O mândrețe de CERC VICIOS pe Bd. N. Bălcescu. Golani – pensionari – copii

Ce vedeți în fotografia de mai sus e o bancă pe care noaptea trecută s-a turnat motorină.

Cine a turnat motorina ? Niște pensionari se spune. De ce ? S-au săturat de scandalul pe care-l fac, seara de seară, un grup de băieți și fete de cartier.

Cetățenii de la blocurile din jurul locului de joacă unde sunt băncile nu se mai pot odihni noaptea, iar unii dintre ei, mai întreprinzători, au au găsit să se răzbune, turnând motorină. Nu doar pe bănci, ci și pe leagăne și balansoare. Căci, noaptea, golanii nu stau doar pe bănci. Ca să se distreze mai bine se dau și-n leagăne și balansoare.

Motorină turnată în leagăn

Cine suferă din pricina motorinei ? Copiii și părinții care – pe zi – vin să folosească de locul de joacă.

Tot acest cerc vicios ne-a fost povestit de o mămică. S-a săturat ca în fiecare zi să șteargă mobilierul locului de joacă de motorină. E de acord că „nu se mai poate nici cu huliganii”, dar susține că „acțiunea motorina” e totuși prea mult.

Iată mesajul acesteia:

„Situația a degenerat în urma mai multor conflicte între locatarii din blocurile învecinate parcului și o serie de tineri cu vârste între 14-20 ani. Deși nu locuiesc prin prejmă apar mai ales la ore târzii din noapte. Fac enorm de multă gălăgie prin manifestări de tip huliganic asupra aparatelor de joacă pentru copii (izbind și torsionând leagănele de plastic, lovind toboganele, rupând băncuțele), precum și prin adresari cu tonalitate ridicată a unor cuvinte vulgare unii către alții.

Locul de joacă e situat pe Aleea Castanilor, strada paralelă cu Bd. N. Bălcescu, între CJ Bz și muzeu.

În replică, persoane/ă necunoscute/ă au împroșcat cu o substanță brună, ce pare a fi ulei de motor sau motorină pe toate legănele și băncuțele instalate în parc. Cred că toată această acțiune a fost înfăptuită cu scopul de a înlătura orice posibilitate de ca leagănele să mai poată fi folosite noaptea de aceste găști de tineri.

Sunt o tânără mămică, am un băiețel de 2 ani și obisnuiesc să vin în parcul de joacă pentru a-mi da baietelul în leagăn. Recunosc, nu o dată am fost scandalizată și chiar indignată de comportamentul acestor găști de tineri, care folosesc nepotrivit toate aparatele destinate copiilor de până în 7 ani. Cu toate acestea, să se recurgă la o astfel de măsură extremă, împroșcarea cu ulei de motor, consider că este prea mult”.

Ce se poate face ? Aproape nimic. Când vine poliția, tinerii vor avea grijă să se poarte cuviincios câteva minute, iar amenzile oricum nu le plătesc. Ar mai fi ceva ce se numește educație, dar e pe cale de dispariție în România.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

12 comentarii la „O mândrețe de CERC VICIOS pe Bd. N. Bălcescu. Golani – pensionari – copii

 • Aia prin strainatate au si politisti in civil, ii urmăresc, ii filmează, ii duc si pe la secție. Dar sa nu cumva sa fie copii de doctori, politisti, ptiu drace. Asa ca lasa- i pe domnu Goe sa se manifeste.

 • Un caz similar, in parcarea Kaufland din Micro 3… Am o matusa care locuieste chiar la blocurile din zona si mereu o aud cum se vaita de zgomotele asurzitoare si enervante pe care le fac unii tineri cu masinile lor acolo! Numai tiuieli de drifturi extrem de deranjante! Si asta numai dupa 12 noaptea, cand lumea vrea sa se odihneasca!
  Culmea, sediul Politiei e la cativa pasi distanta… Sa ia dom’le niste masuri cu tinerii astia, ca nu poate lumea sa se odihneasca noaptea!

 • De ce acești minori,pentru că sunt minori,nu sunt ridicați de politie ? Și apoi chemați părinții să îi ridice ? Fac atâta gălăgie la ora 11 ,12 noapte și nu au absolut nicio reținere.

