O mai știți pe Casandra, vânzătoarea de semințe de pe stadion ? „O duc tare rău. Jandarmeria mi-a dat 23 de milioane amendă. Eu abia trăiesc din ajutorul social”

Microbiștii trebuie că o știu pe Casandra, celebra vânzătoare de semințe de pe stadion. Ținea cu Gloria, știa jucătorii, antrenorii, ba chiar și un pic de fotbal. Între două vânzări de semințe, se uita la meci și-l înțelegea. „Haideți, bă, zici că jucăm în deplasare”, „Vioară, scote-l, bă, p-ăla, nu vezi că e varză ?”, „Tulpane, dă-le banii la jucători. Tre să trăiască și ei”. Cam acestea erau strigările ei, aesezonate cu scandări, gustate de public.

Răstimp, Casandra nu mai merge la stadion. „Păi unde să merg ? Ce mai e vreun meci ? Ce să caut, la divizia D ? Nu vine nimeni la meci, cine să cumpere semințe ? Oricum nu mai am timp, tre să stau cu nepoții”, zice Casandra, întâlnită azi de reporterul buzoienii.ro printre asistații social care prestează muncă în folosul comunității.

„O duc rău, maică! Fac foamea. Ce să fac cu 140 de lei pe lună ? Nu-mi dă nimeni serviciu, eu aș vrea să lucrez. Sunt asistată social, muncesc trei-patru zile pe lună ca să iau și banii ăștia. Am doi copii, nici ei n-au serviciu, și trei nepoți. Doi de la băiat, unul de la fată. Trebuie să-i ajut și pe ei, nu pot să-i las să moară de foame. Băiatul a lucrat ca șofer, dar acum nu mai are de lucru. Eu m-aș angaja oriunde, aș lucra și la RER, ca măturătoare, orice, dar de fiecare dată mi s-a zis că am venit prea târziu, că au fost angajați alții înainte. E vai de mine, niciodată n-am lucrat cu carte de muncă, deci n-o să primesc pensie ca toată lumea. Bărbat nu mai am, am divorțat de mult. Fotbalul nu mă mai interesează, ba am și belele din cauza lui. Mi-au dat ăștia de la jandarmerie amenzi peste amenzi. Mi-a venit hârtie acasă că trebuie să plătesc 23 de milioane din amenzi. Sunt nebuni. Dar ce-am făcut maică, am dat la cineva în cap ? Am vândut semințe la oameni. De unde să plătesc eu banii ăștia ?” a spus Casandra astăzi, într-o pauză de măturat.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „O mai știți pe Casandra, vânzătoarea de semințe de pe stadion ? „O duc tare rău. Jandarmeria mi-a dat 23 de milioane amendă. Eu abia trăiesc din ajutorul social”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.