu

PROIECTE APROBATE BUZĂU

*Modernizare Bd. Unirii, Aleea Industriilor și str. Transilaviei

*Modernizare Piața Dacia și Aleea Trandafirilor

*Management de trafic + Extindere sistem monitorizare video

*Autobuze electrice + stații de încărcare

*Extindere Parcul Tineretului înspre râul Buzău

*475 de biciclete și 48 de stații de închiriere

*Parcare tip Park&Ride în locul poligonului auto (Calea Eroilor)

*Construcție grădiniță nouă (Aleea Parcului) și creșă nouă (str. Col. Buzoianu)

*Anvelopare blocuri

*Modernizări la Șc. nr. 11, Liceul Henri Coandă și Grădinița Micro XIV

Investiții mari va face în mun. Buzău și Compania de Apă care a semnat la rându-i un contract de aproape 300 de milioane de euro – fonduri europene – pentru întreg județul Buzău (din care 70 de mil. € pentru orașul Buzău).

Citește și:

loading...

7 comentarii la „„Nu mai merge doar cu șase inși. E nevoie de mai mulți”

 • Domnule Tereaca, te informez oficial că : Compania de Apa va putea derula acele sume de bani doar daca va semna cu cei de la Bruxelles. Deocamdata nu s-a semnat nimic și nu prea mai este timp, asta nu înseamnă că nu-mi doresc asta. Informația este de la noi din companie. O zi buna.

 • Greul îl duc alte servicii din primărie care nu iau nici bani, nici nimic. Serviciul doamnei este unul de interfata intre firme de consultanță care fac treaba si ministere. Deci pe viitor alți pilosi cu bani multi si altii cu munca.

 • Frumos! Fabulos! Nemaipomenit! Record la Buzău! Banii despre care vorbiți vor fi ai orașului Buzău după recepția lucrărilor și după verificarea respectării contractului aprobat. Până atunci…. Împrumutăm. Distracția costă!!!! Reporterul omite sa ne spună și ce împrumuturi se mai fac la Buzău. Ne protejează!

 • Ok, la Primarie se mai misca treaba pe fonduri europene, dar la CJ Buzau liniste totala. Domnule Tereaca, poti afla ce se intampla la CJ Buzau de e o liniste totala? Le trebuie si lor angajati? Pe langa lipsa totala a fondurilor europene, nu pot sa nu observ si intarzierile aparute la toate lucrarile. Merg aproape saptamanal pe DJ203K spre Sageata si lucrarile abia se misca, nu este posibil ca intr-un an inca sa fie la un stadiu asa de inapoiat.

  P.s.: biblioteca judeteana mai intra in renovare? Pe panou scrie ca ar fi gata in 2022, dar nu este nici macar semn al unei intentii de a renova cladirea.

 • Propagandaaaaa!
  Cu gogoși!

 • CULMEA !!! COLTEANU A FACUT FAC DE ISTOTIE ! MINTE CUM RESPIRA IAR RESTUL VREO 2 ,E CUCOANE LE VEZI TOATA ZIUA PRIN ORAS SAU VORBIND LA TELEFON !!!! NU AU LUAT ABSOLUT NICI UN EURO !!!!! CA SA VA FIE CLAR .

 • Ce atata zgomot ! Doar si-au indeplinit atributiunile de serviciu ! E ceva normal ! Nu-i nimic deosebit !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.