emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

„Nu se va mai întâmpla! Până la toamnă o rezolv” – buzoienii.ro

Primarul C-tin Toma și-a cerut scuze buzoienilor pentru faptul că în ultimele zile caloriferele din sistemul centralizat de încălzire au fost reci.

„Îmi cer scuze pentru această neplăcere, deși noi, Primăria Buzău, și nici RAM, n-avem nicio vină. Suntem cu plățile la zi, vina aparține societății Ecogen – care va fi dată în judecată pentru că nu și-a respectat contractul și a oprit furnizarea agentului termic.

Societatea Ecogen de pe Aleea Industriilor

În plus, primarul Toma a făcut și o promisiune:

„O să trag tare ca până la toamnă toate unitățile de învățământ din Buzău să aibă centrale pe gaze. În acest fel, copiii din școli, licee, grădinițe și creșe vor beneficia de căldură fără a mai depinde de alții. În acest fel, situația din aceste zile, când unii copii au stat în frig nu se va mai repeta”.

Reamintim, săptămâna trecută, firma privată Ecogen Therm (cea care deține fosta centrală termică a orașului) a sistat furnizarea agentului termic către RAM. Ecogen Therm a motivat că Engie (furnizorul de gaze) a închis robinetul din cauza neplății unei facturi de 8,8 milioane de lei.

De ce Ecogen Therm n-a plătit factura la gaze ?

Vasile Munteniță, directorul general Ecogen, a arătat cu degetul înspre Primăria Buzău întrucât n-a aprobat din prima, adică din noiembrie, cererea Ecogen de majorare a prețului gigacaloriei de la 200 la 250.

Aurel Gubandru, directorul RAM, susține că motivația nu rezistă întrucât factura restantă la gaze e de 9 milioane de lei, în timp ce Ecogen ar fi încasat doar cu doar 2,8 milioane în plus dacă s-ar fi procedat la creșterea tarifului de la 1 noiembrie, așa cum a cerut Ecogen.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Nu se va mai întâmpla! Până la toamnă o rezolv” – buzoienii.ro

  • Scuzele nu tin de cald copiilor nostri in gradinite, poate ar fi mai indicat dle Toma,sa gasiti o solutie urgenta pt acesti copii (calorifere electrice,aeroterme) si sa platiti mai putine ajutoare sociale celor carora nu le place munca din banii nostri, ai contribuabililor. Platim taxe si impozite pt gradinite,scoli,spitale,etc…nu pt ajutoare

  • Bineînțeles că scuzele sunt adresate doar buzoienilor celor care și-au montat, pe cheltuiala lor, centrale termice de apartament, dar nu și celor care au rămas la sistemul centralizat de încălzire a orașului (considerați a fi drept ”cerșetori” deși și-au plătit datoriile către furnizori de cele mai multe ori la fel sau chiar mai mult decât cei cu centrale).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.