Nu trebuie ratat. Doar duminică, ora 17.30. Așa ceva e rar în Buzău


Regal oferit în luna mai de Happy Cinema melomanilor din Buzău.

Așa cum managementul cinematografului a promis la aniversarea a doi ani, Happy Cinema Buzău va  pune la dispoziția publicului său conținut variat și calitativ.

În această lună, spectatorii au ocazia de a viziona operă pe marele ecran, Macbeth – Royal Opera House și musical-ul Un American în Paris.

Duminică, 13 mai 2018, ora 17:30, Happy Cinema prezintă un spectacol de operă impresionant, Macbeth, o producție Royal Opera House. Intrigile piesei lui Shakespeare, muzica lui Verdi și bagheta magică a lui Antonio Pappano se unesc în acest spectacol încărcat de suspans.

Pasiunea lui Verdi de-o viață pentru lucrările lui Shakespeare a început cu Macbeth, o piesă pe care a considerat-o „una dintre cele mai mari creații ale omului. Cu libretistul său, Francesco Maria Piave, Verdi a hotărât să creeze „ceva neobișnuit”.

Războinicul Macbeth lupta de partea Regelui Scoției – dar atunci când mai multe vrăjitoare prezic că el va deveni rege, o ambiție nemiloasă îi conduce pe Macbeth și soția lui la acte groaznice.

Uciderea regelui Scoției îl face rege pe Macbeth, iar intrigile și măcelurile sunt semnele caracterului său marunt. Vrăjitoarele fac o altă previziune, care se și adeverește: Macbeth și doamna lui își pierd viața și se restabilește justiția.

Opera lui Verdi inspirată de tragedia lui Shakespeare are în această versiune o distributie magnifică: Anna Netrebko (vezi foto mai sus), Zeljko Lucic și Ildebrando D’Arcangelo.

Vrăjitoarele sunt imaginate de designerul Anthony Ward ca niște creaturi ciudate, iar decorurile se bazează pe contrastul dintre roșu, negru și aurul coroanei.

Lloyd descrie copilăria lui Macbeth ca tristețea întunecată ce se ascunde în spatele faptelor lui teribile.

Producția Royal Opera folosește revizuirea operei lui Verdi din 1865 de la Paris, care include aria lui Lady Macbeth „La luce langue”. Opera este cântată în limba italiană și este difuzată cu subtitrări în limba engleză.

 

loading...

2 comentarii la „Nu trebuie ratat. Doar duminică, ora 17.30. Așa ceva e rar în Buzău

  • Fiți atenți că locuitorii din Simileasca nu prea citesc ziarele on line. Puneți acolo niște afișe, strigați cu goarna, că e păcat să lipsească de la un așa eveniment elevat tocmai acei pitorești spectatori cu tenul muzical și maniere elegante.

  • Chiar că nici eu nu-mi amintesc să fi avut loc la Buzău ,un asemenea regal artistic .Nu am văzut însă prețul biletelor în comentariul dvoastră .Oricum ,sala va fi arhiplină .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.