„Nu vreau să se supere pensionarii și PSD pe mine, dar…”

Declarație riscantă a primarului Toma. Unii, îndeobște pensionarii, ar putea să se supere. Alții, din economia reală, îi vor da probabil dreptate primarului.

„Din pricina crizei coronavirus, România trece printr-o perioadă dificilă economic. Nu vreau să se supere pensionarii și PSD-ul pe mine, dar eu n-aș mări acum pensiile cu 40%. Nu mai ai de unde să vii cu alte miliarde de euro, să le bagi acum în pensii. Altfel, există riscul să închidem țara asta. O încuiem, așa, pac!”, a spus Toma.

Toma: „Un conducător responsabil trebuie să se gândească și la viitor, nu doar la prezent. Ce facem cu tinerii, cu generația care vine după noi și care nu e la pensie ? Ce le lăsăm lor? Prioritate zero acum pentru România trebuie să fie crearea locurilor de muncă. Trebuie reconstruită economia. Firmele trebuie ajutate acum să treacă peste acest moment dificil, să nu moară, că să poată plăti din nou taxe. Credeți-mă ce vă spun, am dreptate, vin de acolo, din privat, unde e greu”.

Toma a făcut aceaste declarații în interviul (video) dat lui Ion Cristoiu – CLICK AICI.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

10 comentarii la „„Nu vreau să se supere pensionarii și PSD pe mine, dar…”

 • Hai sa fim realisti. Ca pensionar sunt de parere ca majorarea pensiilor cu 40%, chiar si in conditiile in care nu ar fi fost niciun fel de pandemie, ar fi fost o problema prea riscanta ptr buget si aventurista pana la inconstientza ptr orice guvernare.
  In conditiile crizei actuale generate de Covid-19, majorarea cu 40% devine chiar o misiune imposibila si care tzine de domeniul SF-ului.
  Personal nu am inteles ptr ce toate guvernarile, inclusiv cea de dinainte de 1989, nu au mers pe marirea pensiilor cu o suma fixa, nu procentuala. Adica pe principiul: Doua mamaligi ptr Ghe fostul paznic la cimitir, doua mamaligi si ptr fostul sef de puscarie, cu pensie de 70 000 lei. Deja sunt niste discrepantze enorme intre pensii. Majorarea procentuala ar accentua si mai mult aceste discrepantze. Comparati cat ar incasa la o marire cu 40% Ghe cu pensie de 1400 lei si cat ar incasa tov. fost comandant de puscarie.
  Majorarea cu 40% propusa de PSD este nerealista, populista si menita sa puna in dificultate orice guvernare…….[Leo]

 • Prioritatea e sa se construiască ce nu s a construit nu doar in ultimii 30 de ani ci in ultimii 80 de ani.
  Toma poate sa fie primarul psdistilor si sa meargă pe heirupismul celor din perioada comunistă, lucru oricum bun, fata de nimicul făcut după revolutie, sau al buzoienilor si sa faca ce e nevoie in Buzau. Si a inceput bine, trebuie asfalt pentru oameni si agenți economici. E necesară mărirea capacității de producție și transport a Buzăului pentru creșterea sumelor de bani ce vin in oras. Trebuie educatie, cultura si servicii. Si stiti ce? Or sa creasca si pensiile. Pentru ca daca vin bani adevarati, se măresc si pensiile. Dacă se fac doar împrumuturi camataresti cum a făcut Iliescu si Roman in anii 90 nu are ce alta urmare sa fie decât inflatie galopantă și 20 de ani pierduți pe o burtă de mâncare. Multă sănătate!

 • Un conducator responsabil trebuie sa APLICE LEGEA, restul vine de la sine, miliardele sunt acolo, conducatorul trebuie sa stie sa le administreze. Primarul e conducatorul, dar CLM e legislativul, el aproba si banii pe care-i cheltuie Primarul. Este adevarat ca sunt sectoare unde trebuie investitii, dar si banii dati pensionarii SUNT INVESTITII, pt ca nu stau cu ‘uru pe ei,, II CHELTUIE IMEDIAT, in tara asta, in orasul asta, bani care fac motorul economiei sa produca. Il inteleg ca ar vrea niste voturi din dreapta, de la cei tineri, dar sa nu alimenteze ura tinerilor impotriva parintilor si bunicilor. VA PIERDE SI VOTURILE tinerilor, dar si pe alE seniorilor.

