Nu va fi bazin de înot. Neagu a stabilit ce se va face în locul fostei maternități

Clădirea fostei maternități de pe Bd. Gării a fost astă toamnă culcată la pământ.

Răstimp a fost îndepărtat și molozul, iar acum terenul este deja pregătit să găzduiască noi construcții.

Șeful CJ Buzău a anunțat că aici se vor construi două imobile, cu funcțiuni diferite. Ambele, considerate mai urgente și de o mai mare utilitate publică decât bazinul de înot.

„În primul rând aici se va amenaja noul sediu al Judecătoriei Buzău. Suntem în discuții avansate cu Ministerul Justiției pentru a se stabili exact suprafața alocată. În al doilea rând, aici se va construi un bloc pentru medicii care profesează la Spitalul Județean și care nu au o locuință proprie. Știți că, în ultima vreme, la Buzău au venit medici originari din alte locuri, cărora CJ Buzău le achită acum chiria și utilitățile”, a anunțat Emanoil Neagu.

În prezent Judecătoria Buzău este găzduită cu chirie de Galleria Mall, unde s-au făcut amenajări complexe. Conform unor informații obținute de reporterul buzoienii.ro, judecătorii și restul personalului se simt foarte bine și n-ar fi prea încântați să se mute din nou.

Problema amenajării unui bazin de înot, cel mai cerut de buzoieni în sondaje pentru a se amenaja în locul fostei maternități, rămâne a fi rezolvată de Primăria Buzău.

C-tin Toma a anunțat că între ștrandul din Parcul Tineretului și râul Buzău se va construi un bazin acoperit.

De asemenea, Toma a recunoscut și că l-a întrebat pe omul de afaceri C-tin Lepădatu cât cere în schimbul actualului Bazin Olimpic înstrăinat de stat pe te miri ce la sfârșitul anilor 90.

Citește și articolul:  Accident aseară între Buzău și Vernești. Două persoane au fost luate cu salvarea

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

17 comentarii la „Nu va fi bazin de înot. Neagu a stabilit ce se va face în locul fostei maternități

  • Cum sa faci bloc intr-o zona asa de bine pozitionata? Chiar nu mai avea alte terenuri? Sa faca niste contructii de utilitate publica, ceva pentru agrement, obiective care sa atraga oameni in acea parte a orasului, un muzeu militar, o sala polivalenta. Orice altceva, nu bloc!!! Sa consulte oamenii cu idei din judetul asta.

    Răspunde
  • Apăi , de când tot se face un nou sediu pentru judecătorie… Iar începem ,,hora,, și-o lungim până la calendele grecești ! La treabă , vorba lungă…

    Răspunde
  • Dați vina pe stat că a înstrăinat bazinul olimpic? Vina aparține hoților care ne conduceau atunci şi care au un nume iar voi le țineți partea.

    Răspunde
  • Bazinul a fost instrainat pe mai putini bani decat platea apoi primaria „chirie” pe un an sa „foloseasca” bazinul pentru biletele acordate gratuit prin unitatile scolare.
    De fapt aia cu biletele a fost o mascare a asigurarii din bani publici a veniturilor individului cu pricina , ca pe bani nu se ducea nimeni acolo si nu avea venituri.
    Asa se fac afacerile in Buzau, daca n-ai clienti vorbesti cu cine trebuie si iti asigura un venit generos din bani publici.
    Exact aceeasi suveica era si la patinoar.
    Sifonari peste sifonari, pana si Curtea de Conturi condusa de PSD a spus asta de nenumarate ori.

    Răspunde
    • O mică mențiune. În cazul bazinului, nu Primăria Buzău plătea biletele, ci Consiliul Județean condus pe atunci de Bîgiu. Primăria plătea – și aici aveți dreptate – pentru patinoar, dar și pentru altele.

      Răspunde
  • Bloc între case?! Are și Neagu niște idei de tot rasul. Chiar și noul sediu al judecătoriei nu ar trebui construit acolo. O sa fie un haos și mai nare în zona pentru ca nu exista parcare în zona, dar și datorita bodegilor Tess din apropiere. Cea mai buna soluție era o sala polivalenta, cu parcare integrata, sala ce putea găzdui diferite evenimente ce ar fi adus bani la buget. Sau s-ar putea construi o școală și o grădiniță, ca nu s-au mai făcut de dinainte de ’89, iar primăria plătește chirie pentru unele grădinițe.

    Răspunde
  • Judecatorie inteleg sa se faca acolo, una mare, aerisita si foarte bine structurata pentru destinatia aceasta. Loc de parcari pentru infractorii (si nu numai) ce vor vizita zona exista, ca e curtea generoasa, are hectare intregi.
    Dar imi aduc aminte cat de „destepti” sunt aia de la CJ, si cum si la Maternitatea noua, saracii, neavand foarte multa minte au construit cladirea aia vai de mama ei, structurata de parca faceau camin de nefamilisti, si dupa ce au construit cladirea s-au trezit ca trebuie sa darame si sa sparga prin ea si sa faca tot felul de improvizatii de parca cladirea aia ar fi avut alt scop cand a fost contruita. Posibil sa fi fost altul planul cu acea constructie, sa o faca si apoi sa o instraineze la un baiat din mafia locala pe 1 leu/mp sa isi faca el acolo „afacere” privata. Dar probabil nu s-au inteles la spaga si au fost nevoiti sa mute maternitatea acolo.

