O firmă japoneză deschide fabrică la Buzău

Anunțul a fost făcut azi de noul prefect de Buzău, Silviu Iordache.

„Firma Japoneză Yazaki, producător de componente auto, va deschide până la sfârșitul verii o fabrică la Buzău. Vor fi angajați aici în jur de 500 de oameni. Investitorul va prelua o clădire deja existentă de pe Șoseaua Spătarului, va duce aici doar utilajele de producție”.

Șoseaua Spătarului va deveni în timp scurt Parcul Industrial al Buzăului, având cele mai importante posibilități de extindere

Cu această nouă absorbție a forței de muncă, orașul Buzău e printre primele în țară cu cea mai mică rată a șomajului (sub 1%!). Practic, șomeri în orașul Buzău sunt doar asistații social care nu vor să muncească (dar apar în statisticile AJOFM).

Japonezii de la Yazaki mai au în România fabrici la Arad, Brăila și Ploiești (Urlați).

Astăzi, prefectul de Buzău a anunțat și investiția Cargus de pe Aleea Industriilor, despre care buzoienii.ro a anunțat în premieră (CLICK pe știrea de mai jos pentru detalii).

loading...

6 comentarii la „O firmă japoneză deschide fabrică la Buzău

 • Cred că se impune de urgență ca Șoseaua București (fosta Spătarului) să fie lărgită la două benzi pe sens până la sensul giratoriu din Spătaru.
  Infrastructura rutieră dezvoltă zona încă din faza de execuție.
  În industria producătoare de cablaje auto salariile sunt minime pe economie.

 • Ce spuneam, lucrurile incep sa se miste. Bravo!
  Radu, hai sa nu fim ipocriti si sa spunem mersi ca japonezii vin pentru a doua oara la Buzau, pentru a deschide aceasta fabrica. Au mai avut o tentativa si au fugit la Ploiesti. Nu ai de unde sa stii daca este salariul minim pe economie. Am o cunostinta care lucreaza la Ploiesti si mi-a spus ca se plateste bine, nu este chiar salariul minim pe economie. Ai niste beneficii. Este o companie care poate oferi locuri de munca si o oportunitate pentru buzoienii sa aiba un loc de munca.
  Haideti sa gandim mai departe, este un lucru imbucurator cu venirea aceastei companii in Buzau.

 • Intrarea dinspre Spataru a ramas de izbeliste. Apar firme pe acel tronson, insa drumul e jalnic si ingust. Chiar ar trebui modernizat si largit la doua benzi.

 • 500 de locuri de munca, sa fie primite. 1+1 nu este egal cu 2 in economie. Cele 500 de locuri de munca nu vor fi ocupate numai de buzoieni ci si de persoane din judet si din judetele vecine.
  Rata somajului se calculeaza mereu raportat la judet nu la oras.
  Cele 500 de locuri de munca nu vor fi ocupate de someri (majoritatea nici nu sunt calificati pentru ceea ce se cere). Majoritatea vor fi ocupate de persoane care isi vor parasi actualul loc de munca pentru un altul mai bun.
  Intrebarea care se pune: avem forta de munca inalta calificata, pregatita profesional?
  Buzaul ar trebui sa aiba un parc industrial, dar si teren fertil: forta de munca inalt calificata, infrastructura de transport, facilitati.

 • Radule ,probabil vorbesti sa te afli si tu in treaba ,pai unde sa o mai mareasca cand firmele au gardurile aproape de asfalt , treaba asta trebuia gandita anticipat , dar pe politicienii nostri ii intereseaza alte lucruri.

 • @Ion, nu ai dreptate. Gardurile la care faci tu referire nu sunt lângă partea carosabilă, ci mai în interior. Cele care nu sunt in aliniament cu celelalte sunt făcute prost, pentru a mai lua din domeniul public. Salariile vor fi minime, pentru că, in marea lor majoritate, vor fi muncitori necalificați. Vor fi calificați la locul de muncă. Nu îți trebuie cine știe ce pregătire pentru a pune cabluri de diferite culori și grosimi pe machetă, conform schemei pentru fiecare model de autovehicul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.