O instituție din Buzău nu mai poate funcționa!

Buzoienii.ro a anunțat din noiembrie pericolul sistării de la 1 decembrie a activității Direcției Agricole Buzău.

Închiderea a venit câteva zile mai târziu, dar tot a venit.

„Gata, nu mai putem funcționa. După gaze, ne-a fost tăiat și curentul”, a anunțat Cosmin Florea, directorul instituției.

Cauza o constituie faptul că Direcția Agricolă stătea cu chirie într-un imobil proprietate a Asociației Femeilor Ortodoxe, filiala Buzău, iar contractul de închiriere a expirat la 1 decembrie.

Reprezentanții asociației au explicat că au notificat din timp Direcția Agricolă că trebuie să se mute, întrucât clădirea va intra în conservare.

„Problema e simplă. Având chiriaș, pentru clădire se plătește la primărie un impozit mare, 1,3% din valoarea imobilului. În jur de 50 de mii de lei pe an. Din chiria încasată de la Direcția Agricolă nu acopeream decât jumătate din impozit, dânșii nu au fost de acord să mărim chiria. În aceste condiții, vom schimba încadrarea juridică a imobilului, din nerezidențial în rezidențial pentru a plăti un impozit mult mai mic, de la 1,3 la 0,2. De aceea, e imperios necesar ca în decembrie să nu mai avem chiriaș acolo, pentru a putea schimba încadrarea juridică. Clădirea e oricum veche, are nevoie de reparații, momentan va intra în conservare”, ne-a declarat consilierul juridic al asociației.

Cosmin Florea, șeful Direcției Agricole, a anunțat că după îndelungi căutări a găsit un loc potrivit unde să mute, cu chirie, instituția. La Galeria Mall, lângă Judecătorie, dar abia de la 15 decembrie încolo.

„Am cerut înțelegere la asociație și chiar la Arhiepiscopie să fim păsuiți până pe 15 decembrie. Atunci putem începe mutarea la noul sediu, încă se lucrează acolo pentru amenajare. Din păcate, precum vedeți, nu am găsit înțelegere, deși am anunțat că vom plăti pentru încă o jumătate de lună chiria și utilitățile”

Cosmin Florea: „Chiar nu știu ce vom face. Aveam de primit dosare, de făcut plăți către fermieri”

UPDATE, ora 14.30: „S-a rezolvat”

Cosmin Florea: „În sfârșit, în ceasul al douăsprezecelea, am găsit înțelegere. Vom semna un contract până la sfârșitul acestei luni. De pe 20 decembrie vom începe să ne mutăm. Acum voi semna contractul, după care ni se va da din nou drumul la gaze și la curent”.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „O instituție din Buzău nu mai poate funcționa!

 • A fost demis seful institutiei ca a lasat institutia sa ajunga in situatia asta? Normal ca nu…

  Răspunde
 • @Anonim, principalul vinovat este sedlful direcției, Cosmin Florea. Știa din vară că trebuie să găsească altă locație.

  Răspunde
 • Facă se voia Lui și a lui Cipi.Troia precum în cer așa și pe pământ

  Răspunde
 • Saracul domnul Florea, nu știa de problema asta..pai uite o solutie. Work. From home.. Ca si asa pe acolo dadeai cu tunu si nu gaseai pe nimeni…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.