O adresă pe care fiecare dintre noi ar trebui să o cunoaștem

Majoritatea buzoienilor nu agreează câinii pe stradă.

Alții se întristează, sentiment firesc, când află că maidanezii ajunși în adăpostul public și pentru care nu se reușește adopția sunt eutanasiați.

Există, din fericire, o soluție pentru ambele situații nedorite. Simplu și gratuit!

Doamna din imagine se numește Simona Vizitiu. E medic veterinar la Buzău și e singura care face gratuit sterilizări de câini și, ocazional, de pisici.

Asta e adresa pe care fiecare buzoian ar trebui să o știe:

Dr. Simona Vizitiu: „Fac asta de aproape patru ani. Sterilizările sunt gratuite pentru buzoienii care vin la mine la cabinet cu căței și cățele. O fundație din Germania suportă costurile. Buzoienii trebuie să sune la mine la cabinet și să facă programarea. Rugămintea mea e ca înainte de operație animăluțul să nu se fi hrănit 12 ore”.

În cei patru ani de activitate la Buzău dr. Simona Vizitiu a sterilizat 3510 cățele, 576 de câini, 1543 de pisici și 13 motani.

Soluția civilizată și convenabilă tuturor de a nu mai avea câini pe stradă și de a se evita eutanasierea e sterilizarea.

Nu-i așa greu pentru nimeni să urce un câine în mașină și să-l aducă la dna dr. Vizitiu la cabinet. Se evită astfel nașterea unor pui nedoriți, care ar putea popula străzile și cartierele Buzăului.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „O adresă pe care fiecare dintre noi ar trebui să o cunoaștem

 • Doamna doctor este deosebită, sensibilă și cu suflet. Mai sunt veterinari în Buzău care ar putea face sterilizări gratuite, dar banul primează, e doar business, nu și implicare. Domn’ primarele dă Buzău, ar putea face sponsorizări pentru aceste acțiuni, dar dacă nu iese nimic, de ce să se implice?

  Răspunde
 • „iubitorii de animale” nu vor face asa ceva niciodata, ei ii hranesc pe strada, ii inmultesc in locuri publice sau ii aduc in oras, sperand sa aiba altii grija de ei

  Răspunde
 • Articolul este echivalentul autorităților incompetente în a gestiona problema câinilor maidanezi de pe străzi! Amendarea celor care îi aduc în general din rural, este imposibilă reportere??? Toma ce spune? Preferă copii mușcați de câini în loc să facă rapid o ședință extraordinară CLM pt a găsi soluții??? Sper să lași articolul fără modificări. Să vadă toma ce ii cer!

  Răspunde
 • Se pot arunca in râul Buzău puii nedoriti daca sunt aruncati din zona podului? Sau există legislatie impotriva?

  Răspunde
 • Dar cu pisicile ce facem? Ca s au inmultit si lumea a innebunit cu hranitul lor, dar nu le sterilizeaza sau sa le deparaziteze. O sa ne umplem de purici ….

  Răspunde
 • Ia uite o directie in care ar trebui sa mearga banii mei, nicidecum catre Gloria si alte asemenea nimicuri…

  Răspunde
 • O persoană deosebită!
  Chiar azi am dus la cabinet o pisicuță găsită pe stradă lovită de mașină (la piciorul drept din spate se vedea osul). Am fost primiți fără programare sau alte intervenții.

  Pisica a fost sterilizată, iar rana de la picior a fost tratată și cusută.
  În plus, mai avea și o umflătură de 4-5 cm pe abdomen. Din fericire s-a dovedit că umflătura era doar o hernie ombilcală, rezolvată prin operație pe loc pro bono.

  Răspunde
 • Oare în urma sterilizării nu mai mușcă ..???

  Răspunde
 • Respect pentru doamna doctor. Am sterilizat graruit la dânsa 3 cățele și 2 pisici.
  E profesionistă și foarte amabilă.
  Am apelat la dânsa și în alte situații, contra-cost, când mi-a tratat și salvat de la moarte 2 cățelușe. Respect doamna doctor!

  Și da, perfect de acord cu ce a scris cineva mai sus, decât să aruncăm bani aiurea pe țigănia aia de „folbal”, mai bine sponsorizăm sterlizarea cățeilor și pisicilor.

  Răspunde
 • Ma-ntreb de ce o fi trebuind sa vina banii pentru un asemenea serviciu tocmai din Germania ?

  De ce nu se găsesc fonduri locale (DA, susțin la rându-mi dislocarea de bani în această direcție și nu către tâmpeniile numite Gloria, garda locală, sponsorizări obscure pe la „frați” rusofili, etc.) ?!

  Dar cei din ONG-urile iubitoare de animale, de ce nu fac ei un efort sa facă rost de aceste fonduri și nu numai ?!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.