Nu merge doar cu venetici. Trebuie și de-ai locului. Iată ce decizie a luat șeful fotbalului buzoian

Nu știm dacă această regulă se mai aplică pe undeva prin România, dar ideea este una lăudabilă.

„Am decis ca în fotbalul mic buzoian, din acest campionat, echipele din liga a cincea și a șasea să aibă obligatoriu pe teren trei jucători cu domiciliul sau cu serviciul în localitatea din care e acea formație. Deci, trei jucători în permanență și șase în lot. Prin această măsură vizăm două obiective. Preocuparea oamenilor de fotbal din comunele respective pentru copiii și juniori locali, dar și o relație mai apropiată între localnici și echipa de fotbal”, a anunțat Adrian Petre, președintele AJF Buzău.

De asemenea, fiecare echipă are obligația de a avea permanent pe teren doi jucători sub 21 de ani.

O noutate e și faptul că una din seriile de liga a cincea (cea din zona Râmnicului) își va disputa meciurile duminică după-amiază.

„E un experiment, vrem să vedem dacă în acest fel vom aduce mai mulți oameni la terenul de fotbal. Duminica dimineața se întâmplă ca o parte însemnată a bărbaților să dorească a merge la biserică și nu la meci. Punând meciurile după-amiază, gândim că ar putea crește numărul spectatorilor”, a precizat șeful AJF Buzău.

Altă măsură îi vizează pe antrenori:

„S-a întâmplat ca la o echipă să fie atâția antrenori, câte etape de campionat. Nu vrem să se mai întâmple așa ceva. De aceea am impus obligativitatea ca antrenorul principal să aibă minimum licența C – UEFA, iar secundul să fie monitor sportiv. Pentru a diminua și scandalurile pe banca de rezerve vor fi primiți doar câte trei oficiali de la fiecare echipă. Antrenorul, secundul și un director sportiv. Fiecare dintre ei va trebuie să poate la gât o legitimație specială emisă de AJF. În afară de aceștia, arbitrul și observatorul nu va trebui să mai primească pe nimeni”, a spus Petre.

 


Citește și articolul: Pufi Stoian: „E nebunie. Mă sună lumea să mă felicite. Eu nu știu nimic”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.