„Nu se găsește, se strică, iar ei o fac superficial”

Reporterul buzoienii.ro a fost contactat azi după-amiază de o doamnă care s-a prezentat ca fiind președinte la o asociație de proprietari din centrul Buzăului.

Dorința femeii a fost transmiterea unui mesaj către primar și către conducerea RER SUD.

CĂTRE PRIMAR

*„În decizia de ieri ați impus asociațiilor de proprietari să umple dispenserele cu dezinfectant. V-ați întrebat cumva, domnule primar, dacă se găsește de cumpărat ? La mine la bloc s-a terminat imediat. Am căutat și nu am găsit”

*„Ce facem, domnule primar, cu dispenserele care se strică după o zi-două? M-a sunat azi o colegă de la blocurile de la Bazar. Mi-a spus că s-au stricat deja mai multe. Nu că ar fi de proastă calitate, dar unii dintre cetățeni nu știu să le folosească, le bruschează și le strică”

*„Ați precizat în decizie că asociațiile de proprietari trebuie să asigure paza dispenserelor. Vă dați seama că așa ceva e imposibil de făcut. Cine să stea zi și noapte să le păzească ?”

CĂTRE RER ȘI PRIMAR

*„S-a terminat deja dezinfectantul și la dvs ? Am informații că muncitorii de la RER după ce au montat dispensorul au pus dezinfectant doar puțin, la două degete”

*„Rog verificarea angajaților care fac dezinfecția la bloc. O fac superficial. În blocul meu i-am urmărit, etaj cu etaj. Au stat 3 minute la un bloc cu șapte niveluri. Au dat cu substanță doar pe paviment. Deloc în cabina liftului, deloc pe balustradă. Menționez că în urmă cu o săptămână am plătit o firmă privată să facă acest lucru. Diferență enormă”.

Primaria Buzău va monta în zilele următoare dispensere la toate cele 1620 de blocuri din oraș. Municipalitatea a găsit să le cumpere din Turcia. De asemenea, primăria va pune la intrarea în fiecare bloc și câte un covoraș care trebuie impregnat și el cu dezinfectant.

Municipalitatea a dat comandă către RER și Comp. de Apă și pentru dezinfectarea tuturor străzilor și trotuarelor din oraș. Toarte aceste acțiuni costă în jur de 1 milion de euro.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Nu se găsește, se strică, iar ei o fac superficial”

  • Sincer, dacă aduc și montează dispensere de-alea ieftine și proaste „made in Turkey”, din plastic, care se defectează practic înainte de prima folosire, mai bine stau cuminți domnii edili. Bani aruncați pe fereastră! Mai bine veneau în sprijinul asociațiilor de proprietari cu sumele deja cheltuite, lăsându-le pe acestea să caute cele mai eficiente dispozitive de acest gen.
    Și mai e o problemă: Ce ne facem în situația blocurilor cu două intrări, mai ales în cazul în care o parte dintre locatari folosesc cea de-a doua intrare, iar covorașul cu soluție și dispenserul sunt montate la intrarea din față a blocului? Până reușim să-i convingem pe cei în cauză că e bine atât pentru sănătatea lor cât și a celorlalți din bloc, să intre toată lumea pe intrarea cu dispenser și covoraș dezinfectant și mai ales să le folosească pe acestea, trece și mama pandemiei. Și cu asta ce-am făcut?!
    Și nu în ultimul rând, cine păzește toate aceste investiții? Cu siguranță se va găsi careva, mai strângător, să scoată lichidul dezinfectant din dispozitiv, sau să facă dispărut covorașul, că poate i-o trebui lui, pe la țară, undeva, sau din alte motive, numai să facă rău. Să facă de caraulă președintele + administratorul, acest „tandem care ne fură”? În situația în care surprinde vreun „binevoitor” că nu procedează corect, ce să facă cu acesta?
    Și motive contra, se găsesc destule…
    P.S. Am găsit la o firmă o oferă la lichid dezinfectant și în urma unui calcul, am constatat că prețul cantității necesare unei singure alimentări a tuturor dispenserelor ce vor fi montate în asociația noastră este echivalent cu valoarea unei facturi de utilități la nivel de asociație. Ce să facem mai întâi, să achităm facturile către furnizorii de utilități sau să achiziționăm dezinfectanți pentru locatari, dintre care unii au, sau vor înregistra restanțe la plata întreținerii?

  • Scopul e sa se cheltuie banii catre firmele de casa ale presedintelui ce a instaurat ordonante militare prin care sa oblige indirect poporul sa cumpere produsele inutile ale firmelor din spatele presedintelui la suprapret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.