O cameră specială pentru copii

Schimbare radicală și binevenită a modului în care sunt primiți și ascultați copiii.

Camera e plină cu jucării, animăluțe din pluș, tablouri optimiste, desene pe pereți, pernuțe cu ursuleți etc.

Aici vor fi primiți, cu începere de azi, copiii din Buzău care trebuie ascultați de un judecător.

„Sunt foarte bucuros azi, pentru această reușită a noastră. În loc de camera austeră a sălii de judecată, copiii vor fi ascultați de judecător aici. Se putea întâmpla ca în sala de judecată, copiii să fie intimidați, emoționați, să nu poată să-și deschidă sufletul, să ne spună adevărul, așa cum îl văd ei. Sunt numeroase astfel de cazuri, de copii abuzați emoțional de părinții care se despart, ca să vă dau un exemplu, cărora le e foarte greu să vorbească, mai ales într-o sală de judecată unde vin pentru prima dată în viața lor”, a explicat Leontin Drăgulescu, președintele Judecătoriei Buzău.

Leontin Drăgulescu, intervievat lângă „fereastra bunicilor”

Ideea și inițiativa înființării acestei camere pentru copii a avut-o dna avocat Roxana Constantinescu (se putea altfel ?), o femeie cu suflet de aur, implicată în multe proiecte umanitare și nu numai.

„Ideea nu-i originală, eu am aflat despre ea de la Cluj. N-am fost personal acolo, dar am citit și văzut imagini. Judecătorul Cristi Dănileț a înființat o astfel de cameră la Cluj, probabil că și dânsul a văzut prin străinătate. Am vorbit cu colegii mei din Baroul de Avocați Buzău, care nu doar că au fost de acord, dar au donat bani, jucării, tablouri etc. Îi mulțumesc și domnului președinte Drăgulescu, s-a alăturat imediat ideii. Ca să fac o paranteză, dacă înainte între președintele Judecătoriei și noi, avocații, era o relație austeră, de vreo zece ani, de când e domnul Drăgulescu, lucrurile s-au îmbunătățit foarte mult. Dânsul e foarte amabil, dornic să ajute”.

La inaugurarea de azi, domnul Drăgulescu a invitat și colegele judecătoare de la Tribunalul Buzău. O astfel de sală ar exista și la tribunal, dar nu așa de frumoasă și primitoare. Astfel că judecătoarele de la tribunal au cerut și primit încuviințarea de a o folosi pe aceasta, de la judecătorie.

Evident, la realizarea acestei camere au contribuit și cei de la Galleria Mall, unde Judecătoria Buzău stă cu chirie de câțiva ani.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „O cameră specială pentru copii

  • Salut ! Si copii care poartă pampers si nu sunt primiți la camin …ce se intampla cu ei ? Sunt copii care sunt mai inceti in privinta asta …lege nu există în privința asta…dar doamnele educatoare nu ii primesc …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.