 • Ideea este ca NICAIERI IN LUME pensia nu iti asigura un trai indestulator, ci doar supravietuire. Este o mentalitate care trebuie schimbata si la romani.
  Tocmai de aia, din timpul vietii active trebuie sa ne preocupe sa ne “marim” NOI pensia la momentul potrivit. Cum ? Sunt o groaza de variante. Dar pentru asta trebuie educatie financiara sau gandire antreprenoriala, nu pupat de icoane si aateptat apoi sa cada ceva din cer…pentru ca, surpriza (!) …. NU va cadea nimic 🙂

 • Consumul este motorul economiei. Degeaba produci daca nu ai cui sa vinzi. Pensionari trebuiau să aibă inflatia de la începutul anului conform legii. Degeaba bagi bani in asfalt acum că amortizarea este peste 10 ani.Daca ceva se consuma ,investiția se vede în câteva luni. Oricum pensionari mai așteaptă finalul lunii iulie că sa vedem rezultatele financiare pe primul semestru.PNL este într-o cădere liberă datorita acestei probleme. Bani pensionarilor(daca au) intra la cheltuiala familiei, deci și a copiilor și nepoților asta e clar.Daca nu se măresc pensiile cu cel puțin 20/ la suta de la 1 sept. ,PNL va avea o soartă incertă la alegerile primare.Exceptie fac primari care și-au făcut treabă.

 • Cred că marea problemă – și la nivel național – este nedreapta lege a pensiilor în care nu se merge pe principiul contributivității fiecărui salariat ! S-au creat niște aberații în sistemul de pensii care au stârnit meritata scârbă a populației față de întreg spectrul clasei politice… Pensii cu cifre multe, fără nici o noimă, fără acoperire sau merit deosebit care sfidează simțul dreptății și al bunului simț… Până și comuniștii au creat un sistem de pensionare corect și echitabil , la vremea lui ! Dacă s-ar mai putea îndrepta câte ceva(!) poate că pensionarii ar fi mai înțelegători cu procentul de mărire a pensiilor lor – oricum, vremelnice !…

 • Mulţi se vaită că vezi Doamne au pensia atât de mică, încât ,,n-au cu ce trăi”…. Dar copiilor şi nepoţilor le-o dă aproape pe toată (după cum îi ştiu pe unii)… Păi şi atunci, dacă tu, pensionarule, îţi permiţi moftul de a-ţi dona pensia copiilor şi nepoţilor, nu ţi-e ruşine să te mai vaiţi că nu-ţi ajung banii de pensie ?!

 • Marire, DE UNDE ??!!
  Analizati cifrele de afaceri lunare din mediul privat, IN PICAJ MAJOR in ultimele 3 luni, plus ce va fi in urmatoarea perioada ! Ca de acolo vin impozitele, prietene, nu de la aparatul de Stat, sugator de bani pe de-a moaka…
  Ce usor e sa stai sa vorbesti ca X sau Y partid “nu vrea” sa dea bani la pensionari…

 • Are dreptate….Majorarea pensiilor cu 40% e imposibilă ! dar , asa a gandit-o PSD…..Au stiut ca ies de la guvernare si au vrut sa o faca lată ! Intrebare : dacă PSD intra la guvernare in luna august 2020 vor pune in aplicare majorarea pensiilor cu 40% si dublarea alocatiilor copiilor ?

 • Singura pensie corecta pe care ar trebui sa o primeasca un pensionar este cea bazata pe contributivitatea personala facuta pe durata a 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 de ani de munca. Nimic altceva. Numai si numai pentru munca si vechimea prestata de el in viata…. Sa se termine cu adaosul nesimtit legat de PENSIE DE SERVICIU sau PENSIE SPECIALA ! Toate profesiile(CCR, ICCJ, militari, politisti, judecatori, procurori, medici, profesori, ingineri, maistri etc, etc) sunt la fel de SPECIALE ! A facut cineva un calcul, precum ca daca cineva are acum o pensie de 20.000 lei (speciala sau de serviciu) si ar fi majorata cu 40%, ar mai trebui sa mai primeasca inca 8.000 ???! Deci, aproape 300 de milioane vechi ! Dar cei care deja au acum 30.000 ? sau 40.000 ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.