„Nu se plătesc 200 de lei, ci 5300 către Primăria Buzău în fiecare lună”

Buzoienii.ro a publicat astăzi un articol – urmare a unui comunicat de presă al consilierului local C-tin Ionescu.

În acesta se reclama faptul că pentru două dintre restaurantele din Parcul Crâng (cel de pe insuliță și Club Max) chiria plătită este de doar 200 de lei/lună și că nu ar exista autorizații de construcție (CLICK AICI pentru articol).

Ulterior, proprietarul Restaurantului Club Max a remis către buzoienii.ro un drept la replică în care se afirmă cu firma SC Club Max SRL ar plăti în jur de 5300 de lei/lună către Primăria Buzău.

„Ca urmare a informațiilor eronate apărute în publicația dvs., considerăm necesar a aduce câteva lămuriri cu privire la declarațiile făcute. În primul rând, este falsă informația conform căreia S.C. CLUB MAX S.R.L plătește aproximativ 200 de lei pe lună. Valoarea redevenței este actualizată prin Hotărâre de Consiliu Local anual, astfel încât este greșit a se afirma faptul că redevența a rămas la nivelul anului 2003. Mai mult, ținem să menționăm că societatea plătește către Primăria  Buzău aproximativ 5300 lei pe fiecare lună de funcționare (chirie teren, redevență concesiune, impozit pe teren și pe clădire, taxă de autorizare), fără a le include pe cele datorate către bugetul de stat, care se fac venit apoi la bugetul local. Informațiile pot fi obținute cu ușurință de la biroul de taxe și impozite locale din cadrul Primăriei Buzău. În al doilea rând, Primăria Buzău ne-a eliberat anual autorizația de funcționare, care are la bază toată documentația necesară privind legalitatea activității desfășurate. Rugăm pe aceasta cale ca orice informație eliberată în spațiul public să fie atent verificată, întrucât astfel de afirmații sunt de natură a ne prejudicia activitatea desfășurată și de a produce importante prejudicii de imagine”.

Discuția despre condițiile funcționării restaurantelor din Crâng s-a pornit în spațiul public după apariția conflictului juridic asupra interzicerii/circulației auto pe Aleea Căprioarei.

Majoritatea buzoienilor și Primăria își doresc aleea doar pentru bicicliști și pietoni, proprietarii de localuri și clienții lor vor să se intre cu mașinile până în Crâng.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Concesiune pe 49 de ani cu o chirie mai mică decât pentru o garsonieră + o posibilă ilegalitateCLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

7 comentarii la „„Nu se plătesc 200 de lei, ci 5300 către Primăria Buzău în fiecare lună”

 • :))) si ala ar fi un preț corect?

 • Bine de știut!
  Buzoienii.ro ați ,, luat-o”.
  Asta înseamnă să nu verifici din mai multe surse.

 • oricum e foarte putin!
  hotie cel putin de 4 – 5 ori mai mult trebuia sa plateasca , cel putin!

 • Ce pervers e patronul de la MAX, a emis un comunicat prin care minte prin inducere in eroare.
  CONCESIUNEA NU E 5300 lei pe luna, ci toate taxele platite ca urmare a concesiunii si activitatii comerciale sunt 5300 lei pe luna. In mod pervers le-a grupat pe toate sa para ca plateste mai mult. De ce nu a spus cat plateste DOAR CONCESIUNEA daca era asa cinstit? Oare pentru ca era prea mica si se vedea ca a primit pomana proprietatile publice?
  Asta de la MAX ne crede prosti. Macar nu a avut bunul simt sa taca decat sa vina cu o manipulare care e si lipsita de probe.

  Si 5300 lei pe luna pentru domeniul ala e extrem de putin, ca sa va dati seama de cat de mica e suma, e cat platesc taxe 2 angajati medii doar pentru ca indraznesc sa munceasca si nu stau cu mana intinsa la pomeni sau nu se apuca de furat proprietati publice sa se faca patroni.
  Si ca sa va mai dau un termen de comparatie, atat plateste un cunoscut chirie lunara la privat pentru un spatiu aflat la parterul unui bloc ce are aproape 70mp undeva pe Unirii (si nu e chiar in buricul targului unde e vadul comercial mare).

 • Comentatorul A(i)urel are o logică de brânză pe care, evident, când îi e foame o mănâncă. A auzit el că deontologic este să verifici o știre din trei surse înainte de a o publica. În principiu și la marele general așa e. Dar nu totdeauna. Atunci când ai în mână actul( fie și o copie) care prevede plata unei concesiuni de nici 200 lei pe an, ce alte surse mai vrei să verifici? Că doar contractul este unul singur, indiferent câte alte surse orale ai mai consulta. Chiar împricinatul recunoaște că toate celelalte dări, chirii, impozite și taxe plus concesiunea se ridică la 5.300 în prezent, după reactualizările anuale din 2003 până acum.

 • Puteti sa va dati peste cap cat vreti. Hotiile nu se schimba. Hoții da.

 • acolo a fost vila lu ceausescu! cum a ajuns acest individ sa obtina acea vila? cum?
  trebuia sa plateasca 5 300 euro pe luna nu 5 300 lei pentru atita teren….chiar nu au rusine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.