O casă și o împăcare tată – fiu. Cele mai importante reușite

Peste 100 de buzoieni au primit ajutor în cele două săptămâni de la lansarea programului și a platformei www.alaturidetine.ro, inițiate de PSD.

Au fost și situații deosebite, în care aleșii PSD în colaborare cu voluntarii au trebuit să se mobilizeze pentru a rezolva cazuri mai complicate. Este vorba, de exemplu, despre o familie care a avut nevoie de sprijin pentru construcția unei case.

O situație cu adevărat inedită, înscrisă pe www.alaturidetine.ro, a fost cea a unui fiu îngrijorat de starea de sănătate a tatălui său. Cei doi nu-și mai vorbeau de cinci ani, însă în fața amenințării acestei boli, fiul și-a dorit să afle dacă tatăl său este bine. Voluntarii social democrați au preluat de urgență cazul, au aflat despre starea de sănătate a tatălui, dar și-au dorit să facă ceva mai mult, așa că au contribuit inclusiv la împăcarea celor doi.

Aprovizionarea cu alimente și medicamente, oferirea de consultanță juridică și financiară au fost cele mai frecvente probleme rezolvate de parlamentarii și aleșii locali PSD, dar și a voluntarilor care au aderat la platforma www.alaturidetine.ro.

În ciuda situației impuse de noul coronavirus, cauzele au beneficiat de o mobilizare exemplară, atât din partea parlamentarilor, aleșilor locali, cât și a voluntarilor. Platforma va rămâne activă și perioada următoare, astfel încât toți cei care au de suferit de pe urma Pandemiei de CoVid-19 să aibă un sprijin real.

Site-ul, gândit pentru a crea un liant de comunicare între oamenii aflați în izolare și reprezentanții lor de la nivel local și național, facilitează rezolvarea de probleme diverse, cum ar fi aprovizionarea cu  medicamente, alimente, asistență medicală, sau consultanță financiară și juridică.

Buzoienii sunt invitați trimită mesaje cu problemele lor – în vreme de coronavirus.

Solicitările sunt preluate, spre rezolvare, de parlamentarii, primarii, consilierii și membrii PSD.

Pe prima pagină apare un formular – unde cetățenii pot trimite mesaje cu problemele pe care le au (vezi modelul mai jos).

Buzoienii care doresc să posteze mesaje trebuie să dea click pe fotografia de mai jos și vor fi direcționați către alaturidetine.ro.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.