O fabrică de la Buzău a sistat producția

Veste proastă pentru aproape 70 de buzoieni care au lucrat în ultimii ani la turcii de la Superlit.

Turcii au deschis fabrica de la Buzău în 2008, împreună cu Grup Romet (40%) – investiție de 10 mil.€. Pentru că afacerea mergea bine, turcii au cumpărat de la Toma în 2010 cele 40%
Superlit deține o tehnologia modernă care permite fabricarea unor țevi și tuburi – de până la 4 metri diametru – mult mai ușoare decât cele din oțel, dar foarte rezistente. Tuburile sunt din plastic (poliester) iar rezistența e dată de armarea cu fibră de sticlă şi inserţie de nisip.  

Conform profit.ro, vânzarea de țevi a scăzut dramatic pe timpul pandemiei, iar cei care au luat totuși țevi le plătesc foarte greu. Costurile mari cu transportul (materia primă + beneficiari), personal supradimensionat față de nivelul de producție (aproape 100 de angajați) și falimentul principalului beneficiar (din Austria) au determinat managementul să închidă producția de la Buzău.

Profit.ro: „Reorganizarea activității determină și concedierea unor angajați, operațiune gândită deja ca fiind efectuată în etape, în perioada aprilie-august: 30 de angajați în etapa 1, 15 angajați în etapa 2 și 22 de angajați în etapa 3. Producția din România va fi mutată în Turcia, utilajele de la Buzău vor fi vândute, iar în România va fi păstrată doar activitatea de vânzare de produse/mărfuri”

Mai multe despre problema Superlit puteți citi AICI.

Dacă la Superlit se fac concedieri, în schimb, în vecinătate dâmbovițenii de la Velrom vor deschide o fabrică de pâine – cu 50 de angajați.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „O fabrică de la Buzău a sistat producția

  • Aha, domnule Tereacă, spuneți și domului Toma asta, sau este preocupat de unirea cu Țintești? Și, sa i mai spuneți că, potrivit bestjobs, Buzăul se numără, ală­turi de Brăila și Satu-Mare, printre orașele cu cele mai puține locuri de muncă oferite locuitorilor. Cel mai căutat domeniu la Buzău este cel al Serviciilor de frumusețe, urmat de cel de Securitate/ Militar și cel de Babysitter sau de Curățenie. Având cele mai puține oferte de muncă pentru buzoieni, Buzăul se numără și printre județele care înregistrează cele mai puține aplicări la joburi din țară.

  • Parca focusul știrilor era pe unirea cu Tintesti-ul, nicidecum pe astfel știri

  • Cei „70” de la Superlit nu au de ce sa-si faca griji !
    Dupa 26 septembrie Tomita Unificatorul le va oferi locuri de munca pe viitoarele santiere ale celor 15000 de locuinte din Tintesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.