O mică minune! Victorie a societății civile în fața intereselor patronilor

E o mică minune în felul său, mai ales pentru un oraș precum Buzăul.

E poate pentru prima dată, dacă excludem cazul poluatorului fonic de pe insulița din parcul Tineretului, când societatea civilă învinge interesele unor patroni – bine legați de factorul politic.

Mai exact, astăzi, în ședința Consiliului Local s-a votat (13 pentru, 7 împotrivă și 2 abțineri) pentru interzicerea accesului auto în parcul Crâng.

Conform unui sondaj, 82% dintre buzoienii chestionați s-au pronunțat pentru interzicerea mașinilor și doar 18% împotrivă. Așadar, în această chestiune, s-a ținut cont de vrerea buzoienilor, chiar dacă cei patru deținători de restaurante din Crâng s-au opus.

Vor fi și trei excepții. Dimineața între orele 06.00 – 09.00 – vor avea voie mașinile de aprovizionare, iar în weekend – vor putea accesa aleile spre Crâng taxiurile și câte 10 mașini pentru fiecare din cele patru restaurante. Asta înseamnă că în Crâng vor staționa maximum 40 de mașini – atunci când se întâmplă să fie evenimente în toate cele patru locații (Max, New Generation, Conacul Trandafirilor și La Seratta).

Cine au merite pentru acest succes ?

În primul rând, buzoienii care au reclamat că pătrunderea mașinilor în Crâng este deranjantă și sfidează bunul simț.

În al doilea rând, o parte a presei care a preluat aceste mesaje.

În al treilea rând, consilierul PNL C-tin Ionescu – cel care a întocmit proiectul de hotârâre de Consiliu Local.

În al patrulea rând, primarul Toma care – cu o întârziere de un an – a fost de acord cu proiectul.

În al cincilea rând, consilierii care azi au votat pentru.

C-tin Ionescu, supărat pe Toma: „Ați legalizat șmecheria!”

Inițiatorul proiectului, C-tin Ionescu, n-a fost mulțumit de intervenția primarului – cu un amendament – asupra proiectului său.

Cel care prevede acordarea a câte zece autorizații de acces pentru fiecare din cele patru localuri.

„Domnule primar ați legalizat șmecheria. Din cauza adăugirii dvs. toți șmecherii vor intra cu mașina în Crâng și în continuare. Vor da acele permise, care nu sunt nominale, de la unul la altul și vor intra toți. Din acest motiv noi, d ela PNL, vom vota împotrivă” – a anunțat C-tin Ionescu.


„Dar nu e adevărat. Uitați, eu personal voi înmâna acele zece permise. Va fi poliție locală acolo la barieră, nu va intra niciunul în plus”, a replicat Toma.

Rămâne de văzut, dacă din weekendul viitor, când hotărârea va intra în vigoare, dacă în Crâng vom număra mai mult de 40 de mașini.

Concluzia a dat-o un userist și ecologist pe deasupra Sebastian Silvestru:

„Eu sunt mulțumit. Hotârârea nu e perfectă, dar e un mare pas înainte. Vor mai intra câteva mașini, dar nu va mai fi ca înainte. Voi merge personal să număr mașinile și dacă vor fi mai mult de 40 îi voi atrage atenția primarului”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Buzăul este al doilea oraș din țară, după Cluj-Napoca, unde s-a implementat sistemul  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „O mică minune! Victorie a societății civile în fața intereselor patronilor

 • Victoria e a patronilor, care acum au pus mana pe aleile si parcarile din Crang si numai ei decid cine intra si parcheaza acolo.
  Ca asta s-a votat in Consiliul Local, daca privatizeaza aleile de acces in Crang sau nu… se pare ca au decis ca e bine ca patronii de crasme de acolo sa devina si patroni peste aleile si parcarile din Crang.
  Rusine Consiliului Local si Primariei pentru magaria facuta.
  Si rusine tie ca prezinti asta in mod fals ca fiind o victorie a cetatenilor, adica a cetatenilor care au primit interdictie sa mai intre in Crang daca nu platesc consumatie la patronii de crasme.

 • Felicitari domnului Ionescu care a spus lucrurilor pe nume si a votat impotriva privatizarii aleilor si parcarilor din Crang. Felicitari ca a mobilizat si PNL sa voteze impotriva privatizarii, insa din pacate PSD are majoritate in Consiliul Local si isi bat joc de cetatenii buzoieni in favoarea patronilor infractori ce cotizeaza la partid sa se improprietareasca pe mai mult teren din Crang.

 • În Parcul Crang ,în afara de lunile de vara , sunt trei, patru masini care sunt parcate pe alei.

 • Nu știu ce să zic! Trebuie bine ,,cântărită”ideea!

 • Trebuia interzis toate masinile în parc , domnule primar acel parc nu-i proprietatea patronilor sa aiba acces cu masina care vor ei , după cum se observă treaba domnule Toma sînteți omul patronilor din Buzau . Aproape tot orașul este un calvar din cauza la toate magazinele deschise dupa pofta inimi , dau un exemplul toata str.Transilvaniei este un calvar traficul în zona și nu mai zic aspectul este infernal de urît pe toata zona respectivă,nu mai zic ca asfaltarile sînt făcute în bătaie de joc în anumite zone , dacă țineți pasul tot așa fără să faceți ceva bun pentru oraș , o sa vedeți rezultatu la alegeri siguranța, va faceți ca îmbunătăți orașul și cetățeni vor face la fel și cu votul

 • Stimate domnule Nicușor, sunteți prea agitat sau vă place să aruncați cu cuvintele? Cunosc infernul de pe strada Transilvaniei,dar să fim rezonabili, chiar nu s-a făcut nimic bun pentru oraș?Eu cred că s-a făcut, față de alte,, timpuri”!Nu se poate așa totul peste noapte! Veniți d-voastră cu propuneri pentru a se proceda mai repede la transformarea în bine a orașului! Să amenințăm ne pricepem, veniți cu idei bune! SUCCES!

 • Lasati copacii de pe Spiru Haret in pace!!! Bucurati-va de natura, de verdeata, de frunzele care ae ingalbenesc natural! Vreti niste bidinele ca in centru? Trotuarele pot fi reparate si acolo, dar nu va amagiti, ca ramaneti fara spatiu verde. Dispare din oras mai repede ca asfaltul nou care se macina!

 • Au încercat, patronii din crang sunt finanțatori PSD din 1989.
  Toma lucreaza pt ei indirect nu invers.

 • În sfârșit…îmi era teamă să mai merg cu copilul în Crâng pe aleea dinspre patinoar…

 • Victoria e a patronilor.
  Prin decizia primariei si consiliului local au primit strada de acces in parc si locurile de parcare din parc cadou sa le foloseasca dupa bunul plac.
  De acum doar ei si clientii lor vor fi lasati sa intre acolo, iar alti cetateni care vor sa faca o plimbare in parc au interzis.
  Mie asta imi suna ca o victorie pentru patroni, care sunt acum stapani peste strada de acces in parc si locurile de parcare din parc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.