O ciudățenie. O stradă ce aparține de două comune

Vorbim despre strada Cazărmii ce se împarte între comunele Mărăcineni și V. Pașii, după cum se poate observa din harta alăturată.

De fapt sunt două străzi în X, situate între DN2E85 și râul Câlnău (de la vest la est) și între unitatea militară și râul Buzău (de la nord la sud).

Pe cele două străzi pietruite s-au construit multe vile, în special de către militarii de la unitatea din apropiere.

Casele au curte, zona are multă verdeață și liniște, e în fapt un mic cartier rezidențial, la marginea orașului Buzău.

O ciudățenie e că aceste două străzi ale Cazărmii aparțin atât de V. Pașii, cât și de Mărăcineni.

Localnicii plătesc impozit pe teren și pe locuință la Mărăcineni, dar și concesiune pe teren la Primăria V. Pașii.

Pe hartă, zona se află în cadrul comunei Mărăcineni, dar pe teren este proprietară primăria V. Pașii!

„Da, este o problemă veche, rămasă nerezolvată din perioada în care primari erau Catinca și Grama. În mod, normal comuna Mărăcineni ține până la Câlnău, nu știu cum s-au extins cei de la V. Pașii până aici. Dar locuitorii de aici trăiesc liniștiți. Concesiunea pe care o plătesc la V. Pașii e mică. Un inconvenient ar fi doar acela că oamenii pentru a fi proprietari pe teren trebuie să cumpere de la V. Pașii. Din câte mi s-au plâns mie unii de acolo, valoarea terenului a crescut automat după ce noi de la Mărăcineni am realizat rețelele de apă, canal și iluminat public. Deci, ca să cumpere, trebuie să plătească mai mult”, ne-a declarat C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni.

Citește și articolul: Acest om e născut în 1922! A absolvit Hasdeul în 1940! A lucrat în fizica atomică! „Ceaușescu putea face bomba nucleară!”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.