Nu va fi cinema, ci Sală Multifuncțională: spectacole, teatru, filarmonică, expoziții etc.

Trebuie făcute câteva precizări întrucât în ultimele zile în spațiul public buzoian s-a colportat o minciună:

„Toma bagă bani pentru Cinema Dacia. O prostie, câtă vreme mai avem două cinematografe în oraș!”

Realitatea e că din „Cinema Dacia” a rămas și va rămâne doar numele.

După modernizare, „Cinema Dacia” – nu va fi folosit pentru a rula filme, ci va fi un complex multifuncțional (sala + foaierul):

* Spectacole + concerte pt. copii, tineri și adulți (muzică, dans, etc.)

* Teatru

* Filarmonica Orașului Buzău ?

* Expoziții

* Întruniri diverse, conferințe, lansări de carte

Sala Dacia va avea o scenă mai mare decât cea de la Teatrul G. Ciprian și va putea găzdui piese de teatru care necesită o scenografie mai amplă. Va avea și o capacitate mai mare, putând primi mai mulți spectatori.

Alt argument, Primăria Buzău finanțează acum Centrul Cultural Al. Marghiloman – care ar putea fi pus cu adevărat la treabă/în valoare dacă va dispune de o sală de spectacole.

Cinema „Dacia” beneficiază și de un foaier generos – care ar putea fi pus în valoare

În concluzie, reabilitarea „Cinema Dacia” – la un preț corect – și redeschiderea acestui complex ar fi un lucru util pentru orașul Buzău în ciuda declarațiilor găunoase ale unor politicieni locali.

loading...

7 comentarii la „Nu va fi cinema, ci Sală Multifuncțională: spectacole, teatru, filarmonică, expoziții etc.

 • Nu incercati sa vrajiti lumea, indiferent ce faceti acolo suma este enorma. Sper sa se implice si DNA-ul la Buzau ca prea se exagereaza cu preturi umflate.

 • Orice ar face acolo nu justifica cheltuirea a 2 milioane de euro pe renovare.
  Mai ales in contextul in care se fac pe imprumuturi pe zeci de ani cu dobanda generoasa, si in contextul in care in urmatorii ani va fi restrictionata libertatea precum in ultimul an. Adica acolo nu se va putea folosi spatiul decat pentru petreceri de partid care au protectie si imunitate de la lege dupa cum s-a vazut in ultimul an… plebea nu are voie nici sa petreaca sarbatorile cu familia in apartament ca risca amenzi cat casa, nici vorba de participat la petreceri in spatii publice precum au facut cei de la fruntea institutiilor publice.

 • Acum să nu se supere unii pe mine, nu vreau sa insinuez că suntem pe deficit la categoria „intelectuali”, dar, totuşi….Filarmonica la Buzau ???
  Aşa oare chiar vor fi mulţi convinşi sa abandoneze talciocul duminical pentru o sesiune de culturalizare…?
  Se va permite accesul cu bomboane agricole? Dar cu mititei si bere la ţap?
  Mai bine un mini-Teatru Balşoi…măcar pentru un an-doi tot s-ar mai vinde ceva bilete. Cunosc eu un nostalgic, mare şobolan roşu, bolşevic vopsit in pater familias, dornic sa refacă vechile legături cu prietenii de la Răsărit…

 • Surse de sifonat banul public. Tot felul de aiureli, cand orasul are strazi si trotuare bombardate. Clase mici in scoli, gradinite insuficiente, policlinica si spital ca in anii 60. Astea sunt prioritati !!!!!

 • Datorita pozitionarii sale , ascuns vederii, cu case vechi, neintretinute in jur nu se poate face o lucrare buna; ar fi trebuit , inainte de a se cere un imprumut sa se prezinte o macheta ( se putea cere si parerea buzoienilor , dar acum se fac sondaje fara continut ) iar costurile sa fie stabilte dupa niste analize temeinice; acum exista impresia ca toate costurile sint stabilite ochiometric la toate proiectele cu un plus de 20-40 %

 • Cu banii aceștia care nu sunt deloc puțini, mergea o lucrare de curățare la canalizare. Așa, sa nu-ți mai vina sa fugi din mașină sau sa treci pe roșu in unele intersecții. Sau facem sală multifuncțională pentru că nu avem.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.