O familie cu un bebeluș și una cu un băiețel de 4 ani au rămas fără nimic

Dramă pentru două familii învecinate de pe strada Fermei din Potoceni (comuna Mărăcineni).

Casele lor au fost mistuite ieri la prânz după ce focul s-a aprins și întins, conform pompierilor, de la un coș de fum defect.

Una dintre familii are un bebeluș de 8 luni, cealaltă un băiețel de 4 ani.

„Sunt doar ei și cerul liber. Nu le-a mai rămas nimic. Poate doar speranța că prin ajutorul semenilor lucrurile se vor rezolva”, a scris pe facebook primarul din Mărăcineni, care îi roagă pe oamenii de bine să ajute la reconstrucția celor două case. La finalul postării sunt și numerele de cont ale celor două familii.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „O familie cu un bebeluș și una cu un băiețel de 4 ani au rămas fără nimic

 • Daca am gandi mai mult cand trebuie si ti-ai lua o asigurare ce bine ar fi, daca ai bani sa-ti faci casa, gasesti si pt asigurare….prostia se plateste uneori f scump..

  Răspunde
  • Legea 260/2008 obligă la încheierea unei asigurări pentru locuință PAD, care acoperă între 20 și 10.000 euro de casă asigurată, zidărie sau paiantă pe scurt, cu prima de asigurare de 20 respectiv 10 euro pe an. Fiecare poate apoi să-și suplimenteze polița, așa cum fac și eu mereu, până la ce sumă asigurată dorește.
   Culmea e alta. FIECARE primar e OBLIGAT de lege să furnizeze către PAID, un fel de autoritate în domeniu, o firmă de asigurări unde-s acționari 13 asiguratori implicați, lista cu imobilele de locuit, adrese, proprietari. Altă culme e că primarii sunt obligați să amendeze cetățenii care nu și-au încheiat PAD, dacă sunt înștiințați uletrior de către PAID că în baza lor există locuitori fără PAD.
   Sigur, e un moment bun să devenim moral asistabili de către stat, să nu mai dorim occident și civilizație ”ca la alții”, sau să înțelegem că pentru 100 lei pe an poți evita unele dintrre neplăceri.

   Răspunde
   • e greu pentru multi sa priceapa si comod pentru foarte multi sa ceara decit sa se asigure.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.