„Nu mi se pare corect. Noi ne dăm peste cap la UPU, iar ei…”

Critică trimisă în urmă cu câteva minute la Campus Tv de medicul Adrian Zoican către spitalul Covid de la Rm. Sărat.

„Nu mi se pare corect ce fac ei! Refuză pacienți! Deși au un spital mare, cred că la Buzău la infecțioase – care e un spital mic – sunt mai mulți internați. Cei de la Rm. Sărat se folosesc de fel de fel de subterfugii pentru a refuza pacienți. Au inventat o chestie că nu primesc decât pacienți evaluați. Adică să fi trecut înainte pe la UPU. Ce rost are asta ? Evaluarea o pot face ei acolo!”, s-a plâns Zoican.

Manager spital Rm. Sărat: „Nu am refuzat pacinți care aveau test pozitiv la internare!”

Adrian Danielescu, manager Rm. Sărat: „Nu știu in ce context a făcut dr Zoican acele afirmații, însă atâta timp cât suntem spital suport Covid, avem conform prevederilor legale stabilite clar, atribuții și percizari clare de internare a pacienților. Ultimul ordin al Șefului DSU, dr. Arafat, precizează clar modalitatea de internare cât și obligația ca UPU, CPU și camerele de gardă sa primească și să evalueze toți pacienții. Totuși, să știți că nu au fost refuzați pacienți la internare care aveau test pozitiv”

Zoican: „Lipsa gustului și a mirosului nu e o urgență!”

Medicul buzoian a rugat și pacienții să nu mai vină la UPU dacă nu au o urgență.

„Ne trezim în UPU cu oameni care ne spun că nu mai au gust și miros! Asta nu e o urgență medicală. Unii ne spun că au fost trimiși la noi de medicii de familie. Nu știu dacă e așa, dar n-ar trebui să se întâmple, suntem și așa supra-aglomerați de cazurile care au cu adevărat nevoie de ajutor medical”, a spus Zoican.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „„Nu mi se pare corect. Noi ne dăm peste cap la UPU, iar ei…”

  • Asta cam seamana cu suparea vacarului pe intregul sat.
    Si f bine ca d-l dr Zoican ne lamureste ca lipsa gustului si mirosului nu sunt urgente. Probabil ca in conceptia d-sale urgenta este doar atunci cand omul nu mai misca.

  • Cine a făcut protocoalele! Specialiștii voștri! Oamenii cotizează la sănătate și voi vă bateți joc de ei! Unul nu te primește fără test, iar altul te trimite la spital covid! Plimbați oamenii pe drumuri! Sunteți birocrați, nu medici!

  • ATI FACE BINE SA ÎNȚELEGEȚI, CA LA RM-SĂRAT SUNTEM BĂTRÂNII ȘI COPII, CARE AVEM NECESITATE URGENTA, CA SINGURUL SPITAL DIN ACEST ORAȘ SA FIE ȘI NONCOVID,,, DACĂ NU… PROPUN CA ORAȘUL RM-SĂRAT SA NU MAI PLĂTEASCĂ ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE,,, ODATĂ CE NU PUTEM BENEFICIA DE ELE,,,!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.