„Nu va fi șanț de la un capăt la altul” + Explicații

De două zile, pe Bd. Unirii, între avion și intersecția cu str. Prutului, și-au făcut apariția primii muncitori care vor schimba țeava de apă.

„Iar lucrări? Iar șanț de la un capăt la altul?”, s-au plâns unii dintre buzoieni.

„Nu va fi șanț de la un capăt la altul. Ci doar 21 de astfel de decupături în asfalt pentru a permite forajul orizontal”, a precizat șeful echipei de muncitori.


Între avion și intersecția cu str. Prutului va fi o singură spărtură în asfalt. La final, după schimbarea țevilor de apă, Strabag va reasfalta porțiunile decopertate

„De ce se schimbă țeava de apă, după ce s-a asfaltat Bd. Unirii ?”, e altă întrebare, corectă, a multora dintre buzoieni.

Explicația e simplă, fondurile europene de modernizare a străzii respectiv cele de apă-canal au venit defazat – cu doi ani (invers față de cum ar fi trebuit). Vezi mai jos, fotografii de la semnarea contractelor:


Uniunea Europeană și-a asumat eroarea, dovadă că a indicat Strabag (deși sunt două proiecte diferite) să reasfalteze Bd. Unirii după introducerea țevii de apă.

A acuza acum primarul, Primăria Buzău ori Compania de Apă (că au asfaltat strada înainte de săpăturile pentru țeava de apă) e facil, dar nu e corect.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „„Nu va fi șanț de la un capăt la altul” + Explicații

 • …doar atât se taie dar se va face o mizerie totală cu apă+pământ de la foreză !… atât timp cât plătește ue e bine…. costă al naibii de mult utilajul de forare orizontală!…

  Răspunde
  • De s-ar documenta lumea de unde provin, cum se strâng banii „de la UE”, nu s-ar mai entuziasma nimeni că cică banii nu sunt dați de ei ci „vin de la UE”…

   Răspunde
   • Unii au impresia si ca banii de la buget cad din cer,dar este normal sa gandesti asa atata timp cat din aia scoliti 50 sunt analfabeti functionali ,iar statisticile nu ale noastre, ale alora credibili, spun ca Romania este pe primul loc la nemunca, adica 25% din populatia apta de munca (2,3milioane) .

    Răspunde
   • Banii de UE, sunt tot banii noștri și ar trebui cheltuiți mai bine, nu aruncați pe apa sâmbetei, pe niște lucrări care se fac de 2-3 ori și se gândește o singura data.
    Așa că să nu ne mândrim ca sunt de la UE, pentru ca noi ii cheltuim prostește, plătim aceeași lucrare de 2-3 ori.

    Răspunde
  • Un gospodar bun, compania de apa trebuia sa schimbe țeavă pe banii ei ca are destui, noi subventionam toate branșamente din judet…..unde .nu i cap vai de oras

   Răspunde
   • Corect! Au salarii foarte mari,sunt și mulți care taie frunze la câini și nu-i controlează nimeni !

    Răspunde
 • Stim ca acele petice se vor lasa apoi si nu va fi ok

  Răspunde
  • Când au fost începute, încheiate, trimse spre aprobare și aprobate aceste contracte?
   Și unde/cum și-a cerut scuze UE?
   Întreb pentru un prieten!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.