„Nu vom face niciun pas înapoi”

„Nu vom face nici măcar o jumătate de pas înapoi”, a anunțat Ionuț Apostu în chestiunea desființării ghenelor de gunoi de la blocurile turn.

Viceprimarul susține că ieri a expirat termenul privind desființarea ghenelor de gunoi la blocurile turn arondate primelor 10 platforme îngropate. Asta înseamnă că RER nu va mai colecta gunoiul de la pubelele din căminul ghenei.

„Pentru că au apărut diverse opinii în spațiul public, vreau să vă informez că nu vom face nici măcar o jumătate de pas înapoi: TOATE GHENELE VOR FI DESFIINȚATE! Operatorul de salubrizare nu va mai colecta gunoiul din camera ghenei, în fapt un spațiu insalubru, un real focar de infecție situat la parterul acestor blocuri! Primăria Buzău a investit pentru platforme moderne de colectare selectivă, iar un oraș nu poate fi curat fără implicarea noastră a tuturor!

Așa arată camera ghenei la unul din blocurile turn din Buzău

Contestatarii desființării ghenelor folosesc ca principal argument faptul că în blocurile turn locuiesc și persoane vârstnice, ci dificultăți locomotorii, cărora le-ar fi greu să se deplaseze până la platforma îngropată.

Contestatarii contestatarilor susțin că și la blocurile cu 4 niveluri există astfel de persoane și care totuși se descurcă. „Oricine are o rudă care poate trece o dată pe săptămână să ducă gunoiul. Iar dacă nu există se va găsi un vecin de treabă care să facă asta”, afirmă susținătorii desființării ghenelor.

Una din cele zece noi platforme îngropate

AVANTAJE

Dispar mirosurile neplăcute din blocurile turn

Mai puține insecte, mai puține rozătoare, mai puține focare de infecție

Colectare selectivă mai bună (sacii galbeni pot fi duși oricând la platformă)

Camerele care deservesc ghenele pot fi folosite de locatari ca spații de depozitare

DEZAVANTAJE

Locatarii vor fi nevoiți să ia liftul și să meargă 50-100 de metri cu sacii de gunoi în mână până la platforma îngropată

Probleme pentru locatarii în vârstă sau cu dificultăți de locomoție

Risc de umplere rapidă a pubelelor din platformă și de răspândire a gunoiului în jur. Directorul RER susține că nu vor fi probleme pentru că autogunoierele vor veni de mai multe ori pe zi.

Citește și:

loading...

18 comentarii la „„Nu vom face niciun pas înapoi”

 • luam ca exemplu fotografia atasata articolului

  cum credeti ca o persoana in varsta sau cei cu probleme locomotorii pot urca pe planul inclinat al platformei ?

  presupun ca nu va intereseaza …. altfel nu ati fi aprobat proiectul in forma curenta.

 • E, daca nu fac ei un pas in spate, facem noi, la alegeri, la dus gunoiul. Adica te doare-n dos de cetatean, pe tine, Alesul, si te frige de firma si UE. Bine, ma! Sa vedeti voi japca ce va luati, de o sa faceti kilometri de pasi inapoi, dar in fuga. Da’ chiar, cum or alerga cozile de topor?!?

 • Cine poate sa desfiinteze ghenele de gunoi din blocurile turn ?
  Primaria Buzau care e stat in stat !
  Fripturistii din Primaria Buzau, nu stiu ca acestea sunt spatii de folosinta comuna ale condominiilor, care au fost cumparate odata cu apartamentele aferente.
  Ne ducem in Franta, Finlanda, Patagonia dar habar nu avem de ce inseamna curatenia, bunul simt, civilizatia, in propria ograda.
  Apropo : In Unirii Nord se lucreaza la trotuare in ritmul, o zi da, sapte nu ( in Unirii Sud sau Industriilor).
  Vai de capul nostru !

