O fi corect ? Iată de cine e judecată profesoara care a pălmuit un elev la școala Lipia

Site-ul buzoienii.ro a prezentat săptămâna trecută cazul elevului din clasa a opta a școlii din satul Lipia (subordonată școlii din Merei).

Valentin Draghia susține că a fost pălmuit și lovit inclusiv cu pumnii de profesoara de matematică, Aurelia Cioboată, care-i este în același timp și dirigintă.

La nivel școlar, cazul va fi analizat de o singură comisie instituită la nivelul școlii și formată din trei cadre didactice.

Chiar dacă la nivel oficial reporterului i s-a refuzat din partea școlii declinarea identității persoanelor din comisie (de ce oare ?), acesta a primit aseară pe mail de la o sursă de încredere numele celor trei profesoare din Comisia de Disciplină.

Nae Catalina – profesoară de matematică, Școala Merei

Baicoianu Carmen – profesoară de matematică, Școala Merei

Cioceanu Monica  – profesoară de fizica-chimie, Școala Merei

De aici încolo reporterul vine și (se) întreabă logic, în ce măsură această comisie va putea analiza cazul obiectiv și nu părtinitor.

Scoala Merei

Se știe că la școlile mici, din mediul rural, profesorii ajung să fie prieteni între ei. De aceea, imediat, se naște această suspiciune că o astfel de judecată nu va face decât să pună batista pe țambal.

Iar când două dintre profesoare sunt chiar de la aceeași catedră, cea de matematică, suspiciunea se poate transforma chiar în certitudine că obiectivitatea judecății e grav afectată.

Elevul care susține că a fost bătut

Poate părea o exagerare, dar la finalul analizei, nu-i exclus ca lucrurile să se inverseze. Adică elevul să fie cel sancționat, profesoara eventual felicitată, iar pălmuirea copiilor încurajată.

Alte informații care ne parvin dinspre școala din Merei, cum că profesorii obișnuiesc să facă meditații cu elevii de la clasă, și că directoarea a impus un regulament original, prin care cadrele didactice nu au voie să vină cu telefonul mobil la școală, le trecem deocamdată la capitolul zvonuri. Despre alte lucruri șoptite de la aceeași școală nu pomenim deloc, deocamdată.

Reporterul mai adaugă doar atât, o părere personală. Că lăsarea de către minister și inspectorate a judecării unor astfel de spețe exclusiv în curtea școlilor, fără niciun control extern, e una discutabilă, dacă nu chiar amendabilă.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „O fi corect ? Iată de cine e judecată profesoara care a pălmuit un elev la școala Lipia

 • Domnu Treaca comisia de disciplină propune iar consiliul de ă administratie hotărăște.
  Dacă e legea altfel anuntati-ma .
  Iar în ceea ce privește copilul si părinții au ca atac calea legală la Tribunal .
  Va multumesc .

 • Comisia de disciplină este numită printr-o hotărâre a CA de către membrii.
  Ca si în alte cazuri comisia de disciplină propune conform legii iar CA hotărăște sancțiunea dupa caz.
  Cine a scris mai sus ă scris corect .

 • Pai inspectoratul s-a mai implicat in scoala in rezolvarea unor situatii tensionate. Inca de anul trecut ca d ne-a vizitat doamna inspector.

 • Pingback:

 • Doamna Merei inspectoratul nu are nici o treaba cu . Comisia d disciplină și CA.
  Nu mai bateti campii.

 • Comisia de disciplina pentru cercetarea unor astfel de situatii se constituie la nivelul scolii. Sa speram ca exista impartialitatea si obiectivitatea comisiei, asa cum este necesar.

 • Consiliul profesoral propune,CA valideaza,dar directorul dicteaza la Merei! Ce este asa de greu de inteles? Si daca nu esti pe placul conducerii te discrediteaza ori de cate ori se iveste ocazia! Cati profesori ca mine au plecat din aceasta scoala!? Multi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.