 • Este generalizată problemă, poliția locală doarme noaptea, nu patruleaza deloc. Sunati la 955 daca sunt scandalagii, nu lasati asa ptr ca vor face mai rau.

 • Daca se monteaza sisteme de monitorizare video, se rezolva problema.Atunci se va vedea cine devasteaza bancutele,cine pune motorina,etc.

 • Vina e e mai mult a celor batrani, cei batrani se dau prea sensibili si desi cei de afara nu fac galagie, cei batrani din casa incep scandal, mai mult de dragul de a arata ca inca mai pot, si ca urmare a comportamentului comunist al batranilor apare si moneda inversa ca raspuns.
  Nu stiu de ce au impresia cei batrani ca opinia si dorinta lor trebuie sa fie impusa cu forta si ca cei tineri nu pot sa contraatace.
  Am trait asta ca simplu spectator, se adunau niste tineri care nu erau deloc deranjanti, nu faceau galagie, erau chiar de bun simt… pana cand s-au trezit niste batrani comunisti sa ii sicaneze probabil fiind invidiosi cei batrani ca vremea lor a trecut, si in mod firesc a urmat razbunarea fireasca… nu te poti astepta ca dupa ce pocnesti pe unul ala sa nu te pocneasca si el, sau chiar sa te calce in picioare, e mersul firesc al societatii, si faptul ca esti batran nu te protejeaza si nu trebuie sa te protejeze de mersul firesc.
  Solutia e sa isi vada fiecare de treaba lui si sa nu se apuce sa porneasca razboaie doar pentru ca au ei niste frustrari personale.

 • Pentru ce sa ii ia politia pe tineri? Pentru ca sunt unii frustrati si morocanosi ca au ajuns batrani si plini de ura?
  Si pentru ce sa montezi camere mai ales in spatiile pentru copii? Ar fi bani aruncati aiurea si ilegal care n-ar aduce societatii nici un beneficiu, ci din contra.
  Nici nu s-ar justifica investitia de a transforma tara intr-un stat comunist supravegheat… unii ar vrea si in WC-uri sa bage camere securistii ca sa ii filmeze pe altii. Visul romanului fara minte… sa moara capra vecinului.

 • Am devenit o națiune de intoleranți. Dacă unii stau de vorbă în fața blocului se găsesc alții care să fie deranjați și să sune la poliție. Mai există o categorie, și anume cea a celor cu simțul proprietății foarte dezvoltat: „Duceți-vă, bă, la blocul vostru, că nu locuiți aici!”.
  Pe de altă parte, și cei care stau în fața blocului au parte lor de vină, atunci când deranjează efectiv liniștea locatarilor.
  După părerea mea, lipsa de educație duce la astfel de situații și nu numai.

 • @ anonim: te rog sa iei in considerare faptul ca epoca batranilor comunisti, la care te referi, este la final. Ar trebui sa dezvolti apucaturile tinerilor capitalisti de stat, sau in cel mai bun caz ai capitalistilor anarhici, ca sa realizezi ce reflexe comportamentale vor avea la varsta a 3-a si dupa. In titlu, lipsesc din schema, autoritatile, cele care nu pot gestiona astfel de conflicte.

 • Auziti, bai, pensionarilor, dar ziua cand va lasati sufletu de dimimeata pana seara pe banci destinate calatorilor in statie nu mai o problema? Bancile alea-s puse cu un scop, nu sa stai tu tataie toata ziua cu basini in cap ca esti batran si ca ai drepturi. Mai vedeți-vă de lungul palariei ca prea vă dați așa importanți!

 • POLITIA LOCALA CE FACE???ATATIA BEZMETICI CARE NU AU SOMN NOAPTEA?
  PARINTII SUNT SI EI VINOVATI!
  DAR PATRULELE CE FAC NOAPTEA?SA II AMENDEZE SA ANUNTE PARINTII SI GATA!

 • Politia Locala face ce trebuie, si anume nu abuzeaza lumea si copii degeaba ca asa vor niste frustrati. Felicitari ca isi fac treaba conform cu spiritul legii.
  Ar trebui amendati astia care apeleaza politia de frustrati ce sunt si ii pun degeaba pe drumuri, sa le mai taie din cheful de a deranja lumea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.