 • Să rămâneți fermi în aplicarea proiectelor RER, Strabag, Troia că doar ei v-au votat și pentru ei lucrați. Ăștia au plan de afaceri pe termen mediu și lung, iar cetățenii orașului au memoria scurtă și foarte scurtă. Vor uita că acum dau în gropi și pe străzi și pe trotuare în veșnicele lucrări de înfrumusețare. Primăria investește din împrumuturi în platforme care fac treaba mai ușoară pentru RER și în același timp aprobă majorări de tarife pentru profit mai mare. Mai puțină muncă pe mai mulți bani. Primaria Buzău investește direct în profitul RER. Primăria construiește platformele, le păzește și le supraveghează video (amendează cetățenii dar nu vede când RER blochează circulația pe străzi din comoditate sau nu descarcă platformele). Peste toate astea în loc de „mulțumim de pomană” vin cu amenințări. Buzău, „oraș pe dos”.

 • Bătrânii, persoane cu deficiențe locomotorii sau cu diverse forme de boală ( astm, tensiune ) și care locuiesc în blocuri turn la etaje superioare au știut că cel puțin au un beneficiu față de ceilalți ce locuiesc la etaje inferioare, faptul că nu trebuie să se târască efectiv prin ploaie și ger afară la ghena de gunoi. Oare cei ce hotărăsc în locul lor, s-au gândit cum vor duce gunoiul aceste persoane când liftul nu va funcționa zile întregi ?
  Dacă tot se dorea curat, se putea cred, printr-o anumită sumă în plus să se igienizeze mai bine și mai des. Dar mă rog…..legea junglei: cei bătrâni și bolnavi dacă nu pot ține pasul….

 • Să vedeţi voi ce paşi înapoi, la loc comanda, veţi face când majoritatea buzoienilor se vor revolta pe seama acestei schimbări (în caz că vom asista la o majoritate nemulţumită) !! Deocamdată oamenii îşi strâmbă din nas nemulţumirea pe reţelele de socializare…

 • Hai, taceti dracu din gura. Ati votat ca chiorii, acum va vaitati. Lasati-ma pe mine sa ma vait, ca n-am votat, voi mai aveti bun simt si abtineti-va! Bucurati-va de benzile de autobuz, platforme, parcari desfiintate, impozite marite si imprumuturi colosale, fix asta meritati. Eu nu merit, sunt victima voastra.

 • Bun, toti care comentați aveți dreptate în felul vostru, fiecare părere contează și se poate extrage din ea ceva bun!
  Acum intrebare:
  Pe cine sa votam data viitoare?
  Ca cu cei de acum ne-am lămurit.
  Buni sau rai ăștia sunt și cu ei defilam.

 • NU se mai poate pastra gunoiul si jegul ghenelor comuniste. Punct.
  Avansati ! E 2021. Sobolanii si zeama puturoasa de gunoi fermentat trebuie sa dispara. Nu suntem in India !!!!
  Cei care comenteaza mai sus, este clar, nu stau in astfel de blocuri, vorbesc doar din poze….

  O buna masura a Primariei.
  Gunoiul „batranilor”, poate fi luat de tinerii vecini, amabili. Simplu.

 • Domnule Cătălin, când spui tinerii vecini te referi și la cei din blocurile alăturate ? Pentru că cei aproape, sigur se vor plictisi la un moment dat.
  Crede – mă, nu ști ce înseamnă să ajungi să depinzi de ajutorul cuiva în fiecare zi pentru niște activități banale.

 • Volens-nolens , Primăria își continuă nestingherită ” programul de guvernare ” locală , în ciuda protestelor celor care locuiesc la blocuri-turn ! Cum copiii noștri își văd de casele și familiile lor, dacă ne uităm în proxima apropiere nu prea se găsesc vecini ” tineri și amabili ” – deși relațiile sunt corecte – astfel că necazurile vor continua… Așa ca divertisment, mă distrează că dl. vice Ionuț Apostu ( fost cândva ” în domeniu ” , la Garda de Mediu ) își păstrează fermitatea și cunoscutu-i ” sonor ” – ceea ce nu face în zeci de alte situații de schimbări de opinie după o zi și o noapte ( cazuri de semnalizări stradale, promisiuni de asfaltare, refaceri de trotuare, etc… ) creînd perdele de fum pentru o parte din plătitorii de taxe și impozite !…

