Numirea lui Timotei Oprea, contestată: „Un băiețaș de la Administrația de Apă plată sau tulburată?!”

Buzoianul Timotei Oprea, fost purtător de cuvânt la Compania de Apă, a fost luat în tărbacă de cunoscutul ziarist sportiv și dramaturg, Mircea M. Ionescu.

Mircea M. Ionescu, furios și dezamăgit la ieșirea din Min. Culturii

Motivul ? Mircea M. Ionescu a fost dat afară din postul de consilier al secretarului de stat din. Min. Culturii. Care secretar de stat (Gh. Geo Popa) a fost eliberat din funcție după numirea buzoianului. Conform împărțelii PSD-ALDE, postul respectiv a revenit ALDE, partid la care Timotei Oprea a aderat.

Timotei Oprea a absolvit Facultatea de Istorie și Filologie la Alba Iulia. A fost jurnalist la ziarul Expresul în Buzău, apoi a lucrat la Prefectură, RAM și Compania de Apă

Mircea M. Ionescu s-a legat de buzoian într-o postare făcută în urmă cu trei zile pe pagina sa de facebook intitulată: „Coșmarul unei nopți de vară.
INCREDIBIL!CULTURA ROMÂNĂ, LA CIMITIR (SAU CREMATORIU), CU TRACTORUL!?

„Ultimele două-trei nopți am dormit numai cu sedative. Să nu mai simt durerile cumplite de la cele trei vertebre distruse la lombară. Am dormit profund. Am și visat. Azi-noapte, însă, Coșmar, de m-am trezit năuc, spre zori, întrebându-mă în ce Țară trăiesc?! Un Coșmar care mă urmărește și acum…
…Se făcea că eram într-o dimineață, când la cel târziu 8:30 fix, urcam în biroul meu de la etajul 5 al Ministerului Culturii și Identității Naționale. Am deschis ușa de la Camera 515. Erau trei tipi total nevăzuți, necunoscuți. Surprins, am întrebat dacă nu este Cabinetul Domnului Secretar de Stat Gheorghe Geo Popa?! Mi s-a răspuns sec: «Nu! »… Nu-i aici nici domnul director de cabinet, doctorul în istorie Virgil Ștefan Nițulescu, valoros om de cultură?, am insistat. « Ați greșit ușa!”, a venit o replică nervoasă… Nu lucrează aici nici consilierul MMI, cum îi spun prietenii dramaturgului cu 41 de premiere în cont, în 5 țări, și 5 Premii naționale de Dramaturgie, după ce a fost un cunoscut comentator sportiv?!, am aruncat ultimul zar… « Fugi, dom’le!… Noi muncim aici!… Suntem ocupați!… Ai greșit etajul sau camera, încearcă în altă parte!»…

