O întâmplare care trebuie știută de toți buzoienii! A fost prăpăd


Nu-i poveste, ci întâmplare reală legată de monumentul din imagine..

Una din acele întâmplări care – ingenios prezentate – aduc mii de turiști prin orașele din vestul Europei.

Primarul Toma și ajutoarele sale vor să construiască un obiectiv turistic din acest monument și întâmplarea din spatele său.

„Era în 1944. România era aliata Germaniei și în război cu Statele Unite. Avioanele americane bombardau România. Zburau din Italia, ajungeau la București, Ploiești și apoi aterizau în Ucraina. Alimentau, se reîncărcau cu bombe și făceau cale întoarsă. La un astfel de retur a fost bombardat și Buzăul. Vizată era armata de aici. În zona cimitirului au căzut 13 bombe. Prima înainte de biserică, a doua după. Biserica a avut un noroc fantastic. Apoi, în cimitir au căzut nu mai puțin de 11 bombe. A fost prăpăd. Morminte spulberate, cadavre scose din pământ, oase… O bombă a căzut și în preajma monumentului închinat eroilor din ’77, din Războiul de Independență. Monumentul a fost făcut praf. Încercăm acum, folosindu-ne de pozele pe care le avem, să-l refacem. Trebuie să fie gata până miercuri seara, se fac eforturi deosebite pentru a-l inaugura joi, pe 17, în cadrul evenimentelor de Ziua Eroilor”, ne-a declarat comandorul Marius Nicoară, doctor în istorie.

Momentan, în Cimitirul Eroilor, muncitorii lucrează la soclul monumentului. La cruce se lucrează în atelier.

În total vor fi trei noi monumente, din care două mai mici.

Pe lângă cel dedicat eroilor de la 1877, se mai lucrează la un monument ce simbolizează o flacără – ce arde în continuu pentru eroi – și la unul în formă carte.

Citește și articolul: Iată aici documentul oficial. E un om pe care primarul Toma îl respectă în mod deosebit. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „O întâmplare care trebuie știută de toți buzoienii! A fost prăpăd

 • Vai de ei ,sărmanii ,prin câte au trebuit să treacă militarii noștri ,dar și populația ,în zilele acelea de coșmar .Nimic nu e prea puțin pentru a le fi recunoscători .De aceea ,de când sunt mici ,copii noștri trebuie să cunoască cum a fost istoria noastră ,și să o înțeleagă ,fiecare după puterile lui ,dar în nici un caz să o ia în râs .Militarii noștri și-au dat viața pentru fiecare palmă de pământ .Noi le mulțumim și să îi odihnească Dumnezeu .

  Răspunde
 • Asta sigur nu e minciuna? „Era in 1944…. Și a fost bombardat monumentul care a fost ridicat în ’77.” Ce draq ma ….. Revizuiti articolul ca de tot rasul!

  Răspunde
 • Imi cer scuze si imi retrag cuvintele pentru ce am scris mai sus. Iertare.

  Răspunde
 • Ionut esti praf….era vb de razboiul de Independenta al Romaniei 1877-1878.

  Răspunde
 • .”Avioanele americane bombardau România, dar nu schimbau forma de stat si guvernarea ! Doar tancurile ruseşti ne-au proclamat republica de sorginte stalinista. De atunci Romania nu si-a mai revenit ! Traiste in fals si uz de fals ! Romania captiva !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.