 • Vedeti ma, daca nu toti locuim la vile, in Orizont ori prin mtii Buzaului pe domenii de 50 de hectare?!?
  Poza cu ghena jegoasa nu este un argument. Asociatiile de proprietari se pot ingriji, acolo unde se doreste, iar camerele alea tehnice se pot mentine igienizate fara probleme (am exemplu concret in minte). Adevarat ca sunt situatii cu scari lipite, una apartinand de o asociatie, care se ingrijeste de curatenie si dezinsectie/deratizare iar la scara vecina, alta asociatie, care nu face nimic si migreaza taratoarele prin subsol.
  Dar eu cred ca o problema mai spinoasa este faptul ca toata zona Unirii are o panza freatica mult prea ridicata, majoritatea subsolurilor de bloc put a igrasie ori baltesc de apa (asa cum este cazul blocului turn in care locuiesc de 18 ani). La primul cutremur mai sanatos, suntem PA! cu totii.

 • Susțin ce spune Cătălin.
  A fost odată și cu asta basta.
  Nici o evoluție nu a fost privita cu ochi buni niciodată însă și-a dovedit eficienta.
  Asa se întâmplă când scoți oamenii din zona lor de confort ( se agita precum muștele de pe c… at când bate vantu).
  Bravo autorităților ca iau atitudine.

 • Fiecăruia îi vine rândul să fie scos din „zona de confort”. Acum este rândul celor din blocuri cu ghene că așa vrea RER. Mai târziu unii vor sta cu anii în șantiere că are Troia de făcut încă un parc sau un pasaj fantasmagoric. Și mai târziu alții vor ieși din bloc în groapă cu anii că are Strabag o treabă acolo dar între timp are altă lucrare de început și alți oameni de scos din zona de confort. Culmea ironiei este că unele se întâmplă pe bani împrumutați în numele lor. Și tot așa până o luăm de la început. Priviți ansamblul că dacă vă uitați doar la un metru în față pierdeți perspectiva. Nu ne doare tare pe toți odată dar de durut ne va durea tare pe toți.

 • Aşa-zisa soluţie cu ,,vecinul de treabă” e mai mult vrăjeală, în realitate prea puţini, extrem de puţini, ar fi cei dispuşi să acorde o mână de ajutor bătrânilor (alţii decât părinţii sau bunicii lor) !!
  Chestia cu ,,politeţea” faţă de oricine mai în vârstă funcţiona odată, pe vremuri, între timp lumea s-a schimbat foarte mult, acum societatea e una a comodităţii, a egoismului şi chiar a nesimţirii în foarte multe situaţii (de-aia avem şi criza asta politică continuă de nu se mai pot găsi oameni capabili să conducă cum trebuie o ţară şi de-aia lucrurile merg atât de prost în ţara asta în absolut toate domeniile)….
  Cât despre poza cu ghena selectată pentru acest articol nu e reprezentativă pt. absolut toate ghenele de bloc (poate pt. alea turn din Micro 14 ori din Micro 5) dar în Buzăul ăsta sunt şi destule blocuri de lume bună care ştie să trăaiască civilizat inclusiv când vine vorba de aruncarea gunoiului la ghenă… Adică fără să provoace atâta mizerie de speriat după cum vedem aici !!

 • Dle Tereaca, lasa dom’le poza initiala deoparte si pune adevaratele poze aici de la majoritatea ghenelor de acest tip. Da, acelea, unde toti arunca gunoiul in saci sigilati de plastic, unde toti lustruiesc ghenele pe interior si exterior in fiecare luna, unde jos se sterge cu servetele umede fiecare fir de praf, unde toti planteaza gazon la iesirea din ghena si mirosul de levantica este omniprezent peste tot !!!! Lasa dom’le pozele astea tendentioase, nu sunt reale si nu reprezinta majoritatea cazurilor, de mai sus.
  Dha…dhaaaa…..!!!

 • Îl rog pe domnul Cătălin să îmi trimită numărul dansului de telefon. Sunt convins că este un domn foarte amabil așa că îl voi ruga să mă ajute și să îmi ducă gunoiul de la etajul 6 la noua platformă de gunoi. Ii mulțumesc anticipat.

 • Asa cum toti, care nu au ghene infecte, duc gunoiul la punctul de colectare, la fel il vei duce si dumneata.
  Sunt ghene cred ca in 10% din blocuri. Restul il duc cu manutza proprie. Ia vezi, poti ?!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.