…Am ieșit debusolat, mă luptam cu amintirile, am luat-o spre lift, când a venit după mine una dintre femeile de serviciu căreia, zilnic, îi semnam pe un tabel orele când a făcut curățenie în Cabinetul domnului Secretar de Stat Gheorghe Geo Popa, rar, autentic creator de Cultură!… «Se poate, domnul ?!», m-a întrebat femeia, truditoare de bun simț. «Ce să se poată, doamnă ?!», am replicat curios… Și Femeia s-a dezlănțuit, în șoaptă, parcă temându-se să nu o audă cineva: «Păi, bine, domnule Ionescu, e posibil ca în locul unui om de valoarea domnului Secretar de Stat Geo Popa să vină un băietaș de la Administrația de Apă (plată sau…tulburată?!) Buzău?! Unul care, mi-a arătat un domn din Minister un ziar din Buzău, a interzis pagina de Cultură a publicației buzoiene ?! »… Ce să-i răspund?!… «Dar, ca în locul domnului Virgil Nițulescu și al dumneavoastră, oameni cunoscuți, apreciați, să vină un neica-nimeni de la Administrația Cimitirilor și Crematoriilor, plus altul care era anul trecut era tractorist ?!»…
…M-am trezit brusc, speriat! Cultură, Cimitire, Crematorii, Tractoare?!… Să râd, să plâng?! În ce țară trăiesc, Doamne?!
…Și dacă-i adevărat 10 la sută ce mi-a spus, în Coșmar, Femeia de serviciu?!
…Adică, un Cabinet de oameni apreciați în domeniul Culturii să fie desființat și înlocuit cu un tip de la Ape (n-ar fi singurul, mai exista și unul de la Apă și canal, un veterinar!), altul de la Cimitire (și Crematorii!) și un fost tractorist (sunt exemple și… mai sus!) ?! Băi, ce haios sună, dar și ce DRAMATIC, Minunată CULTURĂ ROMÂNĂ! Caragiale și Eugene Ionesco mi se par bieți copii în comicul tradițional și cel din Teatrul absurdului!
…Doamnă (ar trebui să vă spun tovarășă !) Viorica-Vasilica, dumneavoastră știți ce ați semnat?! Căci fără semnatura dvs.propunerile de râsul curcilor ale obsedatului de prezidențiale și coechipierilor de la Schalke 04 (scuzați, Alde 04!) nu s-ar fi ajuns la crunta realitate de-a râsu’-plânsu’, o Impietate la adresa Culturii Române! Și a dvs., firește!
…Nu am crezut vreodată și nu voi crede că a murit CULTURA ROMÂNĂ, un Ambasador inegalabil al României, împreună cu Sportul! Iată că ACTUALA Coaliție de la Guvernare i-a trimis CULTURII ROMÂNE, tezaur de imensă Valoare, și dricul (mă rog, tractorul !) la poartă!?! 
…NU VĂ ESTE RUȘINE,TO’ARĂȘI (că domni nu vă pot spune!) CARE NU VĂ LĂSAȚI PÂNĂ NU DISTRUGEȚI TOT CE MAI ESTE VALOROS ÎN ROMÂNIA?! 
…N-AȚI ASCULTAT GLASUL ROMÂNIEI, DE ASEARĂ, DIN PIAȚA VICTORIEI, NU din Palatul Înfrângerii, sediul vostru gata să se prăbușească?!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Numirea lui Timotei Oprea, contestată: „Un băiețaș de la Administrația de Apă plată sau tulburată?!”

  • O sa mai ia sedative inca multi zici de ani de aici incolo pentru cat a dat in primire acest securist! Nu mai scapam odata de fosilele astea ale securitatii care nu au facut nimic timp de 30 de ani in cultura! Cat priveste articolul, spusele unui securist nu reprezinta o contestatie iar tu, auras terereaca, ar trebui sa dai stirea ca o mandrie pt un buzoian de al nostru ( ridicat din breasla voastra), nu ca o stire negativa!

  • La ce nume ţi-ai pus şi la ce comentariu ai lăsat ne merităm soarta măi Ion Ghita. Cât de tâmp eşti de îl poţi compara pe Mircea M. Ionescu cu acest Timotei Oprea.
    Eşti doar un postac plătit şi mai faci şi afirmaţii mincinoase. Ce dovezi ai că a colaborat cu Securitatea ???.

  • În ţara Tâmpiţica orice ambuscat, fără o brumă cu cultură, de cunoştinţe şi de intuiţie îşi dă cu părerea călcând în străchini când mai sunt încă drumuri asfaltate. Dacă cel ce semnează Ion Ghiţă este fostul comentator sportiv este cu atât mai rău. Să îi iei apărarea unui pârdalnic de ziarist care, pe când conducea „Expresul de Buzău” a desfiinţat pagina de cultură, numai că este buzoian mi se pare de noaptea minţii. Acest aşa zis ziarist a activat în presă câţiva anişori fără să se remarce pozitiv cu ceva. Dar în Tâmpiţica se pune mare preţ pe analfabetism de parcă ne-am întors în Iepoca de Aur când aveam nr. 2 în stat pe ADINA (academician doctor inginer nimic adevărat) o analfabetă cu ştaif. Pe atunci era la modă un catren: „Ţara asta-i prost făcută…” Nimic nu s-a schimbat şi nu se va schimba atâta timp cât mai avem mulţi ghiţă prin ogradă, pardon gradina lui Dumnezeu care aleg cu dosul. Iată că până şi „veşnic tânăr şi ferice” Tăriceanu s-a molipsit de tâmpenii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.