„Nu vor să vină! Ce să le facem ?”

„O surpriză neplăcută. Din treisprezece a mai rămas doar unul! Un singur student la medicină ne-a comunicat azi că va veni să facă voluntariat la spitalul din Buzău” – a anunțat azi Claudiu Damian, managerul spitalului din Micro XIV

Ministerul Sănătății anunțase inițial că 13 studenți la medicină au fost repartizați să facă voluntariat în spitalele covid de la Buzău. Nu știm dacă voluntarii au abandonat de teama infectării cu Covid sau nu le-a convenit să vină la Buzău

Ministerul Sănătății a anunțat că studenții voluntari vor primi o indemnizație de 2500 de lei pe lună. În plus, cei care nu sunt din orașul unde vor face voluntariat vor primi cazare, masă și chiar o diurnă din partea autorităților locale.

CJ Buzău s-a pregătit (degeaba)

CJ Buzău s-a pregătit pentru venirea voluntarilor. În ședința extraordinară de mâine va fi un proiect pe ordinea de zi prin care se va încheia un contract cu un hotel din Buzău care va oferi cazare și masă voluntarilor.

convocare

loading...

6 comentarii la „„Nu vor să vină! Ce să le facem ?”

 • Acum în vremuri grele, se vede „vitejia” acestor viitori felceri.

 • Şi totuși administrația PSD-ista se întreabă de ce nu vor să vină tinerii studenți! Răspunsul este simplu: pt.că ei nu sunt votanți PSD şi nu stau cu mâna spre ajutoarele sociale! Ce să le faceți? Să vă dați demisiile din funcțiile publice, să lăsați locul unor tineri onesti şi competenți, nu nepotisme, rubedenii, soți, fii de primari din Panatau, Galbinasi, etc. Răspunsul îl stiti dar vă faceți că nu îl înțelegeți! Explică-le tu Auraş!

 • Si nu va da deloc de gandit de ce nu vrea nimeni sa vina la spitalul județean buzău aflat sub înaltul patronaj al lui neagu psd? Vedea-i-as pe marii psd ului operandu-se de diverse boli si făcându-si recuperarea in saloanele de acolo. Alde dragnea si urmasii se duceau la Viena si pentru un furuncul….

 • Ar trebui in primul rand sistate toate bursele, marite taxele si sa fie iertati doar cei care ajuta sistemul. Cei care presteaza unde au ei chef sa plateasca taxele. De ce sa plateasca prostii care muncesc taxele unora care vor profesa in alte tari sau care dezerteaza cu prima ocazie? Ar trebui sa fie ajutati doar cei care sprijina apoi sistemul.

 • Din punct de vedere material, situatia este similara cu cea a somerilor care prefera sa traiasca din ajutorul de somaj in loc sa se angajeze. Fiti siguri ca nimeni din cei 13 nu crapa de foame din banii babacilor, prin caminele si garsonierele inchiriate in centrele universitare.
  Asadar ptr ce sa se implice intr-o munca riscanta de pe urma careia s-ar putea trezi cu retineri sau internari de carantinare ptr cine stie ce perioada si in cine stie ce conditii mizere, pe care studentii la medicina le cunosc cu siguranta?
  Banuiesc ca si frica de infectare a jucat un rol important, dovedit fiind ca au murit chiar si tineri fara comorbiditati. Imi imaginez ce agitatie o fi fost in familiile acestor detasati. Personal ca parinte, eu m-as opune fiind un risc prea mare ptr copil. Ati vazut cum chiar unii doctori cu Covid-19 au fost lasati sa moara prin spitale, ca niste caini.
  Trebuie sa recunostem si ca aceasta detasare ii va priva de contactul cu colegii, iubitele si iubitii, bibliotecile de profil si le va ingreuna chiar si studiul online.
  (!) Probabil insa ca cel mai important factor al insuccesului spitalului din Micro XIV a fost generat de numarul fatidic ,,13″. Puteau sa ceara 12 sau 14 studenti voluntari si in acest caz sansele sa-i aduca ar fi crescut considerabil.

 • Auzi ce debiteaza cate un exaltat: „nu vin la Buzau pentru ca este condus de psd”. Acesti studenți, precum și multi doctori, au crezut că vor profesa in liniste si pace si nu au luat în calcul ca trebuie sa fii doctor cand este mai mare nevoie de ei, adică si in cazul unei pandemii sau razboi. România are puțini medici adevărați, dedicați profesiei, restul sunt cu gândul la bănutii oamenilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.