    Răspunde
  • Aia cu blocul e o idee extrem de proasta.
    Ce sa caute in centrul orasului bloc pentru asistati?
    Sa faca blocuri pentru asistati la periferie, in micro 14, langa spital daca spune ca le va da doar la angajatii spitalului. Locuri in micro14 exista, au destul loc.
    Si „desteptii” aia cu programul ANL au trantit blocuri in oras, pe spatiile de joaca si spatiile verzi, inghesuite intre blocuri, lipite de blocuri… si au provocat un dezastru in acele zone. Mai ales la locurile de parcare, pentru ca la blocurile sociale pentru asistati media de masini per apartament e dubla fata de cea de la blocurile de muncitori proprietari. Bani de masini au, dar de chirii si rate la privat cica nu au. Cum o veni asta?
    M-am uitat si prin alte orase unde s-au facut blocuri sociale, si prin majoritatea blocurile s-au facut la periferia orasului, ba chiar in unele orase erau in mijlocul campului, la granita orasului. Exact cum trebuie sa fie.
    In oras si in centru trebuie sa se faca infrastructura pentru locuitorii existenti si cladiri de utilitate publica, nu sa se inghesuie zona cu asistati.

    Răspunde
    • Aveți dreptate cu blocurile ANL. Pe unde am trecut (Focsani, Targoviste etc), blocurile ANL s-au făcut la marginea orasului sau chiar dincolo de ea.

      Răspunde
  • Mai bine scrieti cum s.a facut demolarea, lucrare preluata pe sub masa de Gabi consilier de fel din Rm Sarat si s.a dat spre executie catre Taban din Bucuresti -Tab Construct
    Solicitati costul demolarii este colosal, orice firma din Buzau o facea.
    Solicitati ce s.a intamplat cu materialele din demolare care nu s.au dus la Vernesti conform legii la platforma ci pe terenul lui Brebeanu visavis Ford, si tot Tab Construct a platit lui Brebeanu sa.i inalte terenul
    Aveti ce scrie 1 luna daca este cineva curajos sa scoata adevarul

    Răspunde
  • Eram atat de bucuros cand am auzit vestea cu piscina. Parca mi-a tresarit in inima o emotie…..WOW in sfarsit….piscina acoperita si la Buzau unde poti inota si in anotimpul geros. Un lucru mai mult decat necesar intr-un oras ca Buzaul. Dar ce sa vezi „Voila” o sa facem un bloc …ce sa vezi …orasu nu are blocuri…. si ne mai intrebam de ca e orasul imbatranit…..de ce nu vine lumea la buzau….SIMPLU…oras imbatranit….nu ai locuri de munca….nu ai obiective turistice….nu ai locuri de relaxare di distractii etc.

    Răspunde
  • Un fraier a construit un bazin olimpic 10 au furat și vândut. Când se va face dreptate? Un oraș de rahat o țară de cacat. Nu vă mirați că oamenii părăsesc această țară plină de hoți.

    Răspunde
  • Stimati domni , pacat ca nu aveti destul timp pentru chestii utile. Credeti ca va tine cineva cont de parerea dumneavoastra ce si unde sa faca. Cu referire la Bazinul Olimpic din Buzau va aduc la cunostinata ca in momentul cumpararii era o cladire in paragina ce adapostea aurolaci si arata ca un WC public din anii de glorie ai comunismului (pentru cunoscatori).
    Toti cei ce au trecut pe la putere au dorit sa-l cumpere dar cum? In schimbul a cat ..? Numai vrajeli ieftine de Buzau. Cu privire la functionarea sa eu cred ca este foarte greu in conditiile in care gazul are pretul care il are, apa , curentul , solutiile pentru intretinerea acestuia ,solutiile de curatenie, roboti pentru piscina(15000 €) , angajati, filtre, toate acestea se ridicau la un cost de 150000 lei/luna. Nu va faceti griji erau 8-10 clienti pe zi si apropo nu a platit municipalitatea pentru renovarea acelei gropi de gunoi care nici apa nu o mai tinea dar ati platit pentru multe alte chestii de care nu beneficiati. Bazinul va fi functional, dar nu pentru ca va plati primaria sau CJ. Primaria are alte interese…

    Răspunde
    • Vă mulțumesc pentru informații. Probabil lucrați sau ați lucrat acolo dacă știți toate aceste lucruri. Din câte știu eu cei mai mulți bani se cheltuie cu gazele pentru încălzirea apei. Inclusiv vara dacă nu e încălzită apa se răcește în timpul nopții și nu mai poți face baie. Și da, aveți dreptate, clienții sunt puțini, veniturile sunt subțiri. E drept că din câte știu eu accesul era cam scump și mă gândeam dacă nu cumva ar fi fost mai fezabilă varianta unui bilet mai ieftin, dar cu mai mulți vizitatori.

      Răspunde
  • Cum sa nu plateasca statul renovarea?
    De unde crezi ca are individul ala bani?
    N-a facut in viata lui o afacere privata pe bune, doar tunuri la stat, de acolo provine averea, de fapt averea statului furata de el.

    Răspunde
  • Un centru educational modern si de entertainment multi media, o sala polivalenta, muzeu, un parc, idei se gasesc, dar nu bloc. Nu alte betoane, fara locuri de parcare suficiente, fara spatii verzi. Este o zona de case si nu ar trebui intervenit arhitectural oricum.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.